Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 08, 2010, 00:38:02 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Propolis almak istiyorum.  (Okunma Sayısı 438 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mgencunal
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #15 : Ağustos 27, 2010, 16:04:53 »

Propolisin saflaştırılması,başlıbaşına araştırma gerektiren bir konu.

Bunu deneyenlerden biri de Sn Selahattin GÜNEY'dir, blog'unda okumuştum.

Öyle basitçe anlatılacak ve geçiştirilecek bir konu değil,saflaştırma yöntemi belli olmasına rağmen,üretim metodunun okadar basit olmadığını biliyorum.

Bu konuya,araştırma yapıp uygulayan arkadaşlar cevap verirse bizde aydınlanmış oluruz.
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2010, 23:12:56 »

Odaklanılması gereken konuyu kaçırıyoruz.

Propolis üretebiliyor muyuz?

Buna cevap arayalım.

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
Shifa
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #17 : Ağustos 29, 2010, 01:09:15 »

Sayın Arıcı arkadaşlar,
Ben sadece propolis alma niyetim olduğunu söyledim. Sizler bizi yanlış anladınız  Nedense sizi kandırdığımız hissine kapıldınız.

Topladığımız propolisleri çeşitli işlemlerden geçirip ekonomi'ye kazandırıyoruz. Bu işlemleri yaparken ve daha sonrasında satış, pazarlama ve reklam faaliyetleri için de para harcıyoruz. ayrıca harcadığımız paranın bize geri dönmesi zaman aldığından tüm finansmanı cebimizden karşılıyoruz. Ama görüyorum ki herkes sanayici olmuş.
daha iyi anlamanız için bir örnek vereyim;
Siz süt satarken adamın biri sizden aldığı süt ile dondurma yapacağını söylüyor. Siz de diyorsunuz ki; adam sütü bizden 2 liraya alıyor dondurmanın kilosunu 15 liradan satıyor. Biz neden 2 liradan satalım diyorsunuz ve birden hepiniz dondurmacı oluyorsunuz.
Şimdi herkes kendine sorsun!! Acaba bahsi geçen, kilosu 200 TL ile 2500 TL arasında değişen saflaştırılmış propolisi size bedava verseler ve size kilosunu 200 liradan sat deseler kime satabilirsiniz. Bunun cevabını dürüstçe kendinize verin..

Hani Türkiyede herkesin ağzına sakız bir laf vardır. Bu Türkiyede üretilirken neden yurtdışından getiriliyor diye. Bizde propolisi Brezilyadan getirmeye karar verdik. Neden olduğunu anlamışsınızdır herhalde..

Tüm arıcı arkadaşlara başarılar diliyoruz..

Mehmet Kenar.
Pupa

Puan durumu: 0
Çevrimiçi Çevrimiçi

mehmet.9553@hotmail.com
« Yanıtla #18 : Ağustos 29, 2010, 02:29:13 »

sayın Shifa

siz propolisleri mizi  değerlendirmek maksadıyla, 50 tl karşılığında alabileceğinizi söylüyorsunuz,

tamam  bunada ufak ufak pazar çıkıyor ,nasıl olacak ,nasıl toplanacak,konusu tartışılırken

kimseninde bu fiyata açıkça( vermeyelim)demediği, yalnızca işlendikten sonraki değeri hakkında yorumlar yapılırken ,
 üstelik buna benzer yorumların ,( propolisin işlendiği zamanki değeri ) ilkdefa  burada geçen konu değil
 daha önceleride  buna dikkatler çekilmişti. propolislerin kıymetini bilelim ,diye
şahsen ben dünkü sütçü, bugün dondurmacıyızda Sırıtan

size sormak istediğim,  brezilyadan getireceğiniz propolis dahamı ucuz?

yoksa bizlere ,ders olsun diyemi   bu kararı aldınız

http://ceycey9553.blogspot.com/        (ama) diye söze başlamak,birşeylerden kaçmaktır,,,siper almaktır
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 93
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2010, 10:16:34 »

Sayın Arıcı arkadaşlar,
Ben sadece propolis alma niyetim olduğunu söyledim. Sizler bizi yanlış anladınız  Nedense sizi kandırdığımız hissine kapıldınız.

Topladığımız propolisleri çeşitli işlemlerden geçirip ekonomi'ye kazandırıyoruz. Bu işlemleri yaparken ve daha sonrasında satış, pazarlama ve reklam faaliyetleri için de para harcıyoruz. ayrıca harcadığımız paranın bize geri dönmesi zaman aldığından tüm finansmanı cebimizden karşılıyoruz. Ama görüyorum ki herkes sanayici olmuş.
daha iyi anlamanız için bir örnek vereyim;
Siz süt satarken adamın biri sizden aldığı süt ile dondurma yapacağını söylüyor. Siz de diyorsunuz ki; adam sütü bizden 2 liraya alıyor dondurmanın kilosunu 15 liradan satıyor. Biz neden 2 liradan satalım diyorsunuz ve birden hepiniz dondurmacı oluyorsunuz.
Şimdi herkes kendine sorsun!! Acaba bahsi geçen, kilosu 200 TL ile 2500 TL arasında değişen saflaştırılmış propolisi size bedava verseler ve size kilosunu 200 liradan sat deseler kime satabilirsiniz. Bunun cevabını dürüstçe kendinize verin..

Hani Türkiyede herkesin ağzına sakız bir laf vardır. Bu Türkiyede üretilirken neden yurtdışından getiriliyor diye. Bizde propolisi Brezilyadan getirmeye karar verdik. Neden olduğunu anlamışsınızdır herhalde..

Tüm arıcı arkadaşlara başarılar diliyoruz..

Bu yazı biraz alınganlık içeriyor. Sn. Shifa, siz ilk yazdığınız iletiyi bir okusanıza...

Siz ne istediğinizi bile anlatamadınız. Biz yardımcı olmaya çalıştık üstelik ayrıntılı bilgiler vererek...

Türk arıcılarının bu donanımı karşısında biraz da şaşırmış olmalısınız.

Bu son yazdığınız yazınızda geçen işlenmiş propolis fiyatı rakamlarını ben yazdığım için biraz da bu yazıyı şahsıma yazılmış bir yazı olarak kabul ediyorum...

Propolis ile süt-dondurma ilişkisi biraz havada kalan bir ilişki...

Ham propolis ile işlenmiş propolis arasındaki fark, ham süt ile sütün kaynatılması gibi bir ilişki... Dondurma yapmak başka bir şey...

Şimdi siz içinizden diyorsunuz, biz de propolisi şekerin içine koyuyor tablet yapıyoruz ama...

Eyvallah o zaman süt-dondurma ilişkisi var.

Eh bu Türk arıcıları da sütü kaynatabilirler velhasıl...

Nereden biliyoruz?

Çünkü propolis saflaştırma konusunda Türk arıcılığında başarılı örnekler mevcut.

Gelelim gerçekten propolis ihtiyacını ülkemizden karşılayabilir misiniz?

Talep miktarınızı bilmiyoruz ama ülkemizde propolis üretimi yapılmıyor.

Sadece propolis toplanıyor, üretilmiyor...

Ülkemizdeki işlenmiş propolis ihtiyacını karşılamak ülkemiz arıcıları için mümkün değil, Brezilya uygun bir yöntem.

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
mgencunal
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #20 : Ağustos 30, 2010, 09:41:06 »

Sn Shifa,hobi olarak başladığımız,elde ettiğimiz üründen para kazanma amacıyla koloni sayısını artırarak,alternatif ürünlere yönelmemiz kadar doğal bir şey olamaz.

İnsanlarda,harcadığı emeğin karşılığını alamamanın yarattığı üzüntü,kandırılmışlık hissini doğurur,gelen talepleri kuşkuyla karşılar,bu da onları arayışa sevkeder.

Çözüm arayışları her zaman başarılı olmasa bile,en azından gerçeğin ne olduğunu öğrenirsiniz.

Bahse konu olan ürünleri arıyan ile satmak isteyen arkadaşlar arasındaki diyaloğun temelini bu oluşturuyor.

Propolis almak isteyen arkadaş,ürünün alımından itibaren elde edilişine kadar yaptığı masraftan söz ediyorsun,doğrudur,ticari düşünürsek hammadde ve diğer girdileri hesapladığınızda kazanç tatmin edici olmalı.

Üreten veya üretmek isteyen arkadaşlar da buna harcanan emek ve elde edilen ürün miktarını göz önüne aldığında ,sattığı zaman da eline geçecek miktarı  tabiki hesap etmek zorunda.

Burada heba olan bir ürünün ekonomiye kazandırılması düşünülüyorsa, sektörde sürekli ve kalıcı bir çözüm bekleniyorsa,herkesin emeğinin karşılığını aldığı bir denge ortamı yaratılabilir.

Bizler için ürettiğimiz ürün çok değerli,bu ürüne talip olanlarında harcadığı para ve emek te değerli, mademki hepimiz bu ülke kaynaklarının heba olmaması için çaba harcıyoruz,ortada iyi niyette varsa gelin ortak bir çaba gösterelim.

Başlangıç fiyatını biraz yüksek tutun,üretim arttıkça fiyatlar istikrar kazanacaktır.
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.384 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu