|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2009, 19:51:50 » |
|
Arıcıların tavrını bildiğimden çekincemi söyleyeyim.
Burayı okuyan hemen şimdi bir avuç tuzu alır, arılığa uygun bir yere koyar.
Sonra bakar, (bugünlerde yavrulama faaliyeti düştü ya) almıyorlar.
Der ki; almıyorlar ve tuz lazım ne yapayım ne yapayım.
Buldum, şerbete az katayım.
Katar ve verir.
Tuz ve diğer mineraller kolonide yavrulama faaliyetinde kullanılıyor olsa gerek ki özellikle baharda bu arama faaliyetleri yükseliyor.
Hasan abi'nin yaptığı gibi arılıkta verilerek denenebilir ama n'olur zorla vermeye kalkmayın arılara...
Oksalik asidi, keke karıştırıp koloniye veren yurdum arıcısının hikayesini anlattırmayın bana...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selimoglu
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2009, 22:30:29 » |
|
Arkadaşlar , ben eğitimciyim. Her hangi bir kitabı hor ve hakir görmem eğitimci kimliğim ile bir araya gelecek bir yaklaşım tarzı olamaz.Murat Ağabey, benim adıma konuya gerekli açıklığı getirmiştir. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. İlime , irfana hizmet eden her kitap değerlidir.İyi niyetle kaleme alınmış ve yıllarca Türk arıcılığına önemli katkılar vermiş bir yazarı ve eserini (içinde yanlış bilgiler ve çelişkilerde olsa) ancak saygı ile yad ederiz.
Sayın Abadile; Murat hocamda gerekli açıklamayı yapmışlar ancak; takıldığım nokta şu; ''Kitap kerpiçe neden benzetilir? kerpiçin muhtevası belli !!
Ben O kitabı alıp okumuşta değilim ama, bir kitapla kerpiç arasında nasıl bir benzerlik kurulur anlamış değilim..
|
|
|
|
|
|
Her ''bilenin'' fevkinde bir ''Ziyade bilen'' vardır...
|
|
|
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 33
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2009, 22:39:10 » |
|
Sayın Selimoğlu, kitap ve kitaplar hakkında söylenenler hakkında bizler de sizin kadar hassasız merak etmeyin.
Herhangi bir bilimadamının ya da yazarın kitabının bu ortamda fütursuzca eleştirisine en başta ben izin vermem.
Eskilerin teşbihte hata olmaz diye bir sözü var.
|
|
|
|
|
|
Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
|
|
|
selimoglu
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2009, 22:48:21 » |
|
Murat hocam, o zaman şöyle diyelimde konu kapansın. ''Galat-ı meşhur lugat-ı fasihadan evladır"
|
|
|
|
|
|
Her ''bilenin'' fevkinde bir ''Ziyade bilen'' vardır...
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2009, 11:28:03 » |
|
Sayın Salimoğlu, Yine de son noktayı ben koymak istiyorum: Kerbiç benzetmesinden maksadımız: Kitabın iri hacimli kalın bir kitap olduğunu ifade etmek içindi. İçiniz rahat olsun. Bir kitabı okumamış olmakla birlikte yalnızca kitap olduğu için sahip çıkma hasssasiyetinize ayrıca teşekkür ederim. Beni tanısaydınız hiç bir endişeye kapılmayacak olayı en fazla bir sürçü lisan olarak görecektiniz. selam ve saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 33
|
 |
« Yanıtla #20 : Ekim 27, 2009, 11:58:06 » |
|
Nizamettin Kayral'ın bahse konu olan kitabı, 1900 lü yılların sonlarında arıcılığa meraklı olanların piyasadan en rahat bulabildikleri kitaptı.
800 küsur sayfalı, örnekli, hatıratlı rahat okunabilen bir kitaptı.
Arıcılığa ilk başladığım yıllarda ben de o kitabı baştan sona en az 2 kere okumuşumdur.
Kitap hazırlamak, bilgiyi rafine ve organize haline getirerek çok tutarlı şekilde metin haline dökmek, büyük emek isteyen çok zor bir iş.
Üstelik bilgisayar olmadığı dönemde, kopyala yapıştır şansınız da yok. Yazdığınız bir metni düzeltmek için yeniden yazmak zorundasınız.
Bu emeği verip, yıllarla ölçülen zaman diliminde vücuda getirilebilen böyle eser sahiplerine diyebileceğimiz tek şey, Allah razı olsun.
|
|
|
|
|
|
Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
|
|
|
|
YAREN
|
 |
« Yanıtla #21 : Ekim 29, 2009, 00:09:12 » |
|
Arıcılıkla ilgili olan bir çok konu varki ne zaman tartışılsa bu kitap çıkıyor karşımıza. Bu kitabın kalitesinin bir emaresimidir, forum üyelerinin ferasetimidir anlayamadım. Ama bir gerçek varki bu kitabın arıcılığı okuyucusuna sevdiren bir yönü var. Hatta içindeki çelişkili ifadeler de zihni sürekli aktif tutuyor, zihin jimnastiği yaptırıyor.
|
|
|
|
|
|
Bütün arıcı kardeşlerime bereketli bir yıl dilerim.
|
|
|
ildeniz_00
Larva

|
 |
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2010, 15:54:30 » |
|
arıları besleme konusunda harika bir video,izleyin ;tuzu kesinlikle yasaklıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ildeniz_00
Larva

|
 |
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2010, 15:58:15 » |
|
http://video.google.comadresinden arılarda besleme deyin,ilk videoyu izleyin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALİ SEVİM
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2010, 09:56:35 » |
|
Değerli dostlar aranıza yeni katıldım herkeze selamlar.. Arıların tuz ihtiyacı tüm canlılarda olduğu gibi vardır ancak arılar yaşadıkları yerin Ekolojik Şartları yani iklim ve bitki örtüsü farklılıkları nedeniyle doğadan alabildikleri gibi bazı yer ve dönemlerde istenmeyen atıklardan [İnsan ve Hayvan dışkı ve deterjanlı atık sular] da alabilirler bu kötü tuz alımını önlemek için sulukların bulunduğu nemli alanlara mineralli tuz konur veyahut 0/002 Binde iki oranında mevsim şuruplarına mineralli ve vitaminli tuzlu gıdalar verilirse iyi olur kanaatindeyim.. Bergama İlçe Tarım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2010, 11:45:31 » |
|
Sayın ALİ SEVİM:
Arıcılar da bu mineralli tuz nedir diye aramaya başlayacaklar.
Sanırım çiflik hayvanlarına verilen mineral taşları bu işi göreceğidir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Şeref KORKMAZ
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2010, 12:14:10 » |
|
SElamlar.Saygılar. Arıların tuz ihtiyacı için benim yöntemim,arılıkda suluklarım var.Su damlalar halinde tahtaya akar.Tabi tahtanın üstünden akan su alldaki kuma iner kumun içinde de az miktarda tuz vardır.Bu işlemleri yapmadığım zaman arı tuz ihtiyaci için kirli sularda arayacağını biliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2010, 21:29:36 » |
|
Tuz denilince genelde arıcıların şuur altında yemek tuzu yatıyor. burada klor bileşikli olduğundan zararlı olduğu yöndedir.
Arıların alması gereken çok değişik metal tuzları olduğunu düşünmeliyiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2010, 21:32:27 » |
|
Bal arıları, kolonilerinin ihtiyaç duyduğu mineral gereksinimini doğadan karşılayabilecek yeteneğe, donanıma ve bizim düşünemediğimiz kadar hassasiyete sahiptirler.
Ekstradan kolonilere bu tür katkılar vermeye gerek olmayabilir.
Onlar işini bilir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmet51
Pupa

Puan durumu: 1
|
 |
« Yanıtla #29 : Nisan 28, 2010, 22:43:09 » |
|
hepinize hayırlı sezon dileyerek. iki gün önce duyduğumu aktarayım. bu durum arılara tuz veya mineral vermek gerektiğini gösteriyor adeta. çam balı ve çukurovada elde edilen balların bir kısmını satışında yapılan analizlerde insan dışkısı ve idrara rastlandığını bildirdiler. özelliklede arılarda yavrulamanın çoğaldığı nektar akışının ve bal tüketiminin arttığı dönemlerde arıların tuzlu veya minerali bulamadığı zaman açık wc lere (arazi usulü) yöneldiği çokça gözleniyor. bende yaylada dere kenarına (suyun götürmeyeceği ıslak yere) tuz veriyorum.arıların rağbeti baya oluyor. buda özellikle kurak, yağış fazla almayan yerlerde daha fazla olduğu sonucunu çıkarmak bazı yazılara göre mümkün görünüyor. bal insan idrar ve dışkı kalıntısını duymak beni çok şaşırttı. bu arada arkadaşlar çevrenizde bunu reklam etmeyin,sonra temiz ballarınızı bile satamazsınız.şekerli bal konusuna döner.
|
|
|
|
|
|
arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizlede anlatırsın.
|
|
|
|