Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 10, 2010, 14:49:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: KIBRIS'da ARICILIK  (Okunma Sayısı 1041 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kibrisli
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Nisan 07, 2010, 22:23:32 »

Kibrisda aricilik yapan profesyonel olarak pek fazla kisi yok.en fazla 2 olmadi 3.amator olarak aricilik yapan bayagi insan var tabi o ayri bi mesele.Tam olarak aricilik yapanlardan 1isi de rumdur.Kisacasi turk tarafinda bir rum vatandasinin aricilikda bu kadar ileri derecede kazanc saglamasi kendimce iyi bir durum olarak karsilayamadim.Bende amator olarak kendimi gelistirmek istedim ilk etapda.allah kismet ederse ileriki yillarda basarabilirsem kendimi gelistirmek istiyorum
Rum tarafi bilindigi uzere AB uyeligi olan ve mallarini dis ulkelere pazarlama yapabildigi icin dunyaca yasal olarak kabul gorulmus uretim ve satis yapabilmektedir.Fakat turk tarafinin oyle bir durumu olmadigi icin hatta Turkiye ye bile ihrac yapamadigindan KKTC icinde sinirlandirilmistir.
KIBRIS'sın bitki örtüsü M.Ö 275 - 195 devresinde yaşamış olan Eratosthenes'e göre Kıbrısın büyük bir kısmı hatta Mesarya bile ormanlarla kaplı idi. Bilinçsiz kullanım ve aşırı otlatma sonuçu gelen tahribat bitki örtüsünün değişim süreçinde önçe Maki florasını oluşturan (çalı topluluğu) 4 veya 6 m boy Arbutus andrachne (Sandal Ağaçı) Pistacia terebinthus (Çitlembit) Olea europea (Zeytin) Styraix officinalis (Tesbih Ağaçı) ve Quercus coccifera (Kermes Meşesi); oluşmuş daha sonra bilinçsiz kullanım ve aşırı otlatmanın ağırlığı ve devamlılığı sonucu 3 metre den daha az boylu garik bitki topluluğu oluşturan Cıstus (Laden) Genista sphacelata (Azgan) Calycotome villosa (Pirekapan) ve yer yer Pistacia lentiscus (Sakız Ağaçı) ile yıllık ve çok yıllık otsu bitkiler gelmiştir.

Bilinçsizliğin ve otlatmanın daha da ağırlaşması ile Sarcopotenium spinosum (Abdesbozan) Fumana spp (Güneş Gülü) Micromeria spp (Güverin otu) Thymus capitatus (Beyaz Kekik tülümbe) ile çok az sayıda otsu bitkiden meydana gelen bitki toplulukları oluşmuştur. Bunun yanında İnsanoğlunun Kıbrıs florası üzerinde olumlu etkileride olmuştur. Söyleki yıllar boyunca başka ülkelerden Kıbrısa ithal edilen yabancı tür bitkiler günümüzde park - bahçe ve yol boylarında çok değişik ve büyüleyiçi güzellikteki çiçekleri ile etkileyiçi bir çevre oluşturuyorlar. Hindistan kökenli Bauhinia variegate (Deve Tabanı) yeni dünya tropik bitkilerinden olan Bougainvillea spectakilis (Cemile) Avusturalya kökenli Grevillea robuste (Grevilya) Jacaranda mimosifolia (Cakaranda).

Aricilik yapan arkadaslar malzemelerini temin etmek icin turkiye vasitasi ile buraya getirmektedir.Kibrisda kurul
mus aricilar birligi vardir fakat yeterli olarak calisma yapmamaktadir.Su anda Aricilar birligi koperatifi kurulmaya calisiliyor insallah erken vakitde kurulur ve calismalar daha da verimli olur.buradaki bal fiyatlari 1kg bal yaklasik olarak 15 TL den satilmaktadir.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.261 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu