aricanlarim
Günlük Yumurta
Puan durumu: -5
|
 |
« : Şubat 09, 2010, 00:53:53 » |
|
Arici dostlar bana bilgilerinizi aktarirsaniz biraz memnun olurum formu okudum çok güzel konular bilgiler var hazirlayanlarin ellerine sağlik doğrusu ari konusunda hani ari sirri deriz ya öyle bişey olsa gerek kimse bildiğini kimseye söylemiyor anlamsiz ve yorumsuz!! Biraz kendimden bahsedeyim ariciliğa daha yeni başladim ama 2 senedir ariyi, yapisini, özelliğini araştiriyorum ama daha öğrenemedim diyebilirim zaten 2 senede öğrenilmez biliyorum ama çok teferruatli bir hayvan merak ve boş vaktim olduğu için bu işe başlamaya karar verdim her konuda bana yazarsaniz kabulumdür biraz genel ama, yozgatta ikamet etmekteyim ve arici çok etraf köylerde ama babadan duyma deriz ya öyle aricilik adam ağustosta ariya şerbet veriyo veya şeker terim olarak adi neyse siz anlayin neymiş ari bunu bal yapmazmiş peteği kaldirmaya çalişiyorum petek abartisiz 4 5 kilo varin siz düşünün bu aricida bana öğretmek istememişti ariciliği şimdi bana soruyo nette bunun gibi formlar olduktan sonra ne gerek boyun eğmeye başkasina. Biz şimdi kovani kendimiz yapmayi düşünüyoruz marangoz arkadaşlar ölçü verirlerse memnun olurum baba eski marangoz. Birde burda aricilikta ariya şeker veya şerbet ilaç veya vitamin verilmez diye bir anlaş var ne derce doğru düşüncelerinizi almak isterim mesela bir arici var ariya ne şeker ne ilaç warroa dahil hiç bir şekilde müdahale etmiyor bal zamani bal o kadar şekerli bal olarak lanse ediliyo verildiği takdirde bu ne derece doğru cevaplarinizi bekliyorum şimdiden sagolun saygilar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uğur KIRAN
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2010, 10:34:32 » |
|
ooooofff offfff  ; hiçni bir yerlere bakmadın. hiçmi araştırma yapmadın kardeş bu konular hakkında.İnsan biraz bu işin önsözü nasıl diye bir araştırır sonra kavrayamadıklarının izahını ister. Kim neyi nasıl anlatsın sana şimdi ?
|
|
|
|
|
|
Arıcılık mı? Bence yapılabilecek şeylerin en güzeli...
|
|
|
aricanlarim
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2010, 13:47:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÇAYLI ARICI
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2010, 17:31:02 » |
|
SLMkovan yaptıracgım diyorsun standartlrı varonlara uygun yap rahat edersin.birde fırınlanmış kereste kullanmanı tvasiye ederim icindeke bakteriler vb.yönünden ve uzun yılar kullanman acısından iyi olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aricanlarim
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2010, 18:06:18 » |
|
kereste çok çam vesaire ama nasıl fıranlatacaz bilemiyorum doğrusu sorup öğrenmek yada söylerseniz güzel olur, var olanların ölçüsü tamamdır o zaman gerçi şu anda daha yeniyiz çaylak diyelim bir adet var ama bu yaz 10 veya 15 adet almayı düşünüyorum 1 sene boyunca bu 1 adet arıyı tecrübe veya elimiz alışsın diye almıştım birazda olsun tecrübe oldu işin gerçeği, sagolasınız..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2010, 19:31:06 » |
|
Sayın aricanlarim:
Kovan yaparken boyut ölçüleri için Beyazkovan arıcılık sitesinde TS 3409 a uygun kovan ölçüleri var, kovanlarınızı ona göre yaparsanız iyi olur. Eski kovanınız bir adetmiş belki ölçüsü standart olmayabilir, yolun başındayken standart ölçüyle başlayın, ileri ki günlerde kovanlarla çalışmaya başlayınca bunun ne anlama geldiğini daha iyi anlarsınız. Yaptığınız kovanlarınız hep aynı ölçüde olsun, değişim için iyi olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aricanlarim
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2010, 19:47:08 » |
|
evet evet abicim zaten onun için ölçü istemiştim kovan sayıları çoğaldığı zaman sorun oluyor diye okumuştum onun için ölçü istemiştim sağolasınız site için, burayı çok sevdim yav walla nette başka yerlere giriyordum hep burayı bulduktan sonra artık hep burdayım biraz başınızı ağrıtacağım herhalde kusura bakmayın artık arıcı dostlar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2010, 19:56:26 » |
|
Türkçe'mizde olmayan harfleri kullanmaya gerek yok ki klavyede var diye... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aricanlarim
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2010, 20:01:48 » |
|
samimiyet ile yazdım türkçeye aykırı mı veya değil mi düşünerek değil abim hadi anlamsız veya farklı bir anlama gelecek bir cümle kursam kabul ama bu kadar inceleniyorsa ben sadece okuyayım formu yazmaya ne hacet kusura bakmayın art veya başka bişey için yazmadım sadece samimiyet bu kadar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2010, 20:09:01 » |
|
Uyarıları dikkate alıp almamak sizin takdirinizde walla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aricanlarim
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2010, 20:20:32 » |
|
peki abicim valla tamam oldu mu türkçe düzeldi mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2010, 20:23:11 » |
|
Bu kısır tartışmaları sürdürerek ihtiyacınız olan arıcılık bilgisini nasıl alacaksınız çok merak ediyorum.
Türkçe sizin yaptığınız bu düzeltme ile düzelmez, Türkçe'nin düzelecek bir durumu yoktu ki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aricanlarim
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2010, 20:40:33 » |
|
bende tam onu diyecektim abim ben sizle tartışmak için gelmedim sadece bu formdan faydalanmak için geldim eğer bana ders vercekseniz arı konusunda verin abim her konuya açığım ama bu kadar teferruata inerseniz ben size ne yazacağımıda unuturum biz anadolu çocuğu olduğumuz için veya cahiliz diyelim hoş görün ama bunları konu yapmayın lütfen sizden ricam dikkat ederim ama dikkatsizlik sonucu yazılmış birşey için beni yargılamayın küfür argo hakaret vs bunlar doğal ama bir insanın şivesiyle yazması veya konuşması kadar doğal birşeyde yoktur benim düşüncelerim yanlış mı bilmiyorum artık yanlışsa dediğim gibi sadece okumayı yeğlerim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ankarali
Larva

Puan durumu: 0
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2010, 20:50:20 » |
|
Değerli arkadaşlarım ve abilerim. Foruma katılan bazı arkadaşlar forumu forumluktan çıkarıp tartışmayı farklı yönlere çekmeye çalışmaktalar. Değerli büyüğüm Halil Bilenin uyarısı bence yerinde ve doğru bir karardır. Bizler burda bilgi paylaşımı için varız. tartışmak için değil.Bir konuda bilgi birikimimiz yoksa Dinlemeyi Bilmeliyiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ATOM
Günlük Yumurta
Puan durumu: 1
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2010, 21:58:30 » |
|
Sayın Arıcanlar Selamlar bilgilerinize ihtiyacım var demektesin,bu bilgileri kitap ve arıcı bolg'larından ögrenebilirsin degerli arıcılıkla ugraşan ve arıcı bloglarında degerli birikimlerini bizlere aktaran ustaların birikimlerinden sanal alemde faydalanmaya bak banada memleketide arıcılık hk. da kimse bilgi vermedi sanal alemdeki BLOG ları olan ustaların yazdıkları ve resimlerini inceleyerek ve bazende tlf.veya msn'de,meil le ögrenmeye çalıştım buradan emegi geçen arkadaşlara teşekkür ederim.Ayrıca net kovan ölçüleri www.beyazkovan sitesinde bulunmakta faydalanırsın selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|