Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:41:12 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: bahar geliyor  (Okunma Sayısı 10786 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
apismellifera
Larva
**

Puan durumu: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

ASİL AZMAZ BAL BOZULMAZ

E-Posta
« : Mart 07, 2008, 01:13:56 »

bahar gelmeye başladı tabi ki bununla birlikte arı hastalıklarıyla mücadelede başlıyor.ilk mücadele nosema ile başlayacak arkasından varroa mücadelesiyle devam edecek.nosema ile mücadele bahar beslemesi için verilen şuruba fumudil b ilacınında eklenmesiyle başlamış olur.bununla birlikte kovan içi nemin ortadan kaldırılmasıda en önemli dikkat edilmesi gereken husustur.yeni sezonda tüm arıcılarımıza başarılar diler ürününüz bereketli olması temennisiyle.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2008, 14:09:02 »

apismellifera Rumuzlu Dost,
Yaptığınız aydınlatıcı açıklama için çok teşekkür eder, bu tarz yol gösterip yön çizen açıklamalarınız şahsim adına hararetle beklediimi ifade etmek isterim.
Selam ve saygılarımla....

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
üstün
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 17, 2008, 17:09:26 »

merhaba arkadaşlar nosema hastalığı ile ilgili hangi ilaçları önerirsiniz acemi
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 17, 2008, 22:25:29 »

fomidil  B   adlı ilacı şerbete katıp verebilirsiniz.

bodad
Pupa

Puan durumu: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

etemozalp@windowslive.com
E-Posta
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2008, 00:22:20 »

Sevgili Abadile,
                          (fomidil  B   adlı ilacı şerbete katıp verebilirsiniz)

Bu konuyu biraz daha açık anlatabilirmisin? varsa şerbete karıştırılma miktarı ile ilgili bilgi verirsen sevinirim.
Selam ve Sevgilerimle.  Bodad. Karizmatik
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 29, 2008, 00:36:19 »

Sevgili Bodad,
Şuanda ezberden bir şey söylemek istemem. Aradığınız cevap ilacın prospektüsünde ayrıntılı olarak yazmakta.Orada belirtilen açıklamları ve kullanma talimatını dikkatle okuduğunuzda bu konuda soru sormaya ihtiyacınızın kalmayacağını düşünüyorum.
selam ve saygılarımla...

bodad
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2008, 00:44:55 »

Sevgili Abadile,
Teşekkür ederim.Çita hareketleri ile ilgili sana bir yazı gönderdim. bilgilerine.
Selam ve Sevgilerimle. Bodad. Karizmatik
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mart 29, 2008, 13:54:20 »

Değerli Dostum,
Yazı gönderme düşünceniz bile beni ziyadesiyle memnun ve mesrur etti.Nezakatinizden dolayı en  kalbi teşekkürlerimi bir borç bilirim. Üzgün olarak ifade etmek mecburiyetindeyim ki,gönderdiğinizi belirttiğiniz yazı,hiç bir e- posta adresimde yok.Muhtemelen bir kazaya kurban gitti.Bilgilerinize...
Selam ve muhabbettlerimle..
Ürünüz bol, kazancınız bereketli olsun.

bodad
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2008, 21:55:25 »

Sevgili Dostum Abadile,
Sözünü ettiğim  yazı 'Merkez Çita Hareketleri' idi herhalde okumuşsundur.Mms ile göndermemiştim zaten.Foruma yazmıştım.Mesenger'dan adresin bana ulaştı fakat sen çevrim dışı görünüyorsun.Yakın zamanda mms ile görüşürüz inşallah.Bilmukabele sevgi ve saygılarımla.Bodad Karizmatik
kerimcoşkun
Pupa

Puan durumu: 8
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2008, 14:18:27 »

sevgili dostlar;
nosema hastalığının ortaya çıkışında en önemli etken beslenme bozukluğudur. DOlayısıyla bozuk besin vermemeye özen göstermeliyiz. Hastalığa yakalandığında arkadaşlarımızın yukarıda bildiridği ilaçları verebiliriz.
  Ancak hastalığa yakalanmadan önlem olarak bu tür ilaçları kullanmak ne derece faydalı. Benim bu konuda ciddi şüphelerim var. Yani bu tür ilaçların koruyucu etkisi var mı? Bu durum bana biraz ilerde alerji olmayayım diye antihistaminik ilaçlar almaya benziyor. Bu da benim mantığıma pek uymuyor.
  Eğer bu konuda bilimsel izahi yapılmış bir bilgi varsa ve bunları bizimle paylaşırsanız sevinirim.   

İzmir'li arıcılar izmir bölümüne mesaj atsın tanışalım
apismellifera
Larva
**

Puan durumu: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

ASİL AZMAZ BAL BOZULMAZ

E-Posta
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2008, 21:51:56 »

arıcı kardeşlerimlerim.arıların nosema olma sebebi besinden kaynaklanıyor.kışın peteklerde bulunan ballar nemden küfleniyor maya oluşturuyor vb.arı bu balıda mecbur yiyiyor.bizim yapmamız gereken mümkün oldukça kovandan nemi uzak tutmak küflenmiş petekleri balı ekşimiş petekleri kovandan almak.baharda ise şurup ile fumudil b ilacını arılara vermektir.bu ilacı önceden vermek işe yaramaz.
keykubat
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2008, 01:53:02 »

birde nosemaya karşı ben apivecin ilacını kullanıyorum o ilaçta cok güzel bence şerbette karıştırılıyoz ve arılar herhangibir hastalık taşıma riskine karşı korunuyoır saygılar arıcı dostlarım
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 30
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2008, 15:42:55 »

Apivecin türü antibiyotiklerin arıcılıkta kullanımı yasaklandı. Nosemaya karşı kullanımına izin verilen sadece Fumidil-B var.

İkincisi antibiyotikler hastalıklara karşı korumaz, bu konu ile ilgili arıcılık dışındaki kaynakları okursanız gerekli bilgiyi elde edersiniz.

Balında antibiyotik tesbit edilen arıcıya verilen ceza 6.000 YTL, özellikle balını toptan satıp, alıcı firmanın yaptığı tahliller sonucu balında antibiyotik çıkan bir çok arıcıya bu cezalar verildi.

Bilinçsiz ve gereksiz antibiyotik kullanımı hem arıların bağışıklık sistemini bozuyor hem de baldaki antibiyotik kalıntıları tüketici sağlığını tehdit ediyor.

Bu konuda arıcılar olarak çok duyarlı olmalıyız.

Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
Hasan 28
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2008, 15:07:04 »

Arkadaşlar Nosema bir tek hücreli parazit tarafınıdan yapılan arılarda felç,sürünme,titreme,kanatlarının açılması ve ishalle kendini gösteren hastalıktır.Sinsi ve tehlikelidir.Aynı zamanda yayılıcıdır.Bir bakteri veya mantra,virüs değildir.Onun için Apivisin (Eritromisin fosfat içerikli) ilacın kullanımı bunun çözümü olmaz bunun için mutlaka Fumagilin içerikli Fumudil-B,Fumajilin-A gibi ilaçlar kullanılmalıdır.Sonbahar kekinin içine (kışlatma amaçlı hazırlanan kekin) 1 Kg.a 1,5 gram karıştırılarak kullanılmasında ylarar var birde belirtilerinden herhangi birisi varsa ilkbahar besleme ve teşvik şuruplamalarında yine 1 litre şurup içine 1,5 gram civarı karıştırılarak verilmesi yeterlidir.
yusiskan
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

Kırşehir - Boztepe - Öğretmen

yusis_kan@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2008, 00:57:59 »

arıcı kardeşlerimlerim.arıların nosema olma sebebi besinden kaynaklanıyor.kışın peteklerde bulunan ballar nemden küfleniyor maya oluşturuyor vb.arı bu balıda mecbur yiyiyor.bizim yapmamız gereken mümkün oldukça kovandan nemi uzak tutmak küflenmiş petekleri balı ekşimiş petekleri kovandan almak.baharda ise şurup ile fumudil b ilacını arılara vermektir.bu ilacı önceden vermek işe yaramaz.

önceden vermek derken bahardan önce vermek mi işe yaramaz yoksa hastalıktan önce vermek mi işe yaramaz ?

Kovanlarda hastalık belirlenmedikçe antibiyotik ve diğer ilaçlar verilmemelidir. Gereksiz ilaç kullanılması arılara fayda yerine zarar verir.
(arıcılara web tasarım ücreti alınmadan site yapılır)
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.11 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu