merhaba arkadaşlar bende foruma yeni üye oldum ben din görevlisiyim çocukluğumdan beri arıcılığa meraklıyım şu anda hobi olarak arıcılık yapıyorum öncelikle arıcıları böyle bir forumda buluşturanlara çok teşekkürler dün hava sıcaklığı iyi olduğu için arılara gittim bazı arıların ününde 200 300 kadar arı ölüsü vardı özellikle 8 10 çıta kışa giren kuvvetli arılarda var zayıflarda 3 5 tane ölü var acaba bilgisi olan arkadaş varmı bu normalmi teşekkürler
Hocam öncelikle hoşgeldiniz. Sizden ricamız öncelikle kendinizi biraz tanıtmanız... Arılarınız nerede örneğin?
Gelelim bu kovan önü ölülerine.
Bir benzetme yapacağım ama sanırım tam oturacak.
Din görevlisi olduğunuz için olayı bizden daha iyi kavrayabilirsiniz.
Arılarda bizler gibi canlı sonuçta, kuluçka yani bizim doğumhaneler gibi doğumları devam ediyor.
Ve sonunda da doğal bir sonuç ölümle karşılaşıyorlar.
Doğal afetleri yok sayarak öncelikle örneklendirelim.
İstanbul'da günde kaç cenaze kalkar, sizin bulunduğunuz il/ilçe veya köy ise kaç günde 1 kalkar?
Kalabalık mevcutlu arılarda da ölümün çok olması bu anlamda doğal.
Peki biz ne zaman arılarımızdaki bu ölümlere dikkat edelim?
Bunu da doğal afetlerde, doğal afete maruz kalan bölgeden bir günde kalkan toplu cenaze törenlerini hatırlatarak örneklendirmek doğru olacaktır.
Arılarda da bu tür toplu bir ölüm gördüğümüzde bir doğal afet varlığını sorgulayacağız.
Örnekler biraz ağır oldu ama yaşamın hengamesi içinde her canlı gibi bizlerde ölümü tadacağız, bundan doğal ne var ki!
Ancak en güzel cevabı da Sn. Altaylar vermiş.
Normal bir durum.