Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Mart 11, 2010, 10:26:53 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: POLEN TUZAKLI KOVAN  (Okunma Sayısı 1942 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 32
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« : Ekim 17, 2009, 12:27:10 »

Polen tuzaklı bir kovan için arana özellikler nelerdir?Her polen tuzaklı kovan  verimli sonuç için yeterli midir. Bu konuda görüşü olan arkadaşların açıklamalarına ve tecrübelerinin paylaşımına  ihtiyacımız oldunu ifade etmek ister saygılar sunarım.

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
bekir albaş
Pupa

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

taşı delen suyun gücü degil sürekliligidir

WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2009, 14:15:57 »

güzel bir öneri benim kovanlarım polen tuzaksız polen tuzaklı kovanların faydalarını yazarsanız seviniriz tşk

HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Puan durumu: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

Osmaneli Arı Aktarma ve kontrol 27/02/2010

WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2009, 15:29:47 »

sevgili dostlar benim kullandığım kovanlar polen tuzaklı bunun için bildiğim kadarıyla net bir ölçü yok ancak biz kovanları inşa ederken civan arıcılıktan aldığımız polen tuzaklarına göre ölçülendirdik.şuan için tam ölçüleri veremeyeceğim ancak önümüzdeki günlerde görsel olarak siteye ekleyeyim.
Ayrıca polenli kovanların kışlatma esnasında kovanın havalandırılması konusundada bayağı yarar sağladığını düşünüyorum.

ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN
ANTALYA LI 0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/
Murat AKIN
Ana Arı

Puan durumu: 27
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2009, 15:40:54 »

Sayın Hüseyin Avni Özcan:
O aldığınız çiçek tozu tuzaklı 4,5 mm delikli plastik veya alüminyumdan yapılmış plakaların ölçüleri  170 x 270 mm dir.
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2009, 15:46:38 »

doğrudur abi şuan müsait olmadığım için ölçü veremedim ancak hafta sonu arılığımda bulunan sıfır bir kovanı parçalarına ayırıp fotolayacağım ve burada yayınlamayı düşünüyorum eğer arkadaşlara faydalı olabilirsem ne mutlu.

ANTALYA LI 0 532 6886576
arıcıkul
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2009, 23:04:54 »

banada lazım polen tuzaklı kovan
bazodin
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2009, 23:17:18 »

Hüseyin bey maliyeti ne kadar bu kovanın
Ali Varol
Pupa

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2009, 18:46:29 »

Gördüğüm kadarıyla arıcılarımız iki çeşit polen tuzağı kullanmaktalar. 1. tip, kovanın önüne, uçma tahtasının üstüne konan portatif tuzaklar. Bunlar eskiden polen tuzaksız yapılmış kovanlara da kolayca uygulanabilir. Plastik kısmın boyutları 27x6 cm. ve 27x 17 cm olmak üzere iki çeşit ama dış boyutları kullanılan ağaca göre değişir. En iyisi kovan yapılırken bu tuzaklardan bir örneği kovan yapıcıya verip uçma tahtasını da bu tuzak ölçülerinde yaptırmaktır. Böylece kovan kapatılırken uçma tahtasının kapandığı yere tuzak kolayca takılabilir. Bu tip az polen almayı düşünenler için uygundur.
2. tip çok polen alıp, poleni satarak para kazanmak isteyenler içindir. Plastik kısım 17x27 cm boyutunda olabildiği gibi kovan tabanı genişliğinde olanı da vardır. Kovanın tabanına takılır. Tuzağın altında da arkadan çekilen bir çekmece vardır. Tuzaktan dökülen polenler bu çekmecede toplanır. Bu tip tuzaklar kovanlar yeni yapılırken eklenmelidir. Sonradan eklemek zordur. Yaptıracak arkadaşlara kolay gelsin.     

Ali Varol
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2009, 19:38:26 »

Arkadaşlar bu kovanları geçen yıl bir mobilyacı abimize yaptırmıştım çıtaları ile beraber 2 katlı 90 tl idi bizim işçiliklerde işin cabası bu sene tamamını kendim yapıyorum polenli ve strafor kovanlar tahminen malzemelerin tamamı ocak ayının ilk haftası hazır olacak bende konu ile alakalı bir adet kovanın yapım aşamasını resimleyip buradan yayınlayacağım ölçüleri de burada yazacağım

ANTALYA LI 0 532 6886576
Halil GÜNEBAKMAZ
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

hgunebakmaz@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2010, 00:25:03 »

Arkadaşlar bu kovanları geçen yıl bir mobilyacı abimize yaptırmıştım çıtaları ile beraber 2 katlı 90 tl idi bizim işçiliklerde işin cabası bu sene tamamını kendim yapıyorum polenli ve strafor kovanlar tahminen malzemelerin tamamı ocak ayının ilk haftası hazır olacak bende konu ile alakalı bir adet kovanın yapım aşamasını resimleyip buradan yayınlayacağım ölçüleri de burada yazacağım
HÜSEYİN AVNİ BEY. FOTOĞRAFLARI GÖRMEMİZ MÜMKÜNMÜ ?
SAYGILAR

HALİL GÜNEBAKMAZ
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.372 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu