Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 08, 2010, 00:37:23 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arıcılığa yeni başladım (yardım)  (Okunma Sayısı 446 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zeki_54
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Mayıs 10, 2010, 20:23:45 »

öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldığım gibi arıcılığada yeni başladım bir dostumuz sayesinde bi kovan arı aldım kovanın çalışma durumu iyi benim görüşümce sitede okuğum kadarıyla güzel bilgiler var size sormak istediğim bir kaç sorum olcak arıyı aldığım kişi bana buna kat vermek lazım demişti ama ben kat vermedim oğul almak istiyorum acaba tabi oğulmu sağlıklı olur yoksa suni oğulmu birde tabi oğul vereceğini nasıl analarız ana memleri başka birde oğul vereceği anda arıların durmu nasıl olur yani bir karışıklık olurmu dışardan bakıldığında en belirgin durum ne olur kovanın içindeki bazı cercevelerdeki fotoğrafları aşağıya ekliyorum acaba bunlar ana memelerimi şimdiden herkese teşekkürler saygılar

http://img571.imageshack.us/img571/9231/img0048a.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/161/img0046ahu.jpg
Bolkar
Pupa

Puan durumu: 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2010, 21:55:31 »

sayın zeki54 arıcılık dünyasına hoş geldiniz

resim tam olarak anlaşılmıyor biraz bulanık cıkmış ben şahsen göremedim orada bir şey var ama ana memesine benzemiyor

sorunuza gelecek olursak  teknik arıcılık ta  doğal oğul pek istenilmeyen bir durumdur bu nedenle biz arıcılar elimizden geldiğince suni oğul alarak doğal oğul eğilimini ortadan kaldırmaya calışırız. bunun en büyük nedeni ise doğal oğul cıktığı zaman bizler her zaman arılıkta bulunmuyoruz o oğulu kaybetme riski çok yüksek üstelik doğal oğuldan çoğalan arılar da da oğul eğilimi devam eder bu nedenel eğer arınızı çoğaltmayı düşünüyorsanız kendiniz suni olarak bölün
zeki_54
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2010, 11:00:23 »

sayın bolkar cevabu-ınız için teşekkürler 1 hafta önce ormana koymuş olduğum adi kovana bir oğul geldi yanlız sonu hüsran oldu acemilkten olsa gerek neyde hata yaptım bilmiyorum ama elimde bulunun fenni kovan oğulu yağmaladı ve anasıda dahil öldürdü oğulu akşam ormandan aldım sabah aktardım acaba burdamı hata yoksa aktarırken yapılan bir hatamı bilmiyorum
Mehmet Kenar.
Pupa

Çevrimiçi Çevrimiçi

mehmet.9553@hotmail.com
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2010, 11:41:31 »

oğulu sabah aktardınız,yağmalandı ,,,yağmalanacak neyi vardı?
sabah ,şerbetmi verdiniz
evetse
genelde öyle olur, gündüz verilen  şerbet yağmalanmaya davetiye çıkarır

http://ceycey9553.blogspot.com/        (ama) diye söze başlamak,birşeylerden kaçmaktır,,,siper almaktır
zeki_54
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2010, 12:18:50 »

hayır sabah şerbet vermedim oğulu akşam aldım sabah aktardım yani yerine alışmadan sabah erken saatte aktarmayı diğer arıların yanında yaptım kafama takılan aktardığımda ana arı aktardığım kovandan çıkıp diğer kovana girmesi sonucu almış aldığım oğulda anada dahil olmak üzere hepsini öldürdüler
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.236 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu