|
kerimcoşkun
|
 |
« : Nisan 18, 2008, 09:02:25 » |
|
Arkadaşlar halkımızın ppoleni bilmediğinden hep şikayet ediyoruz. Ancak bilseler ne fayda. Bu fiyatlarla kaç kişi polen alabilir ki?
|
|
|
|
|
|
İzmir'li arıcılar izmir bölümüne mesaj atsın tanışalım
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2008, 22:35:18 » |
|
Kerim Hocam çok haklısınız. Polen fiyatları hem pahalı hem de bir birlerine yakın değil. Bir arıcı 100 ytl den polen satışa sunarken diğeri 40 ytl den satış yapıyor. Bu fityatlar neye göre ayarlanır. Bu fiyatlar nasıl ortaya çıkar şahsen anlayabilmiş değilim. Polen satış fiyatlarının ucuz ise ucuz pahalı ise pahalı olacak şekilde bir istikrara kavuşturulması gerekli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bodad
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2008, 01:36:39 » |
|
SEVGİLİ KERİM HOCAM VE ERDAL HOCAM, ÇOK İYİ BİR KONUYA PARMAK BASMIŞSINIZ.BURADA ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI ORTALAMA BİR FİYAT BELİRLENEBİLİR.İHTİYACI OLAN VEYA POLEN SATMAK İSTEYENLER BULUŞABİLİR.BU FORUMUN NİMETLERİNDEN SONUNA KADR FAYDALANMALIYIZ BENCE.HER İKİNİZEDE SEVGİ VE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM.ETEM. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2009, 00:02:57 » |
|
sayın hocalarım hepınız fıyatından v.s seylerden bahsedıyorsunuz guzel  ama bıde bunun kurutulmasını bana ogretırsenız cok sevınırım  burada baylasırsanız sevınrım
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
|
|
|
Scuba
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2009, 09:00:12 » |
|
Bende nasıl kurutulduğunu öğrenmek istiyorum. Polenin ıslak olarak buzdolabında dondurucuda tutulmasını ve ıslak olarak tuketilmesini önermektedir. Kuru veya ıslak arasında fark varmıdır ?
|
|
|
|
|
|
Deve yavaş gider, ama hep gider!
|
|
|
albatros
Günlük Yumurta
Puan durumu: 3
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2009, 09:44:54 » |
|
Muhsin DOĞAROĞLU nun yazdığına göre kurutulmuş polende büyük miktarda proptein, vitamin ve enzim değerlerinde düşüş oluyormuş. Hatta arıya önce kuru polen verip ardından da yaş polen verirsen arı kuru poleni dışarı atıyormuş. Yaşken derin dondurucuda dondurularak saklanmasını öneriyor.
Yani kuru polenle yaş polen arasında büyük fark var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2009, 12:51:22 » |
|
pekı sayın hocamın yazdıgı kıtap oyle dıyor olabırlı mantıklı gelıyor ama nemlı ıken buzdulabına koyulması kotuu olmazmıı veya cıkardıgında buzluktaa bulzu bı sekıldemı balla karıstıracagız bunu denedınızmı sız sayın hocam..
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
|
|
albatros
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 14:03:19 » |
|
Hocam ben denemedim. şimdiye kadar hiç polen toplamadım. ben hasat zamanı veya hasattan sonra fazla olan tamamı veya tamamına yakını polenli çıtaları şeffaf çıta naylonuna koyup hava almıyacak şekilde zımbalıyor ve bu şekilde muhafaza ediyorum. isteyene de yine aynı şekilde satıyorum. bir bozulma veya kokmaya şimdiye kadar rastlamadım. az miktarda olduğu için benim yaptığım bu.
kitapta ise buzluktan ihtiyaç olan miktarda çıkarılır, buzu çözülünce taze olarak kullanılır veya tüketilir diyor. Prof.Dr. Muhsin DOĞAROĞLU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2009, 23:08:19 » |
|
Topladığınız polenleribir gazete kağıdının üzerine yayarak ve doğrudan güneş almayan bir ortamda kurutmalısınız.Gazetenin rüzgar tarafından uçurulmaması için de ayrıca tedbir alınız.Polenleriniz nemini çekip sertleşmeye başladığında toplayınız.Burada en çok dikkat edeceğiniz nokta poleni doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamaktır. Yani Gölgeli ortamda kurutmalısınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kenan GİŞAN
Larva

|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2009, 18:34:44 » |
|
Sayın abadile Şifa olsun diye topladığımız polenleri, insan sağlığına zararlı boyalarla basılmış gazete kağıdına yaymasak da temiz bezin üzerine yaysak daha iyi olmaz mı? Ben poleni kurutmadan buzdolabında muhafaza edipte tüketiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2009, 23:47:51 » |
|
Kenan Bey, Çok haklısınız. bez üzerinde kurutmak gazateye göre daha uygun olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ziya81
Günlük Yumurta
Puan durumu: -1
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2009, 11:39:25 » |
|
hepinize yazdıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum bende arılarlka ilgilenmek istiyorum kaç kovanla başlamamı tavsiye edersiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|