Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:14:15 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Varroa Mücadelesinde Alternatif Yöntemler  (Okunma Sayısı 1342 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasan44
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

hasan-cngz@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #30 : Aralık 31, 2009, 11:43:38 »

Sayın Halil BİLEN Burada kast ettiğim şey baharda formik asit,Sonbaharda Oksalik Asit içerikli ilaçlar kullanalım.

Ayrıca son zamanlarda Organik orjinli diyebileceğimiz (Asitler,timol,organik yağlar propolis vs. içerikli) Obesan gibi,bienen gibi,tymowar gibi hatta,bivital gibi ilaçlar mevsim ve hava şartlarını dikkate alarak kullanlılmalıdır.

Bunlardan Obesanın timol içerikli olduğu doğru.

Bir yazım kuralına dayalı anlam karmaşası var galiba.Onu düzeltmiş oluyorum.

Yetiştirici bazında Bayvarol,varostop(Fulumetrin),çeşitli Amitraz içerikli ilaçlar(Rulamit,rulotos vs.),bulabilirse Apistan(fuluvalinate içerikli),Perizin (Cooumaphos,asuntol içerikli),baharda formik asit içerkli ilaçlar,sonbaharda oksalik asit içerikli ilaçlar,son zamanlardaki organik orjinli diyebileceğimiz obesan,bienen,tymowar gibi ilaçlar mevsim ve hava şartlarını dikkate alarak kullanmalıdırlar.Sıcak ve soğuk ortamda bazı ilaçlar etkisiz kalabilir veya zarar verebilir.

Bursa ilinde bahs ettiğim Ocak-Şubat uygulamasını 2-3 yıldır merkez,Nilüfer köylerinde ,Mudanyanın hançerli,Osmangazi Merkez köylerinde kendi arılarımızda yapıyoruz.

Burada bir konuyada değinmekte yarar görüyorum arıcılar olarak ilaç firmalarını artık karma ilaç üretimine teşvik etmemizdede yarar var.Bienen , Bivital gibi ama konvensiyonele yönelik ; mesala Amitraz+Fulumetrin , Fuluvainate+Fulumetrin  , Amitraz+Coomaphos gibi.

Çünnkü varroa tek içerikli ilaçlara daha kısa zamanda bağışıklık kazanabiliyor.

İsmail TAŞER bey ben yazı yazarken bir ileti göndermiş,orada bahs ettiği erkek arılı peteğin erken ilkbaharda uyglunması yöntemi güzel bir yöntem zorda değil ama bunun uygulanmasında arıların petek kabartma zamanını,güçlü güçsüz arı olayını,senin yapıp yakınında bulunan arıcının yapmamasını,her şeye rağmen yaz ortasında balın bulunduğu dönemde varroa probleminin mücadeleyi mecbur edecek yoğunluğa ulaşmaması için organik veya kimyasal ilaçlı mücadelenin uygulanmasını göz ardı etmemek lazım.

İkinci bahs ettiği yöntem o koloni için güzel bir yöntem ama zaman ve tecrübe gerektiren bir uygulama.

Bütün arıcılarımıza bol kazançlı ve mutlu bir yıl diliyorum. 

Arı bir kovan dolu sırdır.
İçinde düzen birdir.
Murat AKIN
Ana Arı

Puan durumu: 38
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : Aralık 31, 2009, 20:45:07 »

Sayın İsmail Taşer:

Genelde arıcılar varrao savaşında ilaçlardan uzak durmaya çalışıyor.
Benimde bu yolda bir uygulamam var:
yarım şerbetliğin alt kısmına arılara erkek gözlü petek ördürüp, gözlere ana arı yumurtladıktan ve arılar sırladıktan sonra kesip atıyorum.

Uygulamayı kendi bloğumda 8 mayıs 2009 tarihli yazıda belirtmiştim.
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.093 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu