Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 10, 2010, 15:47:19 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: arının yerdegişmesi  (Okunma Sayısı 415 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mevlüt kocer
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 02, 2010, 16:49:12 »

slm ustalarım yeni üstü kapalı bir yer yaptım arılarda bunun 20mt ilerisinde bunları kapalı yere cekmemde bir zararı olurmu şimdi verdiginiz bilgiler icin sizlere tşk saygılar
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2010, 17:47:59 »

Yakın yerlerde kovan yeri değişimi....

Aslında yapılmaması gereken bir durum...

Ancak bazen gerekiyor işte.

Bu günlerde yer değişikliği yapılabilir ama şartları var elbette...

Sanırım Konya'dasınız. İç Anadolu bu anlamda daha avantajlı...

Şimdi meteorolojiyi takip etmekte fayda var.

Size bir referans vereyim ben.

Önümüzdeki günler sizin bu arıları yerinden oynatmamanız gerekiyor. Çünkü....

Pazar ve Pazartesi günü hava sıcaklığı arılarınızın uçuşuna uygun gözükmüyor Konya'da ama Salı gününden itibaren sıcaklıklarınız artacak ve Cuma günü 15 C'yi bulacak.

Bu durumda arılarınız önümüzdeki hafta uçacaklar. Bu durum arıların yerlerini değiştirmemenizi gerektiriyor.

Ancak takip etmeye devam.

http://freemeteo.com/default.asp?pid=156&la=1&gid=306571

Ne zamanki gelecek hava tahminlerine göre arı en az 1 hafta uçamayacak o zaman arılarınızı sarsmadan ve yerlerini -sıralarını değiştirmeden yeni yerlerine alınız.

Bu hafta kıpraşmasınlar bakalım...

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
mevlüt kocer
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2010, 18:42:00 »

verdiginiz bilgiler icin sizlerden allah razıolsun ustacım tşk ben konya kadınhanı ilce sinde kalıyorum 
bozkır
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

mustafadalkilic13@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2010, 19:02:33 »

Sayın Halil üstadın söyledikleri doğru  ben de öyle biliyordum ama ben yeni yaşadığım bir olayı örnek vermek istiyorum.Benim evim Ankarada.Balkonda da küçük bir kovanım var.Hava şartlarının olumsuz olduğu ve olumsuz gideceği 7-8 günlük bir süreyi gözüme kestirerek arıları öbür balkona aldım.7-8 günlük bir zaman geçtikten sonra havanın açtığı bir günde benim arıların 20-25 tanesinin eski balkona geldiklerini ve kovanın eski yerine konup toplandıklarını gördüm.20-25 arıda o kovanın tarlacılarının önemli bir kısmı bence.  Buradan çıkarılacak ders yer değiştirmeler yakın bir yere ise dışarı çıkamama sürelerinin 15-20 günden daha fazla olması.Ya da arıların uçtukları zamanda 5 km uzakta bir hafta bekletip öyle yeni yerlerine getirmek. Selamlar.

Bilgi paylaştıkça çoğalır...
Kenan GİŞAN
Larva
**

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2010, 20:06:32 »

Yazılanlara ilave olarak
Kovanların yerlerini değiştirdikten sonra arıların yeni yerlerini tanımalarına yardımcı olun.
Kovan girişlerinin önüne bir engel koyun (ot ,tahta parçası veya kiremit parçası gibi)
Arılar dışarı çıkarken fırlayarak çıkmasınlar. 

ünsal
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2010, 13:53:23 »

selam arkadaşlar.arının yanına vardığım her gün bir malzeme çıkıyor.arıyı 5 gün önce 15km. mesafeye kestaneye götürdüm.orada ayı varmış.yakınında başka arıya zarar verdi. hemen o gece aldım başka yere getitdim.5 gün sonra kendi evime gittim.arıların birazı eski yerine gelmiş.iki yere salkım oluşturmuş.hemen boş kovan aldım içine iki kabarmış çerçeve koydum.köye gittim günlük çerçeve aldım onuda koydum.akşamleyin baktım sistem tamam.şimdi merak ettiğim, bundan arı olrmu yoksa arıları böldüğüm zaman birleştirsemmi daha iyi olur.esas arı ile kayan arının arası yaklaşık bir km.kadar onun hesabını yapamadım.gerçi böyle öğreneceğiz ama 10-15 defa da iğneledi .görüşlerinizi bekliyorum. iyi günler.
mgencunal
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2010, 14:58:03 »

selam arkadaşlar.arının yanına vardığım her gün bir malzeme çıkıyor.arıyı 5 gün önce 15km. mesafeye kestaneye götürdüm.orada ayı varmış.yakınında başka arıya zarar verdi. hemen o gece aldım başka yere getitdim.5 gün sonra kendi evime gittim.arıların birazı eski yerine gelmiş.iki yere salkım oluşturmuş.hemen boş kovan aldım içine iki kabarmış çerçeve koydum.köye gittim günlük çerçeve aldım onuda koydum.akşamleyin baktım sistem tamam.şimdi merak ettiğim, bundan arı olrmu yoksa arıları böldüğüm zaman birleştirsemmi daha iyi olur.esas arı ile kayan arının arası yaklaşık bir km.kadar onun hesabını yapamadım.gerçi böyle öğreneceğiz ama 10-15 defa da iğneledi .görüşlerinizi bekliyorum. iyi günler.
Toplanan arı tarlacı arılardan oluştuğu için arı miktarı uğraşmaya değecek miktarda ise,topladığın yere günlük yumurtalı,açık,kapalı yavrulu ve üzeri arılı bir veya iki çerçeve vermen lazım ki,kovan içi hizmeti kesintisiz devam edebilsin.
Yoksa boşuna uğraşmış olursun.Kolay gelsin
kangalağası
Pupa

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

kangalagasi@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2010, 08:18:49 »

onları hepsi tarlacı arılar, onları topladın bir kovana koydun, şimdi anasızlar, günlük yumurta verdin, ana yaptılar, ananın çıkıp yumurtlaması için en az 20 gün, yumurtladı, yeni arıların çıkması 21 gün. toplam da 41 gün eder. kovana koyduğun arıların en genci en az 10 günlük arıdır ki 41 gün daha koy 51 gün eder. yani hepsi ölür;

ee ne olacak, hazır döllenniş bir ana ve 1-2 çerçeve pupalı çıta vererek düzeltilebilir.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.197 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu