Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 10, 2010, 14:48:57 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: polen tuzaklı kovan  (Okunma Sayısı 671 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
derdin
Larva
**

Puan durumu: -8
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Mart 27, 2010, 00:41:14 »

selamlar bu akşam birazfazla oldu ama ilk günüm konularda fazla kusura bakmayın sorum şu:kovan yaptırmaya gittiğimde kovancı polen tuzakları için kuvvetli arılarda arılar polen delikleri önünde yoğun oldukları için sıkışıp telef oluyorlar seyyar polentuzağıkoyalım daha iyi olur diyor.nedersiniz
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
İşçi Arı

Puan durumu: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

27/03/2010 Benim arılık

WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2010, 08:25:41 »

Kovancı arıcılık mı yapıyormuş hiç sordunuz mu? Şaşırmış

ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN
ANTALYA LI 0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/
isa çakmakcı
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

kardeslerlokantasi@hotmail.com isa+çakmakcı
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2010, 09:18:18 »

Hüseyin bey kovancı işçilikten kaçmak için bahane uydurmuş.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2010, 11:00:22 »

Poaln tuzaklı kovanlar daha geniş paletli olduğundan sıkışma  ve kovan önünde yığılma hadisesi seyyar tuzaklara göre daha az olmasını gerektirir.
Seyyar tuzakları ben kullanıyorum. Polen tuzaklı kovani inşallah bu sene kullanacağız.
Verilen bilgi mantığa ters.Seyyarlarda telef olma durumu olamasa da sıkışmayı sürekli gözlemliyoruz.Kendinden polen tuzaklı kovanların paletlerinin geniş  olması nedeniyle söz konusu olumsuzlukların mümkün olan  en az  seviyede olmasını, akıl ve mantık, işi azıcık bilen herkese gösterir.

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
Murat AKIN
Ana Arı

Puan durumu: 37
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 27, 2010, 17:16:04 »

Sayın derdin:

Zaman zaman kovan uçma deliğinin önüne takılan çiçek tozu kapanları kovan görünüşünü ve uçma deliği görünümünü değiştirdiğinden arıyı hırçın yapar, hele birde yakınında ev varsa durum daha kötü olur.

Birde erkek arı girişini engellediği için deliklere erkek arılar sıkışır deliği iyice kaparlar kovanın havalandırması bile bozulur.
derdin
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2010, 18:45:35 »

çok tşkler .yeni girdiğim için bu cevapları yeni alabildim. acemilik.aynısoruyu tekrar etmiştim konu anlaşılmışter çok tşkler
Ali Varol
Pupa

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mart 27, 2010, 20:26:43 »

Ben bu gün yine arılarda polen derledim. 20 arıdan yarım kg. - 1 kg. arası polen birikjti. Ancak giriş ve çıkış yollarının ikisi de açık. Gözm sonucu bazı arılar kurnazlık yapıp uçma deliğinden giriyorlar. Bir kez de çıkış deliğini kapatıp hepsini giriş deliğinden girmeye yönlendireceğim bakalım sonuç değişecek mi?

Ben daha önce öne takılan seyyar tuzaklardan da kıllandım. Onlardan hem bu kadar polen derleyemezdim hem de yığılma onlarda daha fazla olurdu. Ayrıca onlarda giriş - çıkış gibi bir seçenek de yok.

Ali Varol
derdin
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2010, 21:17:46 »

teşekkürler .sabit polen tuzaklı yaptırıyorum. kovanların dip tahtası yerinede tel kullanacağım.iyi akşamlar
balık
Pupa

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2010, 22:22:22 »

Bir kez de çıkış deliğini kapatıp hepsini giriş deliğinden girmeye yönlendireceğim bakalım sonuç değişecek mi?

Sayın Ali Bey,
Benim görüşüme göre çıkış deliğinin tamamını kapatmayınız. Erkek arıların kovandan rahatça çıkabilmeleri için bir tarafında  çok az açıklık bırakınız.
Selamlar
Ali Varol
Pupa

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mart 27, 2010, 22:58:50 »

Amacım bir iki kere denemek için. Kurnazlık yapıp çıkış deliğinden girenler de girişten girerse polen birikiminde artış olacak mı? Onu merak ediyorum.

Bir de aklıma gelen başka bir şey var. İçinde kapalı ana arı yüksüğü olan kovanlar var. Yani oğullama olasılığı var. Şu anda zaman ugun değil, başka acil işimiz var. Polen kapanımızın çıkış deliğini kapatıversek. Yarın oğul çıkacaksa, çıkamasa... İki gün sonra gelip çıkış deliğini açsak, oğul çıkacaksa çıksa... Böylece oğulu kaçırmamış olsak...

Olabilir mi? Deneyeniniz var mı?

Ali Varol
kabakci.09
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

kabakci.09@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2010, 11:50:24 »

polen tuzaklı  kovanda  polen ızgarası sabit model çıktı isteyene msn adresinden resimlerini göndeririz ben  hem üretici hemde imalatcı olarak her modeli yaparım parasını verince niye yapılmasın  kiii.......

kabakci.09   nasip mobilya ve kovan
cep: 0530 606 7079
iş: 0256 5181058
                           aydın / söke
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2010, 12:04:04 »

Amacım bir iki kere denemek için. Kurnazlık yapıp çıkış deliğinden girenler de girişten girerse polen birikiminde artış olacak mı? Onu merak ediyorum.

Bir de aklıma gelen başka bir şey var. İçinde kapalı ana arı yüksüğü olan kovanlar var. Yani oğullama olasılığı var. Şu anda zaman ugun değil, başka acil işimiz var. Polen kapanımızın çıkış deliğini kapatıversek. Yarın oğul çıkacaksa, çıkamasa... İki gün sonra gelip çıkış deliğini açsak, oğul çıkacaksa çıksa... Böylece oğulu kaçırmamış olsak...

Olabilir mi? Deneyeniniz var mı?

Ali abi, niyetleneni siz oğul verdirin. Aslında en güzeli hiç oğula niyetlendirmemek ama...

Nasıl oğul verdireceksiniz?

Oğul verse eski ana çıkmayacak mı ilk oğulda?

Öyle ise o anayı olduğu yerde kolonide bırakıp 2 ballı / 2 yavrulu 4 çerçevede... Memeleri temizleyerek...

Diğer çerçeveleri de 2 meme bırakarak başka kovana alsanız arılıkta uygun bir yere...

Fazla arı silkeleyiniz başka yere götürdüğünüz arıya...

Eski ananın kaldığı yere tarlacılar dönecektir ve orası yine güçlenecektir.

2 gün sonra anayı bulup, fazla işçilerden tekrar diğer böldüğünüze götürüverin.

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.762 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu