Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:27:46 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: arıları böldüm  (Okunma Sayısı 620 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakimi
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« : Mart 19, 2010, 03:01:49 »

arkadaşlar biraz erken oldu (havaların önce sıcak gitmesi) ama arıları böldüm. bu günsağlıklı şekilde 3 ana çıktı. (daha önce kendisi çıkardığı anayı kesen bir kovanımda var şubatta) halen bölmeye (meme astırmaya devam ediyorum. böldüğüm arılar haziran ayına yetişebilirmi genelde 2 çerçeve civarı arı oluyor böldüklerimde.

Benim asıl düşüncem arıyı çoğaltamk (ana-kovan)
kovanlar hazirana yetişmezse yada yeterli gelişimi göstermezse 3/2 oranında arıyla bala gidecem diğer kovanlardan bala gideceğim arılara kapalı takviyesi yapmayı düşünüyorum.
fikirlerinizi alabilirmiyim?

cihat
Larva
**

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2010, 10:32:18 »

sn hakimi neden bütün arılardan bal alacağım diye düşünüyorsunuz
aynı sene bölmeden bal almak nekadar doğru
haziranda 10 çıta olsa ne olur uğraştığına deyer mi
bizim burada da böyle yaparlar
bölmelerden bal almak için analardan takviye alırlar
sonuçta ne anadan aldığı bal baldır
nede bölmeden
en güzeli grublandırmadır diye düşünüyom
saygılar
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Puan durumu: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

27/03/2010 Benim arılık

WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2010, 17:48:46 »

Kardeş bence çok erken bölmüşsünüz bari elde döllenmiş ana olduğu zaman güçlü şekilde bölseydiniz daha doğru olmazmıydı!

ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN
ANTALYA LI 0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/
isa çakmakcı
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

kardeslerlokantasi@hotmail.com isa+çakmakcı
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2010, 19:06:33 »

arkadaşlar biraz erken oldu (havaların önce sıcak gitmesi) ama arıları böldüm. bu günsağlıklı şekilde 3 ana çıktı. (daha önce kendisi çıkardığı anayı kesen bir kovanımda var şubatta) halen bölmeye (meme astırmaya devam ediyorum. böldüğüm arılar haziran ayına yetişebilirmi genelde 2 çerçeve civarı arı oluyor böldüklerimde.

Benim asıl düşüncem arıyı çoğaltamk (ana-kovan)
kovanlar hazirana yetişmezse yada yeterli gelişimi göstermezse 3/2 oranında arıyla bala gidecem diğer kovanlardan bala gideceğim arılara kapalı takviyesi yapmayı düşünüyorum.
fikirlerinizi alabilirmiyim?
Selam arkadaşım hem çok erken bölmüşsünüz hemde çok az olmuş en azından 2 ballı polenli 2 çıtada açık kapalı yavrulu olmuş olsaydı daha iyi olurdu tabi bu senin düşüncen ama az olmuş yazık etmişsin.
hakimi
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2010, 17:16:01 »

arkadaşlar ben hepsinden bal almayacam zaten. 3/2 oranını verdim. yani 15 kovan varsa 10 u ile bala gidecem diğerlerini destek olarak kullanmayı planlıyorum. diye hesaplıyorum. biraz erken olduğunu bende kabul ediyorum. bir kovandan 3 kovan çıkınca biraz az arılı bölündü. kovanın cinsi çok iyi analarıda çok güzeldi. 2 ye böleceğime bende 3 e böldüm biraz da Allah yardım etti. Ana çıktı ben yakaladım çerçeveyi diğer kovana aktardım.

isa çakmakcı
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

kardeslerlokantasi@hotmail.com isa+çakmakcı
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2010, 21:16:22 »

Çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymaz . Peki kalan 10 koloni de oğul verdiği zaman ne yapacaksın.
acemiarıcı59
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -1
Çevrimdışı Çevrimdışı

engin_yavuz_59@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2010, 22:12:20 »

hakimi hocam gecen sene bende senin gibi yaptım sonucum ne oldu hemen soyleyeyım 5 kovan arım vardı 3 sunu 3 e boldum 2 sını bomeden devam ettım 2 kovandan (bolmedıgım) 30 kg nın ustnde bal aldım dıger boldugum ana ve yavrulardan bal alamdım desem yerıdır ve arılar kendını toplayamadan kısa gırdı sonuc boldugum arıların yarısı oldu kıslatma esnasında. madem boldunuz tek tavsıyem sımdıdem besemeye baslayın ve yaz boyunca beselyın durumlarına gore onların ballarını kullanmazsınız dıger arılara yem olarak bırakırsınız kısatma esnasında benım durumuma büşmeyım "pirince giderken evdeki bulguruda kaybetmeyin"
classnett
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2010, 10:28:25 »

s.a öncelikle herkeze kolay gelsin
ana arıyı nereden buldunda böldün bu zamanda ben bunu anlamadım .
hakimi
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2010, 01:42:06 »

Teşekkürler arkadaşım tavsiyen için ben temuzda 4-5 çerçeve ile arı bölüp çok rahat kıştan çıkarttım. zaten böldüklerimden bir bal beklentim yok. Benim niyetim iyi cins arıları çoğaltmak. elimde 2 adet iyi cins ana var birinin yaşı ilerlemiş 3. senesi ama hala muntazam yumurtluyor. cinsinin devamını sağlamaya çalışıyorum.

diğer bu zamanda ana nerden buldunuz sorusuna gelince iyi havalarad arıyı böldüm anayı çıkarttım hatta arı benden önce bir kovan anayı kesmiş ve yeni ana çıkartmış ama onu da kestiler. şimdi ona da ana çıkartmaya çalışıyorum. memeler asılmış bu gün üçüncü gündü daha kapanmamışlar .

hakimi hocam gecen sene bende senin gibi yaptım sonucum ne oldu hemen soyleyeyım 5 kovan arım vardı 3 sunu 3 e boldum 2 sını bomeden devam ettım 2 kovandan (bolmedıgım) 30 kg nın ustnde bal aldım dıger boldugum ana ve yavrulardan bal alamdım desem yerıdır ve arılar kendını toplayamadan kısa gırdı sonuc boldugum arıların yarısı oldu kıslatma esnasında. madem boldunuz tek tavsıyem sımdıdem besemeye baslayın ve yaz boyunca beselyın durumlarına gore onların ballarını kullanmazsınız dıger arılara yem olarak bırakırsınız kısatma esnasında benım durumuma büşmeyım "pirince giderken evdeki bulguruda kaybetmeyin"

Mehmet Kenar.
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

mehmet.9553@hotmail.com
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2010, 01:59:38 »

sayın hakimi arıyı çoğaltmak, doğal olarak
benimde istediğim bir şey , yalnız  kendi açımdan erken olduğu görüşündeyim, çiftleşme sorunu  yaşayabilir , görüşü bende ağır basıyor ,henüz ben , siz gibi cesaretlenip  bölemiyorum. inşallah hayırlısı olur ( kaliteli arı ırkınızı )çoğaltırsınız.

http://ceycey9553.blogspot.com/        (ama) diye söze başlamak,birşeylerden kaçmaktır,,,siper almaktır
hakimi
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2010, 02:34:23 »

iyi dilekleriniz için teşekkürler. tek tük erkek arılar gözükmeye başladı buralarda. umarım çiftleşirler. analar çıkalı 3-4 gün oluyor 11 gün daha ideal çiftleşme süreleri (yanlış hatırlamıyorsam) ki buralar da nisan başı yeterli bir süre erkek arılar için. nisana da 8 gün kaldı. şu an diğer bir kovana ikinci memeleri astırdım yine aynı cins günlüklerden.
Hayırlısı biz uğraşıyoruz kısmetimizi Allah verecek nede olsa.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.084 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu