Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Mart 11, 2010, 23:02:06 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ARILARDA ÜÇ YENİ VİRÜS  (Okunma Sayısı 6077 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 73
Çevrimiçi Çevrimiçi

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #30 : Şubat 08, 2010, 18:53:39 »

Alıntı sahibi: DOKTOR
Farkı bana açıklarsa Sayın Bilen, özür dilemek büyüklüktür çok iyi bilirim. Hasan Kırk Dört veya Hasan 44 arasında ne fark acaba.

Ama özür dilenecek bir durum yoksa Sayın Bilen bir açıklama yapabilir mi acaba.

HASAN KIRK DÖRT

Hasan Kırk Dört

Hasan 44

Yukarıdaki 3 ifade size ait ve anladığım kadarıyla siz imla hatası diyorsunuz. Bu durumda özür dilemesi gereken kişi belli oldu.

Çok özür dilerim.

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
Hüseyin Yavuz
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #31 : Şubat 08, 2010, 23:42:55 »

mesleğinizde ve arıcılık konusundaki bilgi birikiminiz hakkında söylenecek fazla bir şey yok.Ancak,bana kalırsa foruma ikinci gelişiniz (askerlik sonrası) biraz hırçınca oldu gibi...
"meslek dalları ile ilgili önyargıları bir kenara bırakarak,bildiklerimizi paylaşmaya ve forumumuzun kıymeti harbiyesini bilerek,değerini artırıcı katkılarda bulunmaya devam etmeliyiz." Düşüncesindeyim.
hasan44
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

hasan-cngz@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #32 : Şubat 11, 2010, 16:21:31 »

Değerli forum üyeleri ve arıcılarımız bir süredir forumda buluşamadık,ama zaman buldukca forumda birlikte olmaya devam edeceğiz.

Ben elimde geldiği kadar arıcılarımızın ;  anlayacağı dilde ,  gerek 1994 yılından beri fiilen uğraştığım arıcılık birikimlerimden,               

gerek arıcılığın  lise düzeyi derslerini verdiğim 1993-2002 yılları arasındaki birikimlerim, gerekse de 2002 yılından beri Bursa Tarım İl

Müdürlüğünde vermiş olduğum kurslardaki,aynı zamanda da çeşitli vesilelerle katıldığım kongre ve seminerlerde kendi bilgimi tazeleyerek

edindiğim bilgi ve birikimlerimden halisane bir şekilde yararlanmalarını sağlamaya çalışıyorum.Biz burada yarış yapmıyoruz.Edebi eser filanda

yazmıyoruz. Birbirimizizi anlayacak  ,bildiklerimizi okuyanların anlayacağı ifadelerle bir şeyler yazışıyoruz. Her insanın vereceği bir tecrübesi

ve alacağı bir bilmediği vardır.Klinik çalışmada kastımız saha çalışmasıdır.

Labartuvar çalışmasında bahs etmiyorum. Arıcının içinde arıcıyla olmak.

Bununda nedeni arıcılık hayvancılık sektöründe marjinal (Küçük ve dar bir sektör)kabul edilmesidir.

Biz ifadelerimizde uslubumuzu hiç bozmadık ,bozmayızda.Çünkü her arıcı benim gibidir.Her insan benim gibidir.Her insana insan olduğu için

saygım vardır.Adımın önündeki Mühendislik ifadesi beni insanlardan üstün kılan bir gerekçe değildir.Beni arıcılığın içinde farklı kılacak

arıcılıkla ilgili birikimlerimdir.Bu birikime sahib kim varsa bilimsel alanda da ona saygım vardır.Gerek forum içinde gereksede birlikte arıcılık

yaptığımız arıcılarımız gerek yazılarımızda gereksede ziyaretlerimizde yararlınmışlarsa bu beni mutlu etmiştir.Kimin ne dediği çok önemli

değil bildiğim bir şey varsa herkes yararlanmalı.

Ben varoa ile ilgili çok sıkıntı çeken arıcılarımızın var olduğunu bizzat görüyorum.Ama bunun hiç olmassa bir mücadelesi var.Ya

mücadelede ilaç kulanılamayan ama arıcılarımızın gerçekten muzdarip olduğu hastalıklar.Bunun için neler yaptıkları bunların hepsini içinde

ben görüyorum ve yaşıyorum.Bizim yapmamız gereken çözüm üretmektir.Ama insan sağlığına zarar vermeyen çözümler.Arıcılarımızda bu

alanda ne tecrübeler var bir sahada güvenlerini kazansanızda onlardan uygulamalarını alsanız.Bizim dediğimiz onların uygulamalarında

haberdar olup,onlara doğru olan çözümleri önermektir.

Saygılar sunar ,arıcılarımızın 2010 yılı kazançlarının bol ve bereketli olmasını dilerim.

Arı bir kovan dolu sırdır.
İçinde düzen birdir.
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 73
Çevrimiçi Çevrimiçi

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #33 : Şubat 11, 2010, 21:59:00 »

Bu yazıya gel de şapka çıkarma...

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
YAREN
Pupa

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

yildirimsak@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #34 : Şubat 12, 2010, 00:40:46 »

Merhaba Arkadaşlar,
Hepimizin bu sitede bulunmasını sağlayan ortak paydamız arıyı sevmek veya arıcılıkla ilgilenmek olduğu malumun ilanıdır.
Bu sebeple bu ortak payda dışındaki mesleklerimizin veya bize ait diğer olguların çok fazla önemi yok.

Ancak birbirimize olan saygımız çok önemli. Lütfen bu hassasiyete gereken özeni gösterelim. İnsanların meslekleri ile mühendiz, doktur gibi dejenerasyonlar gerçekten şık olmuyor. Gerçi söz sahibini bağlar ama insanın da duygusal bir varlık olduğunu unutmamak lazım. Bunu da en iyi arıyı sevenler ve bilenler anlar. 

Eminim ki Doktor kardeşimizin bizimle paylaşabileceği daha çok birikimi vardır. Kendisinden bol bol polen, nektar bekliyoruz.

Bütün arıcı kardeşlerime bereketli bir yıl dilerim.
meuygun
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : Şubat 12, 2010, 21:58:57 »

Sayın Yaren Bey,
     Dediğiniz gibi bizim ortak paydamız arıcılıkmesleğine ilgi duymamızdır.Gerçek meslekleri ne olduğunun fazla önemi yok.Yapmamız gereken bu konudaki bilgilerimizi paylaşarak birbirimize yardımcı olmaktır.Küçük düşürücü sözler,alaycı sözler,azarlayıcı sözler medeni insanlara yakışmaz.Bir konuyu anlayamayabiliriz;aynı konuyu tekrar tekrar yazabiliriz;hatta cahil olabiliriz.Bu konuyu iyi bilemeyebiliriz.Ama hiç kimsenin birilerini küçük düşürmeye,hararet etmeye veya alaya almaya hakkı yoktur.Form yapacaksak son derece medeni kuralları,saygıda kusur etmemeyi unutmamalıyız.Bu konuda sizinle yüzde yüz aynı fikirdeyim.
ariciahmet
Günlük Yumurta
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #36 : Şubat 20, 2010, 15:01:59 »

Bak şimdi beni aldı bir korku
Araştırmacıların anlattıkları tıbbı terimlerden ben ve benim gibi bınlerce arıcı arkadaşın anladığı arılar için yeni hastalık yapacak vıruslerin olduğu ve bunlarında turkiyeye geldiği .
Zıkredilen vırusler her bölgede varmı ?şayet yoksa olmıyan bölgeler için bir önlem alınıyormu ?negibi önlemler almalıyız hiç bir bigimiz yok

benim yapabileceğim arılığıma başka yörelerden satın alınan arıları sokmamakdan başka birşey varmıki?

Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.278 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu