Ayhan.
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« : Ocak 15, 2010, 23:45:54 » |
|
Dostlarım, arıcılığa bu sene başlayacağım. İzmir de 3-4 kovan ile başlamayı düşünüyorum. Arıları hangi ayda alarak başlamalıyım, bu bölgeye hangi arı ırkı uygun..Bunun dışında yeni başlayana ne tavsiye ederseniz artık. Şu sıralar kurs tayım. Öğreneceğim umarım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2010, 19:21:06 » |
|
Arıcılığı öğrenmek...
Hepimiz öğreniyoruz daha... Öğrendim, çözdüm diyenler ise gülünecek işler yaparlar.
İzmir için Nisan ayı başlamaya uygun...
Bölgenizin yerli arısını bulabilirseniz daha uygun olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yalova'lı YUSUF
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2010, 19:56:04 » |
|
ilginç bir soru olmuş ''ne zaman başlayayım'' ben eylül ayında başladım zordan başladım kolay zamanları daha eğlenceli geçti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gezgin arıcı
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2010, 21:52:05 » |
|
halil abimizinde dediği gibi nisan ayı cok uygun olur araştırmacı ol herkesle bilgi alışverişinde bulun sor soruştur arıcılıkda ben bilirim diyen hic bir şey bilmiyor demekdir unutma allah yartımcın olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2010, 08:38:13 » |
|
Sayın ayhan abi bence bir an önce başlayın çünkü bu yıl bahar biraz erken geldi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
isa çakmakcı
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2010, 10:10:49 » |
|
İzmirde arıcılığa başlamak diğer şehirlere göre baya avantajlıdır.Nedenmi kışlatmaya gelen arıcı fazladır ve arı bulma şansın da fazladır. Bence başlada ne zaman başlarsan başla bir işe başlamanın zamanı olmaz bir gün önce birgün sonra . Sen arıyı temin ettinmi gerisi seni işe sürükler hayrlı olsun allah utandırmasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayhan.
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2010, 11:29:23 » |
|
Fikirler için saolun dostlar. Nisan ilk hafta içinde alacağım arıları..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hasan 37 amatör
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2010, 00:05:51 » |
|
sayın arıcıüstatlarım ben 2009 nisan başladım arıcılığa 10 kovan ile yeniyeni öğreniyorum şu an arılarım kastamonuda ben arıları istanbula getireceğim yer var ama bahçede seralar varbir sakıncası olurmu mayısın 15 ne kadar öylebirduyum aldım yardımcı olursanız memnun olurum saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freebee2009
Günlük Yumurta
arı
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2010, 12:30:46 » |
|
Dostum, seraların olduğu yere kolonilerini sakın yaklaştırma...(Dost tavsiyesi 
|
|
|
|
|
|
arı / hep tutkuludur çiçeğe tutukludur / genetiğinde mahkumiyeti...
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2010, 12:37:29 » |
|
halil abimizinde dediği gibi nisan ayı cok uygun olur araştırmacı ol herkesle bilgi alışverişinde bulun sor soruştur arıcılıkda ben bilirim diyen hic bir şey bilmiyor demekdir unutma allah yartımcın olsun
Yalnız arıcılıkta mı?....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayhan.
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2010, 22:06:42 » |
|
Dostlar, yaklaşık iki hafta önce iki koloni aldım. Yaklaşık 8-9 çıta arılı olarak. Sanırım 4-5 çıtası yavrulu idi. Arıları aldığım kişi ile birlikte yürütüyoruz şimdilik. Kendisi yaklaşık 10 yıldır yapıyor, ancak uygulamaları kafasına göre. Gene de dikkatle takip ediyorum. Arılar şu an 10 çıta, ancak çıtalarda fazla bal ve polen var. Duvar çıtaları haricindeki yavrulama alanlarında da bal ve polen stoku fazla. Yavru alanı az kalıyor. Bu durum koloni gelişimini olumsuz etkilermi. Nasıl önlem almalı, uygulama ne olmalı. Kat atarken nasıl davranmam gerekir. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|