Sayın Arıcı arkadaşlar,
Ben sadece propolis alma niyetim olduğunu söyledim. Sizler bizi yanlış anladınız Nedense sizi kandırdığımız hissine kapıldınız.
Topladığımız propolisleri çeşitli işlemlerden geçirip ekonomi'ye kazandırıyoruz. Bu işlemleri yaparken ve daha sonrasında satış, pazarlama ve reklam faaliyetleri için de para harcıyoruz. ayrıca harcadığımız paranın bize geri dönmesi zaman aldığından tüm finansmanı cebimizden karşılıyoruz. Ama görüyorum ki herkes sanayici olmuş.
daha iyi anlamanız için bir örnek vereyim;
Siz süt satarken adamın biri sizden aldığı süt ile dondurma yapacağını söylüyor. Siz de diyorsunuz ki; adam sütü bizden 2 liraya alıyor dondurmanın kilosunu 15 liradan satıyor. Biz neden 2 liradan satalım diyorsunuz ve birden hepiniz dondurmacı oluyorsunuz.
Şimdi herkes kendine sorsun!! Acaba bahsi geçen, kilosu 200 TL ile 2500 TL arasında değişen saflaştırılmış propolisi size bedava verseler ve size kilosunu 200 liradan sat deseler kime satabilirsiniz. Bunun cevabını dürüstçe kendinize verin..
Hani Türkiyede herkesin ağzına sakız bir laf vardır. Bu Türkiyede üretilirken neden yurtdışından getiriliyor diye. Bizde propolisi Brezilyadan getirmeye karar verdik. Neden olduğunu anlamışsınızdır herhalde..
Tüm arıcı arkadaşlara başarılar diliyoruz..
Bu yazı biraz alınganlık içeriyor. Sn. Shifa, siz ilk yazdığınız iletiyi bir okusanıza...
Siz ne istediğinizi bile anlatamadınız. Biz yardımcı olmaya çalıştık üstelik ayrıntılı bilgiler vererek...
Türk arıcılarının bu donanımı karşısında biraz da şaşırmış olmalısınız.
Bu son yazdığınız yazınızda geçen işlenmiş propolis fiyatı rakamlarını ben yazdığım için biraz da bu yazıyı şahsıma yazılmış bir yazı olarak kabul ediyorum...
Propolis ile süt-dondurma ilişkisi biraz havada kalan bir ilişki...
Ham propolis ile işlenmiş propolis arasındaki fark, ham süt ile sütün kaynatılması gibi bir ilişki... Dondurma yapmak başka bir şey...
Şimdi siz içinizden diyorsunuz, biz de propolisi şekerin içine koyuyor tablet yapıyoruz ama...
Eyvallah o zaman süt-dondurma ilişkisi var.
Eh bu Türk arıcıları da sütü kaynatabilirler velhasıl...
Nereden biliyoruz?
Çünkü propolis saflaştırma konusunda Türk arıcılığında başarılı örnekler mevcut.
Gelelim gerçekten propolis ihtiyacını ülkemizden karşılayabilir misiniz?
Talep miktarınızı bilmiyoruz ama ülkemizde propolis üretimi yapılmıyor.
Sadece propolis toplanıyor, üretilmiyor...
Ülkemizdeki işlenmiş propolis ihtiyacını karşılamak ülkemiz arıcıları için mümkün değil, Brezilya uygun bir yöntem.