Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 08, 2010, 00:42:15 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Polen nasıl işlenmeli ve nasıl korunmalı ?  (Okunma Sayısı 448 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yusiskan
Pupa

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kırşehir - Boztepe - Öğretmen

yusis_kan@hotmail.com
WWW E-Posta
« : Mayıs 25, 2010, 00:32:50 »

Polen tuzaktan alındıktan sonra hangi işlemlerden geçirilmeli ve nasıl korunmalıdır? polenli - ballı çıtalar bir süre güvelenmekte . herhalde aynı tehlike polenler içinde geçerli . ayrıca polen kurutmada türüne göre bazı sakıncalar var mış. güneşte kurutma yada elektrikli fırınlarda kurutma gibi. ve işlenmiş polen nasıl saklanmalıdır. burda benim yapmak istediğim hijyen kurallarına göre polen üretmek ve polenin besin değerini kaybetmeden işlenmesini ve saklanmasını sağlamak... bu sorumu cevaplaya bilecek olanlara şimdiden teşekkürler

Kovanlarda hastalık belirlenmedikçe antibiyotik ve diğer ilaçlar verilmemelidir. Gereksiz ilaç kullanılması arılara fayda yerine zarar verir.
(arıcılara web tasarım ücreti alınmadan site yapılır)
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2010, 10:32:58 »

Bildiğimiz kadarıyla polen iki yöntemle saklanıyor.
Birincisi kurutulduktan sonra buz dolabında ve oda sıcaklığında saklanıyor.
İkincisi dndurularak derin dondurucularda.
Polen kurutularak saklanacaksa güneş ışığı almayan ortamda kurutulmalıdır.Güneş ışığında doğrudan  kurutulan polenler içerğindeki bir çok özelliğini kaybetmektedir.Fırında kurutma işi büyük  ölçekli işletmeler için geçerli olduğundan bunu geçiyoruz.
Dondurularak  saklanan polenlerin besin değerini  aynen koruduğunu söyleyen arıcılar çok.Zaten mantıklıda.
Kurutmak için kullanacağınız araç ve gereçlerin temizliğine ve rüzgar yoluyla gelecek toz topraktan korunmuş olmasına dikkat edilirse poleninizi temiz olarak kurutmuş olursunuz.İçindeki polen dışı varlıklar temizlendikten sonra gönül rahatlığı ile saklayabiirsiniz.
Temiz bezler üzerine sererek kuruta bileceğiniz gibi özel dizayn edilmiş eleklerle kurutmak mümkün.
Bir müşterim oda sıcaklığında sakladığı polenin  içinde kurtçukların oluştuğunu  buzdolabında saklı olana ise hiç bir şey  olmadığını söyledi. Demekki  risk almamak gerekiyor. En azından buzdolabında saklamaya özen gösterilmeli.
Kolay gelsin.

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
yusiskan
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

yusis_kan@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2010, 23:15:29 »

verdiğiniz aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür edirm hocam. Ayrıca daha önceden foruma katılımınız kadar kullanıcı adınızda dikkatimi çekiyor du anlamı ne acaba diye düşünüyordum. şimdi ise isminizi kullanıcı adınız yapmışsınız.  Gülümseme

Kovanlarda hastalık belirlenmedikçe antibiyotik ve diğer ilaçlar verilmemelidir. Gereksiz ilaç kullanılması arılara fayda yerine zarar verir.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2010, 00:07:40 »

Sayın Meslektaşım,
İsmimi kullanıcı adı olarak kullanmadan önce abadile ismini kullanıyordum.Bir çok kişide sordu. sizde açıktan sorduğunuz için buradan cevap vereceğim.sahabe dönemiminde ilmiyle, irfanıyla meşhur Abdullah adında  yedi tane sahabe varmış.Peygamberimizin ahirete göçünden sonra bir takım meselelerde yoruma ihtiyaç olunca bu kişilerin görüşleri önemsenir tavsileri dikkate alınırmış. Bu yedi kişiye kısaca  çağdaşı insanlarca ve daha sonraki  ilmi çalışmalarda bulunanlar tarafından yedi abdullahlar manasında abadile denmiş.
Bende forma üye olurken birden aklıma esti ve yazdım.Bilinçli ve kasti bir tercih değil.Öylede olsa benim için fark etmez tabi.
Arıçılık formuna üye olurken arı ile balla ilgili kullanıcı adları daha münasip.
Bir davetten sonra asli isim ve soyadımızla formdaki yerimizi devam etttiriyoruz.
Buradaki arkadaşlardan faydalandığımız gibi yeri gelince onlara faydalı olmaya da çalışıyoruz.Tabi bildiğimiz kadarıyla.Aslında ben burada bir şeyler yazmaktan çok öğrenmek maksadıyla bulunmaktayım.
selam ve saygılarımla...

yusiskan
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

yusis_kan@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2010, 23:34:08 »

Sayın Erdal hocam

Allah Razı olsun sizden ve sizin gibi bu forumda bilgilerini paylaşan bütün arı dostlarından . Bilgi bir zenginliktir. asıl zenginlik ise onu menfaat gözetmeksizin paylaşmaktır. burada herkesin bir şekilde bir başkasına yardımcı olabileceğine inanıyorum.

saygılarımla

Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2010, 23:37:06 »

Sayın hocam biz öğretmeniz.
Ya da şöyle söyleyelim. Önce insan, sonra öğretmen, daha sonra da arıcıyız. Sırıtan
selam ve saygılar hocam.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.726 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu