|
kangalağası
|
 |
« : Temmuz 30, 2010, 17:39:01 » |
|
Bir arkadaş daha sormuştu, gelen cevaplara bakayım dedim ama bir türlü bulamadım, sıkıntı birkaç tane;
1) 13-14 çerçevedeki bazı kovanlar balı aşağıya taşımış, ballık boş, buna ne yapacağım
2) Bazı kovanlarda aşağısı bal-polen dolu boş yer kalmamış, ana da yukarı çıkmış, yumurtlamaya devam, buranın balını nasıl alacağım, aşağı ile yer değiştirsem diye düşündüm sırf polen orası da, süzüp atmaktansa arılar kışın yer diye düşünüyorum.
3) 2. soru ile aynı aslında, yumurtalı çıtalarda hasat nasıl yapacağız, yazılardan birinde yavruya zarar vermeden hasat mümkün denmiş ama ayrıntı yoktu,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2010, 11:39:20 » |
|
Sayın Kangalağası, 1- Ballığı alacaksınız.O kavanda yeni sezon hazırlıklarına başlayacaksınız. 2-Burada koloni düzenlemesi yapacaksınız.Bazen büyük faydalar için küçük zararlara rıza gösterilir. 3-Buada ya yavruların gözden çıkmasını bekleyeceksiniz ya da ruşete alarak yeni bir çekirdek koloni oluşturacaksınız. Yani ben olsam böyle yapardım.Bu durumda farklı bir uygulama yapan veya düşüncesi olan varsa görmek bilmek isteriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2010, 22:23:51 » |
|
Sayın kangalağası:
Bazen kovanlarada istemediğiniz düzensizlikler olabilir, ama arılar kovanda kendine göre bir düzen kurmuşlar. Mantık olarak Yavrulu arıları olan çerçeveleri ortada iki yanda bal depolu çerçeve konulup düzenleme yapmalısınız.
Fazla olan ballı çerçeveleri değerlendirmek amacıyla alın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
H.DİNER
Günlük Yumurta
Puan durumu: -1
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2010, 16:05:04 » |
|
Benimde bu konuda benzer sıkntılarım var.İlk kez hasat yapacağım.ballıktaki yumurtalı çıtaları aşağıa indirsem nasıl olur.Kuluçkalktan bal alıp 15 gün beslemeden bahsediyorlar nedersiniz.Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
isin_ahmet
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2010, 20:57:55 » |
|
Ballı yavrulu çerçevelerde ancak kapalı yavrulara zarar vermeden balı alınabildiğini biliyorum, açık yavrularada zarar vermeden bal alınabilirmi acaba..
|
|
|
|
|
|
Ahmet
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2010, 23:23:43 » |
|
Sayın isin_ahmet
Açık gözlü yarulu petekten bal alma usulu var ama gereksiz olarak görüyorum. Ne yaparsanız yapın kurtçuklar yerinde oynayınca ölürler, canlıdır yazık olur.
Kovanı açıp bal albileceğiniz çerçeveleri dış kenarlara çekin, ana arı pek ulaşmasın. Bir hafta sonra gözler kapanınca balını alırsınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
H.DİNER
Günlük Yumurta
Puan durumu: -1
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2010, 09:50:30 » |
|
Arılarımı 5 gün önce ayçiçeğine getirdim.Acama içindeki balı alıp,ayçiçeğini ayırsam ama çıtaların kimisi3/2 kiminin yarısı sırlı,yorumlarınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|