alisancak
Günlük Yumurta
Puan durumu: -2
|
 |
« : Mart 13, 2010, 21:04:59 » |
|
S.a. arıcı abilerim. Bugün arılığıma gittiğimde bir kovandan şüphelendim ve kontrol ettim. Anaya ve günlük yumurtaya rastlayamadım. Hava biraz rüzgârlı olduğundan hemen günlük yumurtalı petek koydum. Ama bu ayın sonunda ana çıkacak. Lakin çiftleşmeye erkek arı bulmakta zorlanacak. Bu konuda ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2010, 17:34:12 » |
|
Ali bey en güzeli zayıf bir koloni ile birleştirin yörenizdeki oğul döneminde de arıyı tekrar bölersiniz böylece koloni kaybınız olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malkoç22
Larva

Puan durumu: -1
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2010, 01:12:31 » |
|
Arı, ana değiştirdi, ancak çiftleşmesi için erkek arı olmadığından ana çiftleşemedi. Bir haftadır sandık içinde boş boş geziyor. Arılar peşinden gidiyor zorluyor ancak çiftleşemediği için yumurtlayamıyor.
Ne yapılması gerekiyor?
|
|
|
|
|
|
Yol sormakla bulunur. Bir işe kalkışan ama nasıl yapılacağını bilmeyen kişi, takip etmesi gereken yolu bilenlere sorarak öğrenip bulur.
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2010, 20:25:10 » |
|
Sayın Malkoç22:
Şu an çok az erkek arı var ama ana arı yeterli döllenemez. Eğer yoğun bir kovan olan bir bölgedeysen belki döllenme olabilir,çok kritik tam geçiş anındayız.
Eğer ana arı yeterli döllenme olmazsa bir iki ay sonra, yeniden ana değiştirip yeterli döllenmiş ana arıya kavuşur.
Ana arı doğduktan sonra 3 hafta içinde döllenemezse arıcı tarafından yenilenmesi gerekir uygun bir şekilde birleştirilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malkoç22
Larva

Puan durumu: -1
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2010, 21:12:01 » |
|
Hocam;
Teşekkür ederim.
Civarda çok az denecek kadar az arı var. Hiç erkek arı da görmedim, biraz daha bekleyip gelişme olmaz ise o zaman birleştirme yaparım.
|
|
|
|
|
|
Yol sormakla bulunur. Bir işe kalkışan ama nasıl yapılacağını bilmeyen kişi, takip etmesi gereken yolu bilenlere sorarak öğrenip bulur.
|
|
|
|
anzavur
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2010, 21:23:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
En başarılı arıcı arıya hükmeden arıcıdır.(rahmetli ustamdan)
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2010, 22:49:25 » |
|
Murat hocam, bizde ana döllenecek erkek bulamadımı kısa dönem dölsüz yumurtlar ve beklemeye geçer.Bu zaman zarfında döllenemezse kovanda kendi yumurtalarından çıkan erkeklerle çiftleşir.Normal döllü yumurtlamaya başladıktan sonra koloni otomatikman anayı öldürür ve terar ana yapar.(galiba arılarda akraba evliliğne karşı)
Bu yazdıklarınıza gerçekten inanıyor musunuz Savaş abi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakimi
Günlük Yumurta
Puan durumu: 2
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2010, 02:44:10 » |
|
ben dölsüz anadan olan erkeklerinde anayı dölleyemediğini biliyorum aksi taktirde bölgemde erkek sıkıntısı pek olmayacak bir arkadaşın dölsüz anası belki de 5-6 yüz tane erkek çıkarmış bu gün gözlerinle gördüm her yer erkekti  soru dölsüz anadan olan erkek anayı dölleyebilir mi? soru yalancı anadan olan erkek anayı dölleyebilir mi? Murat hocam, bizde ana döllenecek erkek bulamadımı kısa dönem dölsüz yumurtlar ve beklemeye geçer.Bu zaman zarfında döllenemezse kovanda kendi yumurtalarından çıkan erkeklerle çiftleşir.Normal döllü yumurtlamaya başladıktan sonra koloni otomatikman anayı öldürür ve terar ana yapar.(galiba arılarda akraba evliliğne karşı)
Bu yazdıklarınıza gerçekten inanıyor musunuz Savaş abi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaruret
Larva

|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2010, 09:05:35 » |
|
bir hafta önce 1 yaşındaki ana arım yaşarken pazar günü baktım ana arım ölmüş bunun sebebi hakkında fikri olan arkadaş varmı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bekir albaş
Pupa

Puan durumu: 3
taşı delen suyun gücü degil sürekliligidir
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2010, 09:22:14 » |
|
bir hafta önce 1 yaşındaki ana arım yaşarken pazar günü baktım ana arım ölmüş bunun sebebi hakkında fikri olan arkadaş varmı.
eceli gelmiştir cerceveleri yerine koyarken araya sıkıştırmış olabilir kononi calışmasını begenmeyip tazelemeye karar vermişlerdir benim aklıma gelenler bunlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaruret
Larva

|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2010, 10:41:35 » |
|
olabilir tabiki sıkıştırmışta olabilirim ama , dikkat ediyorum sıkıştırmamaya. insan üzülüyor kışı çıkaran ana arı bir hafta önce sağ, bir bakıyorsunuzki ölmüş. acaba benim bilmedeğim hangi sebeplerden dolayı ölmüş olabilir diye insan düşünmekten kendini alamıyor. teşekürler cevabınıza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2010, 22:59:44 » |
|
eceli gelmiştir cerceveleri yerine koyarken araya sıkıştırmış olabilir kononi calışmasını begenmeyip tazelemeye karar vermişlerdir benim aklıma gelenler bunlar Bekir abi banada sadece "cerceveleri yerine koyarken araya sıkıştırmış olabilir"mantıklı geldi,yalnız şu eceli gelmiştir lafınada kendimi  almadım. hakikaten abi ömürsün ya.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|