Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Mart 19, 2010, 15:21:17 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: toptan bal satıyorum  (Okunma Sayısı 1498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
anzavur
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2010, 18:54:15 »

sayın arıcı arkadaşlar elimde 120 teneke ayçiçek balı var. teneke fiatı kaç tl'den satabiliriz.yardıncı olabilirmisiniz

En başarılı arıcı arıya hükmeden arıcıdır.(rahmetli ustamdan)
benek
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2010, 15:58:04 »

2008 kasım ayında Muğla ünüversitesinde yapılan arıcılık fuarında Sivaslı bir arıcı bal üreticisi ile tanıştım. Bize sordu sez arılarınıza ne kadar şeker yedirirsiniz diyo sordu.biz de mart ,nisan aylarında teşvik şurubu olarak kovan başına üç yada beş kg.kadar veririz dedik. Siz ne keadar veriyorsunuz dediğimizde aldığımız cevaba çok şaşırıp kalmıştık.sizde şaşıracaksınız.Dediki Kovan başı yıla göre 100 veya 150 kg şeker vereriz dedi.Nerelisiniz diye sorduk. Sivaslıyım ama benim ustam ordu lu ,ben ordulu usulü arıcılıkz yapıyorum dedi.hepimizin ağzı açık kaldı. selamlar.
derman dede
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

balcidede@hotmail.co.uk
E-Posta
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2010, 09:57:59 »

sayin benek in bu yazisindan sonra gelde inan simdi ,yok karadeniz baliymis yok anzer baliymis yok kaskar altin balmis

DD
tabanca
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2010, 12:11:52 »

Selamlar

Bence Karadeniz yada Türkiye genellemesi yapmak doğru değil. Bu şekil arıcılık Orduda sıkça başvurulan bir yöntem. Zaten şehirlerin bal üretim istatistiklerine bakarsanız, Ordulu arıcılar bu işi çözmüş dersiniz...

Saygılar....
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 18
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2010, 13:02:24 »

Arıları besleme yoluyla bal yapımı sadece bir şehrimize özgü bir uygulama değil. Bu konuda yanlışa düşmeyelim.

Bu şekilde bal üretimi bütün dünyada yapılan bir uygulama.

Tek fark şurada, AB ülkeleri de dahil bir çok ülke bu tür bal üretmenin kurallarını belirlemiş.

Üretici Exper ballar denilen bu tür üretimi sattığı kavanozun etiketinde belirtmek zorunda.

Ülkemizdeki sıkıntı şurada, besleme yoluyla bal üretmek gıda kodeksimizde öngörülmemiş.

Bu yüzden etiketlere balın menşeii doğru olarak yazılmıyor. Aşırı besleme ile yaptırılan ballar, Erzurum Yayla Balı vs isimleri altında tüketiciye satılıyor.

Burada en temel sorun, tüketicinin balın menşei hakkında yanıltılıyor olması.

Diğer ülkelerin farkı, etikette menşei bilgisini doğru vererek, tüketiciyi yanıltmamış olmaları.

Batıda besleme yoluyla arıya yaptırılan ballar da ayrı bir uzmanlık dalı olmuş, bu tür balları tercih eden tüketiciler varmış.

Örneğin nane şerbetiyle yaptırılan nane aromalı balı İngilizler pek severmiş. Gülümseme

Önemli olan arı kursağından geçmiş olması ve tüketicinin tükettiği balın menşei konusunda doğru bilgiye sahip olması.

Sahte bal ile bu üretimi birbirine karıştırmayalım.

Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
malkoç22
Larva
**

Puan durumu: -2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2010, 15:49:50 »

Kovan başı yıla göre 100 veya 150 kg şeker vereriz dedi.Nerelisiniz diye sorduk. Sivaslıyım ama benim ustam ordu lu ,ben ordulu usulü arıcılıkz yapıyorum dedi.hepimizin ağzı açık kaldı.

Ayçiçek Balı          8-10 Tl. (Perakende)
       ......... Yayla Balı 40-45 Tl. (Perakende) Göz kırpan

Yol sormakla bulunur.
Bir işe kalkışan ama nasıl yapılacağını bilmeyen kişi, takip etmesi gereken yolu bilenlere sorarak öğrenip bulur.
derman dede
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

balcidede@hotmail.co.uk
E-Posta
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2010, 18:23:48 »

ben bu kis kendime iki kovan yaptim tabut benzeri bir sey,insaallah baharin iclerinede guclu kolonilerimden ari silkeleyecem,kendim icin yaptim ama bir iki musteri bizede ver dediler bende kilosunu £50 olarak soyledim soyledigin gibi olursa neden olmasin diyorlar,insaalah o gunlere omrum yeterse sizlerede bilgi verebilirim,

DD
gezgin arıcı
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #22 : Ocak 19, 2010, 19:48:19 »

arkadaşlar bu insanlar sadece her gittikleri yerlerde başka isimler kullanıyor mesela sakaryaya gelenler erzurum kars bitlis trapzon diyor zaden genel olarak bu isimler kullanıyor sahtecilerin önüne gecmek birazda olsa bizim elimizde böyle satış yapan kişilere arıcılık kimlik kartı soralım hangi birliğe üye diye soralım hatta birliği arayalım ve böyle bir üyeniz varmı diye soralım il tarım ve ilce tarımlar artık bu işlere cok önem veriyor lütfen ilgilenelim önem verelim bunlar bizim hakkımızı kaspetiyorlar sakaryada böyle satış yapan birine bu soruları sordum cevaplayamatı il tarımı aratım bütün bala el konuldu kişiye bir şey yapılamıyor ama elinteki mala el koyuluyor  saygılarımla
ariciahmet
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Ocak 23, 2010, 20:01:03 »

Bak şimdi olmadı
Epeydır arıcılık yapıyorum ve rizeli gezgin arıcılarıda epeyce bilirim.
Rizeli arıcılardan peteklı bal yapan birisini ne duydum nede gördum,
 biz rizeli arıcılar suzme bal yaparız .ha şunu ıddıa edemem bal akımı zamanında arıya şeker veren olabılır .bu balda tahlıle gittimi tabıyı şeker oranı yuksek çıkar ve usta arıcıların dediği gibi tahlıle çıkmaz lafı doğru deyıl.
Turkiyede üretilen balların en pahalısı doğu karadenizde üretiliyor buda dolandırıcıların ıstahını kabartıyor ve bu bal rize balıdır diyebilir ,
Turkiyede bal akımı zamanında arılar şeker ve glıkoz gibi tatlı maddelerle takvıye edilerek peteklı bal uretildiğini bilmiyen varmı ?vıtrınlerde satılan balların %90 sanı bunlardan olduğunu herkes biliyor biliyor ama hiç bir birlik başkanı buna bieşey diyemiyor.

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.136 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu