Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:29:13 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: BASILMIŞ DOĞAL BALMUMU  (Okunma Sayısı 583 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
adalı
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

volkan_atli@hotmail.com
E-Posta
« : Mart 11, 2010, 15:48:23 »

HERKESE MERHABA
BASILMIŞ ORGANİK BALMUMUNU NERDEN BULABİLİRİZ ARKADAŞLAR DAHA KALİTELİ BAL YEMEK İÇİN BENCE EN BAŞTA GELEN UNSURLARDAN BİRİ
TEŞEKKÜR EDERİM

İmrenirim arıya
Petek petek balı var
Konduğu çiçeklerin
Pembesi var, alı var
ankarali
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2010, 19:09:58 »

iyi akşamlar. ben bu soruyu ve temel petek fiyatlarını bi kaç kere sordum ama şuana kadar kimse cevap vermedi seninde bu soruna cevap geleceğini sanmıyorum.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2010, 19:22:21 »

Organik mum satılan siteleri bilen bir çok kişi vardır. Ama isim vermek reklama girdiğinden bir çok arkadaş terci,h etmiyor olsalar gerek. Şahsen ben bunun için yazmazdım ama. madem ısrar  ediyorsunuz  Göz kırpan yazayım bari.  Arıcılık sektörü diye google  den arayın arıcılık sektörü web sitesinde organik mum satan sitelerin reklemları var oradan ulaşabilirsiniz.
 saygılar....

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
ladiklimetinşahin
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 11, 2010, 19:32:56 »

sayın adalıve ankaralı, Organik balmumunun fiatı yaklaşık 70 tl cıvarında.Diğerinin ise kalitesine göre fiatı değişiyor. Kilosu şu sıralarda 13-17 tl. civarında. Çevrenizdeki arıcılık malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Yada internetten sipariş  verip  temin edebilirsiniz.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2010, 19:37:00 »

Organik petek,arının kılavuz petek vermeden kendi ürettiği petek demek değildir. Ben şu anda bunun ayrıntılarına girecek zamanı bulamam ama Halil Bey görürse bu mesajı kesin organik peteğin farkını anlatacaktır.

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
ankarali
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2010, 20:31:07 »

değerli abilerim çok teşekkür ederim.
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2010, 20:48:22 »

25 Ekim 2008 CUMARTESİ tarihinde yayınlanmış olan ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK gereğince……

Bazı maddeleri yorumlamak gerekiyor…

Bakın ırk seçimi için ne önerilmiş?

“Irk seçiminde, arıların yerel koşullara adapte olabilme kapasitesi, dayanıklılıkları ve hastalıklara karşı dirençleri göz önüne alınmalıdır. Apis mellifera türünün ırkları ve yerel ekotipleri tercih edilmelidir. “

Kovanların yerleşimi hakkında ne önerilmiş?

“Üretim bölgesinin 3 km yarıçapı içerisinde bulunan nektar ve polen kaynakları, organik olarak üretilen ürünlerden, doğal veya arıcılık ürünlerinin organik olma niteliğini etkilemeyecek bitki örtüsünden oluşmalıdır. Bu alanda yeteri miktarda polen ve nektar bulunamaması halinde, üreticinin arılarını yukarıdaki şartlara uygun olmayan bir alana nakletmesi durumunda, üretimini organik tarım usul ve esaslarına uygun yapmak kaydıyla ürün elde eder ve bu ürün organik olarak değerlendirilemez.”

Bir başka dikkat çekmesi gereken unsur…

“Belirtilen yarıçap içerisinde, aynı üretici tarafından, organik ve konvansiyonel arıcılık birlikte yapılamaz.”

Besleme konusu…

“İlkbahar döneminde arı kolonilerinin beslenmesinde organik bal kullanılır.”

“İklim koşullarının balın kristalleşmesini hızlandırdığı durumlarda, beslemede organik metotla üretilen bal yerine organik metodlarla üretilen şeker şurubu veya organik şeker melası kullanılmasına yetkili kuruluş tarafından izin verilebilir. Besleme ile ilgili olarak kayıtlara, ürünün tipi, uygulama tarihi, miktarı ve kullanıldığı kovanlara dair bilgiler yazılır. Besleme işlemi son bal hasadı ile müteakip nektar veya balözü döneminden önceki 15 gün arasında yapılır.”

İlaçlamalar ile ilgili…

“Tedavi, kimyasal bileşimli ilaçlar ile yapılırsa, bu dönem içerisinde tedavi altındaki koloniler izole edilmiş bir bölgeye alınır, tedavi sonrası kovanlardaki balmumları alınır ve yerine organik balmumu veya boş çerçeve konulur. Bu kolonilere bir yıllık geçiş süreci uygulanır.”

Genel bazı kurallar…

“Arıcılık ürünlerinin hasat edilmesi esnasında petekler içerisindeki arıların yok edilmesi yasaktır.”

“Ana arının kanatlarını kesmek gibi işlemler yasaktır. Ana arıların değiştirilmesi esnasında eski ana arının öldürülmesine izin verilir. Yalnızca varroa bulaşan erkek arı gözlerinin yok edilmesine izin verilir.”

“Yeni çerçeve için balmumu organik üretim yapan birimlerden sağlanmalıdır. Arıcılığa yeni başlandığında veya geçiş sürecinde organik olarak üretilen balmumunun pazarda mevcut olmaması durumunda, organik üretim biriminden alınmayan balmumunun kullanılmasına, analizlere dayanarak yetkilendirilmiş kuruluş tarafından izin verilir.”

Velhasıl organik üretim için üretilen mumlardan elde ederek konvansiyonel arıcılık yapmak akıllıca gözükmüyor.

Bizler kendi mumlarımızdan kılavuz petek üretene / ürettirene kadar mecburuz petek üreticilerine.

Marka bağımlılığı kolay oluşmuyor ve kendi adıma kullandığımız peteklerden memnunuz.

Organik petek alarak konvansiyonel arıcılık yapacağıma petekli bal tüketmem ve gerekirse arıya doğal olarak kabarttırırım peteğini...

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 2.693 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu