efe09
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« : Şubat 22, 2009, 21:03:16 » |
|
slmlar ben aydın köşk ilçesinden osman arkadaşlar aydın civarında arıcılık kursu olan yer varmı tabiki aydın ilinden olanlar bildirirse sevinirim. tşkrler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
caner kaleli
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2010, 11:13:06 » |
|
arkadaşlar ben meslek olrak imamım
bu konu islam hukunda buluntu malların hükmü adı altında işlenmiştir buluntu malın hükmüyse: en doğrusu almamaktır velevki baskası alsın gasbetsin.eğer aldıysa önce bunun sahibini bulmalı ve malı vermelidir
eğer sahibini bulamadıysa buluntu malı ya da bedelini bir fakire vermelidir eğer bulan fakirse kendi de kullanablir ancak:zaman sonra buluntu malın sahibi çıkarsa bulan ister fakir ister zengin olsun derhal sahibine bedelini veya kendisini iade etmelidir sahibi bunu istemiyorsa sorun zaten yoktur. buna göre biz bulduğumuz oğulu alsak bile zaten kullanamayız
ben oğul arılarının da islam hukunda buluntu malllr bölümüne tabi olacağı kanaatindeyim en iyisi emin değilsek almamalıyız yinede konuyu islam hukukçılarından öğrnmek en iyisidir diye düşünüyorum
arıcı arkadaşların bu kadar hassas davranmaları kendilerinin ahlaki seviyesinin ne denli yüksek olduğunu gösteriyor herkese hayırlı kazançlar arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kangalağası
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2010, 07:59:41 » |
|
Sayın caner kaleli, hatlar karıştı herhalde, yanlış yere yanlış yazıyı yazmışsınız,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esem48
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2010, 11:52:42 » |
|
yanliş yerde doğru açıklamalar ...saol hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
caner kaleli
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2010, 22:27:02 » |
|
özürdiliyorum arkadaşlar ya
buraya nasıl geldi bu açıklama anlayamadım hatları gerçekten karıştırdım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kocero20
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2010, 21:26:24 » |
|
hocam teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kobracan
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2010, 14:48:16 » |
|
bütün arıcılara şimdiden başarılar diliyorum,daha yolun başındayım teknik arıcılığa 3-5 kovanla başlamayı düsünüyorum,yalnız işim dolayısıyla sadece hafta sonları arılara bakma imkanım var.hafta da bir gün hafta sonu arılara baksam yeterli mi.benden başka bakabilecek kimse yok.oğul zamanı ne yapabilirim bunlar beni ümitsizliğe götürüyor.arıcılığı yapmayı cok istiyorum.bir sonraki bahara gayet iyi bilgilerle arıcılıga ilkadımı atmak istiyorum.lakin bu iki olay benim aklımı çeliyor.sizce ne yapmalıyım.yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Kenar.
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2010, 16:32:42 » |
|
aramıza hoş geldin arılara haftada bir bakmak yeterli olabilir tabiki detaylı olursa uzaktan sadece uçuşlarını seyretmekle olmadığı kesin
oğul zamanı nasıl olacak ?
haftada bir kontrol demek oğul işinede büyük oranda çözüm demek burada detaylarına inmek istemiyorum
forumda oğul engelleme ile yazılanları bulacağından eminim
sizinde bahara kadar çok aşama kaydedeceğinize şüpheniz olmasın
başarılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatkobi
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2010, 00:01:30 » |
|
Arılık kurma başlığını açtım.Arılık kurma ile ilgili bir mesaj göremedim.Buda bir yerde benzetmek gibi olmasın.Düzenli, arıların ve arıcıların rahatça verimli çalışabilecekleri bir şantiyeye benzetiyorum.Nasıl olmalı?Esen kalın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|