Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:14:48 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: SOĞUKLAR ÇOK CAN YAKACAK GİBİ  (Okunma Sayısı 470 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
slmn
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

slmnozi@hotmail.com
E-Posta
« : Mart 10, 2010, 23:10:53 »

Selam dostlar ben samsundan ibrahim  bugünkü soğuk varya kışın en soğuk günlerini aratmadı desem yalan olmaz arılarımız hep yavruda bu soğuk yavruya zarar  etmez mi
bunun için nasıl bir önlem almamız gerekir
hava durumuna bakıyorum 7-8 gün sonra gece eksiye düşeceğini söylüyor nasıl olacak bende bilmiyorum arılığa gitmem gerekecek ama soğuk var gitsemde bişe yapamay3acağımı düşündüğüm için ayağım gitmiyor naıl edriz ben de bilmiyorum arkadaşlar
allah yar ve yardımcımız olsun...
Hasan Modanlı
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 10, 2010, 23:45:19 »

merhaba,,bu dönemde soğuk hava arıya zarar vereceğini sanmıyorum
slmn
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

slmnozi@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2010, 00:16:32 »

teşlekkür ediyorum aman. havalar cok soğudu ve yavru ve günlük yumurta cok ve hava sıcaklıklarının gece eksilere düşeceğini öğrendiminternetten bu beni korkutuyor . inşallah bunuda atlatırız diye ümit ediyorum teşlekkür edişyorum sizede...
mehmet55
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

mehmet_usta555@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2010, 08:06:04 »

çok üşürse yavru çürüğü olabilir arının en tehlikeli ayı bu aydır arıların sıkışıksa birşey olmaz sanırım bu sene burası böyle oldu dediğiniz gibi çok soğuk
Murat AKIN
Ana Arı

Puan durumu: 38
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 11, 2010, 09:15:29 »

Bu soğuklarda eğer sayısı yeterli olmayıp yavru alanını ısıtamazsa, salkım veya salkım benzeri toplanmaya başlar.

Açıkta kalan yavrulu alandaki açık ve kapalı gözdekiler ölürler, eğer arılar bunları temizlenirse sorun yok.

Temizlik yeteneği çok değilse buradaki yavrular petek göz içinde çürürler.
yasar
Larva
**

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2010, 09:21:16 »

Allah'ın arılara vermiş olduğu ilhamla mevsim şartlarını ve meteorolojiyi bizden daha iyi bildiğini ve ona göre geliştiğini unutmayalım... Onlar işini bilir Gülümseme

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım, başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 30
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mart 11, 2010, 09:23:25 »

Yerli arı mı, ithal arı mı tartışmaları işte bu tür durumlarda büyük önem kazanıyor.

Erken ilkbaharda aşırı yavru yapan arılar, bu hava şartlarında büyük risk altında.

Murat Akın beyin de söylediği gibi, salkım dışında kalan yavruların üşüme riski ve en önemlisi de yavruyu ısıtmak için aşırı bal tüketiminden kaynaklanan gıda bitme riski oluşuyor.

Farklı ırklarla çalışan arkadaşlarımız durumun daha çok farkındadır.

Benim arılıkta da farklı ırklarda arılar var.

Bu sene arılar arasında yavruya başlamada 1 aya yakın farklılıklar oldu. Çok güçlü olan 3 kolonim en geç yavrulamaya başladı. Öbür arılardaki yavru durumunu görünce, geç yavrulamaya başlayanların ana arı kaybından şüphelenmeye başlamıştım.

İstanbul'da da havalar kış şartlarına döndü. En son baktığımda yavruya geç başlayan arılarda yavru alanındaki bal kemerleri oldukça kalındı.

Fakat erken başlayanlarda bal kemerleri iyice azalmıştı.

Yaşar Bey, ırklar zaten o bölgenin iklim ve coğrafi şartlarına göre yüzyıllar içinde oluşuyor. Sizin kendi bölgenizin arısı zaten bu mevsimde çok temkinlidir, havanın her an bozabileceğini bilir, yavruyu aşırı yaymaz.

Geçen hafta Arif Uysal ile konuştuk, arılarımız daha yeni yeni yavru koymaya başlamış diyordu. Bunlar için sıkıntı yok.

Fakat arılıklarımızda Nisan ayı gibi yavruya yatmış, bu mevsimde inanılmaz görüntülü çerçeveler var. Bu arılar bu mevsim şartlarında büyük risk altında.

Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
isa çakmakcı
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

kardeslerlokantasi@hotmail.com isa+çakmakcı
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2010, 10:05:20 »

Sayın arkadaşlar burdan şu kanıya varıyoruz .Kendi ekosistemine ayak uydurmuş yaşadığı ortma adapte olmuş arı cinsleri oluşturmak arıcı ve arıcılık için faydalı olur.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2010, 11:25:59 »

Sayın arkadaşlar burdan şu kanıya varıyoruz .Kendi ekosistemine ayak uydurmuş yaşadığı ortma adapte olmuş arı cinsleri oluşturmak arıcı ve arıcılık için faydalı olur.
Evet sevgili İsa kardeşim aynen dediğiniz gibi yapmalıyız.

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
bekir albaş
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

taşı delen suyun gücü degil sürekliligidir

WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2010, 14:18:19 »

haklısın kardeş kendi bölgemizin arıları her zaman başarılı olur.

Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2010, 18:18:36 »

Arı ırkı ne olursa olsun, yine de bazı teknikleri uygulamakta fayda var.

En önemli ve en kolay alınabilecek tedbir yavrulama faaliyetinin başladığı ilk günlerde yapılacak sıkıştırma idi.

Çok çerçeveye yayılmış az az yavru alanı ile az sayıda çerçevede daha geniş yavru alanları oluşturmuş kolonilerin riskleri bir değil.

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
slmn
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

slmnozi@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2010, 01:05:30 »

teşekkür ediyorum arkadaşlar .. ben hala beklemedeyim havalar çok soğuk ısınır ısınmaz arılığa gidip bakacağım beslemede yapmam gerekecek sansırım maliyet coğalıyor hadi hayırlısı bakalım
herkese selamlar samsundan  .......................
arıcıkürşad
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -1
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2010, 08:06:49 »

aynı şeyi bende düşünüyorum. bazı kovanlarda yumurta alanını genişletmiştim peşinden soğuklar geldi muhtemelen yavru üşütecek ama ne yapalım sağlık olsun. Yumurtmalamanın hızlandığını görünce çerçeve verdim yumurtlasınlar diye halt ettik sanırım. Arı bayağı açılmıştı şu an en az iki çerçeve geri gittiğinden eminim kış geri geldi sanki. 15 nisanda sonra bizim buralarda havalar düzelecekmiş ya nasip bakalım
mehmet55
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

mehmet_usta555@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2010, 09:37:24 »

selamlar
sanırım herkesde aynı sıkıntı havaların  yağışlı ve soğuk olması bazı sıkıntılarıda beraberinde getirdi
yavru üşümesi ve açlık durumu olabilir
diğer bir durumda meyve çiçeklerinin boşa gitmesi
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.096 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu