Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:25:07 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Akıllı Kovan  (Okunma Sayısı 482 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« : Mart 06, 2010, 10:27:40 »

Bu çocuklar  bir harika....

“Akıllı Kovan- Akıllı Alarm “ Projesi  Pamukova’ya  derece getirdi.

Pamukova   Endüstrü Meslek  Lisesi  12.  Sınıf   Teknik Servis   Öğrencileri  Sefa Yaprak ve  Metin Üre, Öğretmenleri   Gökhan Doğan’ın  denetiminde  geliştirdikleri  “ Akıllı Alarm”  ile  Sakarya İl İkinciliğini kazandılar.

Hırsızı ele veriyor

Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün  düzenlemiş olduğu Proje tabanlı beceri yarışmasına  Özellikle  Arı kovanı  hırsızlıklarını önlemek için  geliştirdikleri  “Akıllı Kovan-Akıllı Alarm”Projesi ile hazırlanan   Sefa Yaprak ve  Metin Üre  yaptıkları  Projenin hayata geçirilmesinin ardından    Arı Kovanı hırsızlığının kesinlikle önleneceğini  söylediler.  

Nasıl Çalışıyor

Pamukova  Endüstrü Meslek Lisesi 12 nci  Sınıf   Teknik Servis  Öğretmeni  Gökhan Doğan, Öğrenciler  Sefa Yaprak ve  Metin Üre   Sakarya  İkinciliği  kazandıkları Projenin çalışması  hakkında  bilgi verdiler. Öğrenci Sefa Yaprak  “Akıllı Kovan-Akıllı Alarm” ın  çalışma sistemi hakkında  şu bilgiyi verdi.

“ Öğretmenimiz   Gökhan Doğanın danışmanlığında  yaptığımız  Projemiz  kırsal alanda  kurulu bulunan   Arı kovanları   birbirine  görülemeyecek   incelikteki tellerle bağlanıyor.Tüm  kablolar  bir devreye bağlandıktan sonra  bilinmeyen bir kovanın içine yerleştirilmiş  cep telefonuna  irtibatlandırılıyor. Hırsız  Arı kovanını yerinden  çok az dahi hareket ettirdiği anda   cep telefonu devreye girerek   kovan sahibinin  yada yönlendirilen   başka bir telefonunu  çaldırıyor.”

Her  alanda uygulanabilir

Öğrenci Sefa Yaprak  “ Akıllı Alarm” sisteminin  her alanda uygulanabileceğinide belirterek   “Bu proje elektiriğin ve normal telefon hatlarının olmadığı yerlerde çalışması ise büyük avantaj sağlıyor. Çünkü arı kovanları genelde elektiriğin uzak olduğu telefon hattının çekilmesinin zor olduğu yerlerde bulunuyor.Ancak Sistemimiz arı kovanları ile sınırlı değil. Otomobil,ev ,işyeri   gibi yerlerde  rahatlıkla  kullanılanılacak  sistemdir. Böyle bir  sistem yaptırmak isteyenler  bizi okulumuzdan arıyabilir” dedi.

İHA

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
isa çakmakcı
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

kardeslerlokantasi@hotmail.com isa+çakmakcı
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2010, 11:09:37 »

Böyle başarılı olabilecek beyinleri yurt dışına kaptırmamak adına devletten desteklenme lerini arzu ediyorum.
yasar
Larva
**

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2010, 16:30:58 »

Size çok komik gelecek belki ama, geçen sene köyümüzden 4 km uzakta arıları olan M.Ali abimizin  (kendisi 60 yaşlarında ben bildiğim bileli arıcıdır) 2 tane arılı kovanı çalındı bahar aylarında. Ve kendisi bu alarm sisteminin aynısını yapmıştı... Hatta bir gece alarm (yani telefonu) çaldı ama yetişemedi, iyiki de yetişemedi. Allah muhafaza yetişse de bir dert, adamın başı belaya girecek. Neyse genç beyinleri tebrik ederim ama bizim M.Ali abi' yede bir alkış lütfen... Bu arada çalmaya gelenlerin gecenin sessizlğinde telefonun tuş sesi veya çaldırma sesinden veya gecenin karanlığında telefondan ışık hüzmesiden şüphelenip kaçtıklarını düşünüyoruz...

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım, başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2010, 22:06:28 »

Bu projede yer alan Sefa ile görüşmüştüm MSN'de. Beyazkovan sitesine yazmıştı projesini.

Kovanların birbirlerine bağlanması konusundaki çekincelerimi aktarmıştım kendisine.

Bence bu projenin uygulanması sıkıntılı...

Gezginci arıcılıkta çok zor...

Yeni bir teknoloji var bu konuda ama henüz biraz pahalı...

Basit bir teknik...

GPS uydularını kullanma maliyetleri düşüyor.

Dolayısı ile GPS alıcı - vericilerininde...

Cep telefonu ile çalışan sistemlerde kapsama alanı olayı da var negatif olarak.

GPS ile kovan içine yerleştirdiğimiz cihazın yeni konumunu almak mümkün olabiliyor.

3 metre hata payı ile çalışıyor.

Düşünsenize...

Elinizle koymuş gibi...

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
isa çakmakcı
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

kardeslerlokantasi@hotmail.com isa+çakmakcı
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2010, 18:23:28 »

ALLAHIM soysuza hırsıza düşürmesin valla bağlasan kaldırırlar.Allah bunlardan korusun .
YAREN
Pupa

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

yildirimsak@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2010, 18:46:13 »

Halil bey böyle bir GPS sisteminin yaklaşık maliyeti ne kadar oluyor?

Bütün arıcı kardeşlerime bereketli bir yıl dilerim.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.111 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu