Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:38:35 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: kışlatma  (Okunma Sayısı 657 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kemal
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Ocak 08, 2010, 18:43:46 »

alttan polentuzaklı kovanlarda kışlatma nasıl olmalı
gezgin arıcı
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2010, 00:48:39 »

diğer kovanlardan farklı değil sadece alt hava deliğinini kabatmalısınız zaden sürkülü olması lazım
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Puan durumu: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

27/03/2010 Benim arılık

WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2010, 12:53:21 »

Kemal bey benim kovanlarımın tamamı polen tuzaklı bulunduğum rakım 750 civarında zaman zaman kar olduğu zamanlarda oluyor alttaki çekmece de yerinde duruyor her hangi bir kapatma işlemi yapmıyorum şu ana kadar da durum gayet ii gitti.bence olağan dışı bir müdahalede bulunmayın.Çünkü kovan havalandırması mükemmel ve nem olayı polenli kovanlarda daha az seviyelerde.Ayrıca Arif uysal abimin anlattığı başka bir şey var bir int. sitesinde avusturyada kar altında arıcılar kovanlarının altında ki polen çekmecelerini dahi çıkartıp tamamen altı açık kışlatıyorlarmış.

ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN
ANTALYA LI 0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/
Emekli
Larva
**

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2010, 17:04:58 »

Arıların kışın soğuktan etkilenmedikleri doğru yalnız arıların yavru yetiştirmeye başladıkları zaman  kovan içi sıcaklığı sağlamak için gerekli daraltmayı yapmalıyız diye düşünüyorum.
ismail koca
Larva
**

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2010, 20:21:05 »

Merhaba
Kış bakımını yapan arıcı arkadaşa yardım ettim.Yıllardır arıcılık yapıyor.Polen tuzaklarını kapatan tahtaları kış yaz hiç kullanmadım diyor.Arıları daraltık boşlulara köpük,bez kırpıntısı doldurduk,ağızlarını da şerbetlerken biraz daraltmıştı.böylece kışa girdi.ha üst örtü bezinin önden bir  köşesini de kıvırarak 4*4 gibi açıklık sağladı.arı kaybınında az olduğunu başkaları söylüyor. Bunu daha önce de yazmıştım ama
"diğer kovanlardan farklı değil sadece alt hava deliğinini kabatmalısınız zaden sürkülü olması lazım""diye yazan arkadaşı okuyunca yazma gereği duydum.Soğukmu, nemmi ?Kışın üst kapağı açılan kovanda hemen sönmüyor.Arı söndü dendimi başlıyoruz sıralamaya soğuktan diye yazmıyoruz.
   Baharda sabah işe gitmeden arılığa uğradığımda başkasının kovanlarından su aktığını gördüm.benimkilerde yoktu.Kovanların düzgün olması da önemli.Muntazam olmayan kovanlarda nem daha çok oluşmakta.

Hoşcakalın
HUBUYAR
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2010, 01:18:47 »

Uzun bir aradan sonra değerli arıcı dostlarımıza, büyüklerimize selamlar.
 Bu yıl kışa 31 kovanımızla girmiştik. Kıştan 31 kovanımızında çok sağlıklı bir şekilde çıktığını görünce bir kat daha kendimize güvenimiz arttı ve bizleri sonuca ulaştıran sizlerden edindiğimiz bilgi ve kendi yorumlarımızla pekiştirdiğimiz uygulamalarımızın ne denli yararlı olduğunu somut bir şekilde gözlemledik.
 Bölgemizde bazı ilklere de imza attık kendi imkanlarımızla imal ettiğimiz 5 çerçeveli yalnızca sert strafordan imal edilmiş kovanda arı kışlatmakla genç analı 10 ruşet kovanı baharsa sağlam ve diğerlerine oranla sağlıklı görmek umut vericiydi.
Bu ruşetlerde, ahşaplara oranla fazla bal tüketilmesi ılık geçen bir kışta uyarı niteliğindeydi.
Şimdilik durumlar çok iyi ahşaplara aktarma işlemleri bitirildi. 31 kovanın en zayıfı 5, er 6 şar çerçeve kuvvetlileri 10, 8,9 şeklinde devam ediyor, bu enlem için gayet iyi denilebilir. Ancak; tutup ta Mersin, Aydın ve Antalyadaki arkadaşlarımız Tokat Niksar'ı orayla kıyaslamasınlar. Bizim buralarda kirazlar, mahlepler yeni çiçek açıyor erikler ayvalar çiçeği etkisini yitirdi. Son kontrolümde ilk bal gelmeye başlamıştı çok az az. bu yıl umut vaddediyor ancak korkulu rüyamız oğul iş nedeniyle yeterince zaman ayıramamaktan yakınıyoruz. mum salkımları son çerçevenin dışında oluştuğunu gördüğümde harcanan emeğe çok üzülüyorum. ayrıca elimde 90 adet kabartılmış bir çoğu yarı ballı tam ballı ve temiz olmak üzere çerçeve olduğu halde arılara uzak olmaktan dolayı müdahale edemem yaz döneminde bakımlara yetersiz zaman ayırma, beni büyük sorunlarla kaşılaştıra bileceğinden dolayı endişe ediyorum.
 Geçen yıl başlangıç 13 kovandan  31 kovana ve 200kg karışık bala ulaştık. Bu yıl hedef en az 75 normal kovan, 450kg organik bal ve Şeker katkılı toplamda 650 -700 kg bal.  Hedefler bu yönde.    Bakım endişesinden dolayı en düşük değeri 1 kovan hariç bütün malzeme ve ekipmanıyla birlikte 6 bin tl Almak isteyen arkadaşımız benimle iletişime 05433808585' den geçebilir.
Bu bir satış mesajı değildir ancak bakımlarını yetştirememe gibi bir zaruriyetten doğmuş paylaşımdır.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.091 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu