Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 08, 2010, 00:22:44 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Büyük Bal akımına taşınma zamanlaması ?  (Okunma Sayısı 1775 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bolkar
Pupa

Puan durumu: 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 22, 2009, 18:41:41 »

Değerli abiler...

dün itibariyle arılarımı yaklaşık 1700 metre rakımlı çok güzel bir yaylaya taşıdım. lakin bu yaptığım davranışımı gerek çevremdeki arıcılar gerekse arkadasların bir kısmı tarafından eleştireye maruz kaldı.

benim bilgim şuydu gezginci arıcılıkta çiçekler açmaya başlamadan 1 hafta 10 gün öncesi bölgeye yerleşilmesi gerekir diye biliyordum

ancak çevrem henuz erken olduğunu boşuna gittiğimi söylüyorlar

bulunduğum mevki için biraz bilgi verecek olursam

toros dağlarında 1700 metre yükseliğinde hava sıcaklığı gündüz 20 derece geceleri de 5-6 dereceye kadar düşüyormuş. 1 gün önce gündüz gözüyle gezdiğimde papatyalar her yanı güzelce sarmıştı ama elbetteki daha aşağılara göre boyu küçüktü 500-600 metre ilerideki bir elma bahcesininde elmalar cok güzel çiçek acmıştı geven henuz acmamış sığır kuyrugu ise hala kuru gibi kekik ki bol miktarda var sadece yeşillenmiş

şimdi asıl soracağım soru şuydu benim bilgim yanlışmıydı bal akımı öncesindeki tabiri caiz se nokta zamanlaması nasıl olmalı ?
Yuşa
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2009, 00:10:43 »

gece 5-6 dereceye kadar düşen sıcaklık arıları olumsuz etkilemezmi.özellikle bol yavru zamanı.
Bolkar
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2009, 15:09:49 »

bana söylenen o şekildeydi tam olarak bilmiyorum ama bana kalırsa o gectiğimiz haftalar içinde olaiblir şu sıralar o kadar düşeceğini sanmıyorum

bugun arıların yanına gittim kısa kollu tişörtle yagmur yagmadan önce üşüme hissetmedim ama öğlen civarı yağmur başladı  o sırada üşüdüğümü hissettim ve arabanın içine gectim

bugun daha detaylı inceleme fırsatı buldum cok yogun ot durumu kır çiçeklenmesi var henuz cicekler tam olarak acmamış ama 1 hafta içinde sanırım her taraf yogun bir cicek olur sığır kuyrugu cok dikkat cekici şeklinde fazla ama hala kuru

işte bu aşamada karar veremediğim noktada burası o ciceklenme henuz başlangıc seviyesinde bu sıralar uygunmuydu yoksa az daha beklenip ciceklenme her tarafa hakim olduktan sonra mı taşıma yapılmalı bunu ögrenmek istiyordum
ahmet51
Pupa

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2009, 19:05:42 »

bana söylenen o şekildeydi tam olarak bilmiyorum ama bana kalırsa o gectiğimiz haftalar içinde olaiblir şu sıralar o kadar düşeceğini sanmıyorum

bugun arıların yanına gittim kısa kollu tişörtle yagmur yagmadan önce üşüme hissetmedim ama öğlen civarı yağmur başladı  o sırada üşüdüğümü hissettim ve arabanın içine gectim

bugun daha detaylı inceleme fırsatı buldum cok yogun ot durumu kır çiçeklenmesi var henuz cicekler tam olarak acmamış ama 1 hafta içinde sanırım her taraf yogun bir cicek olur sığır kuyrugu cok dikkat cekici şeklinde fazla ama hala kuru

işte bu aşamada karar veremediğim noktada burası o ciceklenme henuz başlangıc seviyesinde bu sıralar uygunmuydu yoksa az daha beklenip ciceklenme her tarafa hakim olduktan sonra mı taşıma yapılmalı bunu ögrenmek istiyordum

arınızın gücü yerinde mevcut yumjurtaları ısıtacak durumdaysa hiç korkmayın.yakında elma bahçesi var.çevrede başka arı yok.arınız çok güzel yumurtaya yatar.ve dahi bal akımı mevcuttur.serin yayla havasında arı muazzam gelişim gösterir.1700 rakım için normal.2000 rakım olsa haziranın 10 gibi uygun olurdu.arılarınızda oğul durumu varsa orda rahat ve zevkli bir şekildeoğul vermeye devam eder.yeterki arıyı fazla seyreltmeyin.sık dursun

arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizlede anlatırsın.
Bolkar
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2009, 20:05:07 »

burada bir düzeltme yapayım bugun öğrendim geceleri şu son 2 gündür hava sıcaklıgı 10 11 derece arasında seyrediyormuş gündüz ise 18-20 civarlarında hava 2 gündür yagmurlu bakalım yarından sonra meteoroloji güneşli diyor inş. hava ısınmaya başlar

birde burada extra bir soru sorsam büyük bal akımının başlangıcı sayılan bir çiçek varmıdır örneğin atıyorum geven açınca başlar yada sığır kuyrugu acınca başlar gibi...
ahmet51
Pupa

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2009, 20:22:04 »

burada bir düzeltme yapayım bugun öğrendim geceleri şu son 2 gündür hava sıcaklıgı 10 11 derece arasında seyrediyormuş gündüz ise 18-20 civarlarında hava 2 gündür yagmurlu bakalım yarından sonra meteoroloji güneşli diyor inş. hava ısınmaya başlar

birde burada extra bir soru sorsam büyük bal akımının başlangıcı sayılan bir çiçek varmıdır örneğin atıyorum geven açınca başlar yada sığır kuyrugu acınca başlar gibi...

bizim yörede gevenin açması balın başlaması demektir.hangi ballı çiçek yoğun olarak bulunuyorsa bal akım zamanı o çiçeğin açmasıdır.

bu sıcaklık gayet iyi.arınız çok güzel gelişir.arınızın durumunu bal için hazır hale getirmeye bakın.katlarda 3-4 veya 5 çerçeve yumurta varsa anayı aşağı indirerek ana ızgarası kullanıp kattaki yumurtaların boşalması ile bala geniş yer hazırlayın.ve çerçevelerini tamamlayın ki kovan içi sıcaklık korunsun.

arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizlede anlatırsın.
Öz-demir
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2010, 10:23:21 »

Yağmur nektar akımını nasıl etkiler? Bugünlerde Batı Karadenizde zaman zaman yağışlar görülüyor.Yağışın kestane nektarı üzerinde etkis  nasıldır? Nektar akımını tamamen bitirir mi? Yağmur kesiklince nektar akışı deva eder mi?
Tşkrlr
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 14.151 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu