Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 04, 2010, 12:00:11 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: arı otu tohumu 2009  (Okunma Sayısı 2098 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
extory
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Aralık 02, 2009, 11:04:21 »

2009 arı otu tohumu satışa sunulmuştur.İTHAL.SERTİFİKALI.
18,00 TL/KG

0,5 KG'LIK KUTU         :10 TL
10 KG'LIK AMBALAJ     :16 TL/KG
20 KG'LIK AMBALAJ     :16 TL/KG  

ÖZGÜR AKYÜZ
0312 717 22 33
KAZAK TARIM LTD.ŞTİ.

SAYGILARIMLA...
bekir albaş
İşçi Arı

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

taşı delen suyun gücü degil sürekliligidir

WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2009, 22:36:20 »

2009 arı otu tohumu satışa sunulmuştur.İTHAL.SERTİFİKALI.
18,00 TL/KG

0,5 KG'LIK KUTU         :10 TL
10 KG'LIK AMBALAJ     :18 TL
20 KG'LIK AMBALAJ     :18 TL  
   ben anlayamadım   1 kg mi?18 tl  yoksa 10 kg  20 kg mi? biraz daha bilgi verirsen sevinirim

zeusfaber
İşçi Arı

Puan durumu: 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hakan TURAN - Ziraat Mühendisi

WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2009, 00:55:15 »

Ben de elimdeki tohumluğu yenilemek istiyorum, şu fiyatları netleştirsek..

Kişisel Arıcılık Bloğum
http://kolayaricilik.blogspot.com/

Yerli Gen Kaynaklarımız Hakkında Bilgi Almak İçin
http://genkaynaklari.sitemynet.com
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 33
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2009, 09:57:02 »

Fiyatlarda net olmayan birşey yok aslında.

En üstteki ibarede 18,00 TL/kg yazılmış.

Sadece yarım kiloluk paketi alırsanız kilosu 20 TL ye geliyor, diğer ambalajların kg fiyatı 18 TL benim anladığım.

Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
bekir albaş
İşçi Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2009, 13:59:49 »

yaa ambalaj olayı var cok dikkatsizim 20kg ambalaj (Üzgün:

Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 92
Çevrimiçi Çevrimiçi

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2009, 18:04:15 »

Arı otu konusunda aklınızda çok soru olduğunu biliyorum.

Bu yukarıda yazılan firmadan alınan tohumlarla 10 dönüm kadar bir ekim yapıldı.

Ekim alanı Bursa/Mustafakemalpaşa...

Aile büyüğümüz ekti arazi boş kalacağına...

Arının ilgisi fazlaydı Mayıs ortasında bende gidip görmüştüm.

Ancak sağlanan faydayı ölçmek çok zordu büyük bir arılık için...

Ancak bu konuda da tecrübe edinildi.

Şöyle ki...

Arı otları tohum bağlayıp döktükten sonra sulama yapılırsa sonbahara da yeniden yetişiyor... Baharda tekrar çıkacak mı ekmeden orasını da göreceğiz ama o kadar tohum varı ki bir çıkarsa içine girilmez...

Bunu test imkanı ise tesadüf...

Meyve-sebze sulamaları esnasında arı otu bölgesine kaçan su sebebiyle sonbaharda çiçeklenen arı otları varlığı görüldü. Ancak sulama yapılmayan bölgelerde de yağan yağmurlarla yeniden çıkan arı otları bugünlerde çiçeklenmedi ama dizboyuna gelmişti bayramda...

Geçen yıl kullanılan tohumlardan memnun olunduğunu söylemeliyim.

Resimlerde yüklersem, sanırım arı otu konusunda çok daha sorular gelecek.

Ekim tarihi, ekim derinliği, sulama, toprak özelliği vb...

Denemek için bir miktar ekip gözlemlemekte fayda var sanırım.

Ancak bu ekimin yapılması ile kendi arıcılığımıza bir ivme olacağını da sanmıyorum. Bölgenin diğer bitki örtüsü çok etkili. Arıcının, arıları için birşeyler ekmesi konusuna da sıcak bakmıyorum.

Boş kalacak olan arazi varsa denemek ve gözlemlemek amaçlı ekilebilir.

Mayıs ayında arı otu ekilmiş arazi içinde o arıların coşkusunu duymak güzeldi.

Özgür bey, reklam için gereğini yaparsınız artık. Sırıtan

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
zeusfaber
İşçi Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2009, 19:02:04 »

Trakya Bölgesinde Silivri sahil kuşağı için aşağıdaki blog adresimde bir akademik olmayan deneme var. İlk açtığım konudur... Resim ekleme olayından anlamıyorum. Anlasam ekerim ama...

EDİT: Biraz karıştırınca yapılamayacak şey yokmuş...  Sırıtan Masum

Kişisel Arıcılık Bloğum

zeusfaber
İşçi Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2009, 19:05:51 »

Arı Otu - Bal Otu (Phacelia tanacetifolia Bentham)
İstanbul İli Silivri İlçesi Gümüşyaka Beldesi Enverbey Çiftliğindeki
Arılığımızda Yapmış Olduğumuz Bal Otu
(Phacelia tanacetifolia Bentham)
Ekilişlerindeki Gözlemlerimiz.

HATIRLATMA: Bu deneme 2008 yılında bu şekildeydi. 2009 yılında yağışrejimi çok azdı. BU nedenle yeni ekilenlerde çıkış sorunları oluştu. Zaten yağmur yağmadı yağmadı en sonunda 9 Eylülde sel olarak geldi.... Utandım Utandım

1- Yaptığımız çalışmalarda bilimsel metotlar kullanılmamıştır. Aşağıdaki bilgiler belli bir deneme deseni kurallarına uyulmadan sadece gözlem yolu ile elde edilmiş verilere dayanan bilgilerden oluşmaktadır.

2- Bizim yaptığımız uygulamada 4 farklı ekim dönemi kullanarak arılara bol çiçekli alan yaratmak ve özellikle kovanlarda çalışırken tarlacı arıları kovan dışında tutmak amaçlanmıştır.

3- Mart ayının ortalarında başlanarak 15 Mart, 01 Nisan, 15 Nisan ve 01 Mayıs 2008 günlerine denk getirmeye çalıştığımız (hava durumu nedeniyle 1-2 gün sarkmalar oldu) ekim dönemleri sonunda 4 farklı ekim döneminde ekilmiş farklı parsellerimiz oluştu.

4- Parsellerde büyüklük olarak bir uyum yoktu. İlk ekiliş 3 dekarken, ikinci ekiliş 14 dekar, üçüncü ekiliş 10 dekar ve son ekiliş 18 dekar kadar oldu.

5- Özellikle ilk ekiliş olan 15 Mart tarihli ekiliş 12 Mayıs gibi ilk çiçeğini açtı. Çiçeklenmenin yoğunlaşması 18 Mayıstan sonra arttı.

6- İkinci ve üçüncü ekilişler arasında 15 gün kadar fark ve 1. ve 2. ekiliş arasında da 15 günlük bir fark olmasına rağmen, 2. ve 3. ekilişin çiçeklenme tarihleri arasında pek bir fark gözlemleyemedik. İlk çiçekler 6 Haziran tarihlerinde hemen hemen aynı günlerde görüldü. Ama ilerleyen zamanda çiçek miktarı olarak 2. ekiliş 3. ekilişten hep önde gitti. Tohum olgunlaşma zamanı olarak da 2. ekiliş 3. ekilişten daha önce davrandı.
7- 4. Ekiliş özellikle yağışların azalması ve havaların daha fazla ısınması nedeniyle ve ekilişin de ağaç gölgesinde olması nedeniyle 25 Hazirandan da sonra çiçeklendi.
8- Ekilişlerden 1, 2 ve 3. ekilişin çiçekte kalma süresi 40 gün kadar sürdü. İlk çiçeğin açmasından 4-6 gün sonra çiçek miktarı oldukça arttı ve ekilişin %50’sini geçti.
9- 4. ekilişte ise ilk çiçekten 15 gün sonra çiçeklenme ekilişin %5’sini geçti. Bunu gölgede kalmasına bağladık.
10- Arıların beslenmesi için çok uygun bir kaynak olduğunu gözlemledik. Zira günün hangi saatinde kontrol edersek edelim bir metre karede en az 3-5 arı bulunmaktaydı. Bunun yanı sıra geceleri hava karardıktan sonra yaptığımız kontrollerde arılığımızın etrafında gündüz dahi görmediğimiz böcek türlerinin bitki üzerinde olduğunu fark ettik. Hatta kelebek koleksiyonu yapmak isteseniz belki 15-20 farklı türe rastlamanız işten bile değildi.
11- Değişik üniversitelerimiz konu ile ilgili çalışmalar yapmakta, bölgeye uygun ekim dönemi, ot verimi, tohum verimi, arıların yararlanma durumu gibi değişik alanlarda veri ve bilgi toplayarak değerlendirmektedir. Bu çalışmalara katılmak istememize rağmen söz konusu verilerin toplanma dönemi biz arıcılarında arılarda en çok çalıştığı döneme rastladığından yeterince ilgi gösterilememekte. Ama ekimi yapın biz de çalışmayı yapalım diye düşünen hocalarımıza her zaman kapımız açık.

Kişisel Arıcılık Bloğum

bekir albaş
İşçi Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2009, 20:03:31 »

görüntüler şahane olmuş güzel bilgi aldım ama ekimi arpa   bugday gibimi yoksa  yani pulluklamı  traktör capasıylamı yapıyorsunuz şimdi eksem olurmu? bizim burlarda ekinler yeni ekilmeye başladı bilig verebilirsen cok sevinirim

ömergülbeyaz
Pupa

Puan durumu: 9
Çevrimdışı Çevrimdışı

bir gece ansızın gelebilirim.

E-Posta
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2009, 20:55:52 »

sayın zausfaber bu güzel paylaşım için çok teşekkürler. geçen sene bunun tohumundan ben de ısmarladım ancak zaman yetersizliğinden ekemedim bu sene biraz ekmeyi düşünüyorum. engebeli arazilerimiz geniş çapta ekime uygun değil. o açıdan hobi gibi ekebilirim ancak.

ainesi laftır arıcının, işine bakılmaz.
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 92
Çevrimiçi Çevrimiçi

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2009, 23:20:30 »

Nasıl ekildiği konusunda ayrıntılı bilgiyi ekim yapan dayım bizi ziyarete geldiğinde yazacağım ama görüntüleri yayınlayalım öncelikle...

Mustafakemalpaşa/BURSA  2009 Mayıs ayı...

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
extory
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2010, 10:14:14 »

Emekli
Larva
**

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2010, 00:37:21 »

Geçen sene 30 dönümlük bir alana arı otu ektik fakat  yukarıda sn.Halil beyin verdiği resimlerdeki gibi ot yetiştiremedik. Bunuda tohuma bağladık. Çünkü tohumu kendi ilkel imkanları ile toplamış bir vatandaştan almıştık.Burada birazda seyrek ekimin rol oynadığını düşünüyoruz.
-Bal veren bitkilrin ekiminin bal verimine tabiki az çok katkısı olacaktır fakat ben şu kadar bitki ektim , bu sene arılara kat kat üstüne koyarım gibi bir hayale kapılmasınlar çünkü bal verimi bir çok etmene bağlı olmakla birlikte o yılki iyi iklim koşullarına iyi bir sezona bağlı. Kısacası: iyi bir sezon+bal veren bitkiler=bol bal.
OSMAN
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2010, 01:49:31 »

s.a merhaba arıcı arkadaşlar bu senede arı otunu ben deneme mahıyetıyle 3 dönüm olarak arılığıma ektım. nasıb olursa yaptığım gözlemlerımı sızlere sezon sonu paylaşırım.yanlız bu arı otunun 2 çeşidi varmış bırı pembe çıçekli bırı ise sarı çıçek ben bılmıyorum acaba hangısını ektığımı çıcek açınca anlayacam artık).
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Puan durumu: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

27/03/2010 Benim arılık

WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2010, 12:00:31 »

Halil abi görüntüler harkulade ancak kafama şöyle bir şey takıldı acaba bu otun ekimini ağustosta yapıp son bahardada yetiştirilme imkanı olabilirmi özellikle bulunduğumuz bölgede eylül sonuna doğru yağmur yağmakta ve bahar havası gibi anız tarlalarında çiçeklenme olmakta böyle birşey olabilirmi,boy konusu kısır olabilir belki ama çiçeklenmesi yeterli olabilir.Bu konuda Enver amcanın veya sizin bir gözleminiz varmı

ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN
ANTALYA LI 0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 1.046 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu