Teşekkürler arkadaşım tavsiyen için ben temuzda 4-5 çerçeve ile arı bölüp çok rahat kıştan çıkarttım. zaten böldüklerimden bir bal beklentim yok. Benim niyetim iyi cins arıları çoğaltmak. elimde 2 adet iyi cins ana var birinin yaşı ilerlemiş 3. senesi ama hala muntazam yumurtluyor. cinsinin devamını sağlamaya çalışıyorum.
diğer bu zamanda ana nerden buldunuz sorusuna gelince iyi havalarad arıyı böldüm anayı çıkarttım hatta arı benden önce bir kovan anayı kesmiş ve yeni ana çıkartmış ama onu da kestiler. şimdi ona da ana çıkartmaya çalışıyorum. memeler asılmış bu gün üçüncü gündü daha kapanmamışlar .
hakimi hocam gecen sene bende senin gibi yaptım sonucum ne oldu hemen soyleyeyım 5 kovan arım vardı 3 sunu 3 e boldum 2 sını bomeden devam ettım 2 kovandan (bolmedıgım) 30 kg nın ustnde bal aldım dıger boldugum ana ve yavrulardan bal alamdım desem yerıdır ve arılar kendını toplayamadan kısa gırdı sonuc boldugum arıların yarısı oldu kıslatma esnasında. madem boldunuz tek tavsıyem sımdıdem besemeye baslayın ve yaz boyunca beselyın durumlarına gore onların ballarını kullanmazsınız dıger arılara yem olarak bırakırsınız kısatma esnasında benım durumuma büşmeyım "pirince giderken evdeki bulguruda kaybetmeyin"