Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:40:49 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: BAL BAHÇESİ  (Okunma Sayısı 1146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bumerank7
Ziyaretçi
« : Haziran 19, 2009, 10:45:02 »

dört kovan arım var küçük bir bahçede bahçenin etrafına ihlamur kestane dut kiraz vişne ağaçları ekmek istiyorum sınırlara ise böğürtlen  onun önüne bir sürü çiçekten oluşan çicek seti orta alan ise burada sayılan bitkilerden ekmek istiyorum
güzel bi hayal ama herşey önce hayal ile başlar
düş olmadan iş olmaz...
botanikci bi abimiz çıksada bize bi liste yapsa binbir çeşit ballı bitkiden oluşan bir bahçe krokisi çıkarsa fena olmaz hani..
YAREN
Pupa

Puan durumu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

yildirimsak@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2009, 23:23:59 »

Güzel bir hayal keşke benimde böyle bir bahçem olsa.
Ancak gerçekte saydıklarınızın birçoğunun ayrı iklim ve toprak talebi var gibi görünüyor.
Bu yüzden en iyi metod bulunduğunuz yerin florasını inceleyi kendinizin bir takvim oluşturması. Ve bu takvime göre bitkileri dikmeniz. Toprak yapısı olmasa bile iklim koşulunu sağlamış olursunuz. 

Bütün arıcı kardeşlerime bereketli bir yıl dilerim.
putucitorpi
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

burbu-muhammet@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2009, 23:11:48 »

bence oyle bı hacen varsa vee yasadıgın yerı soyle bana ben senın bır kardesınn olarak bır cok fıdeyı bızzat ben gonderecegım ... cok guzel bısey olur bende de oyle bı alan vvar. saygılar..

Muhammet Birinci
E-Mail: burbu-muhammet@hotmail.com
Rize/Pazar

putucitorpi
mustafa tayyar
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

tayyar_mustafa@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2010, 18:58:39 »

herşeyden önce arıyı bilemem ne derece faydalanır böyle bir bahçeden ancak seveceği kesin olsa gerek  neden mi insan olarak hangimizin hoşuna gitmez böyle bir bahçe de günümüzü geçirmek dolaşmak uğraşmak
bu sebeple ek dik kardeşim  sen dik  ek arıya yaramasa çoluğuna çocuğuna eşine dostuna yarar sen dik
çünkü ben böyle bir yerin hazırlık larını yaptım.
18 dönüm arazi içine ceviz ağaçlarını diktim  etrafına çit çekiçem kısmet ise  bu kış  edine bileceğim ne kadar meyve ağacı olursa dikicem  yöre mi her bitki için ( limon portakal muz hariç) uygun bir yer bilecik
en kötü ihtimalle sizin gibi dostların yolu olurda birgün buralara düşer se  ağarlayabileceğimiz güzel bir arılığımız  meyvelerinden yedirebileceğimiz güzel bir bahçemiz olmuş olur

bence oyle bı hacen varsa vee yasadıgın yerı soyle bana ben senın bır kardesınn olarak bır cok fıdeyı bızzat ben gonderecegım ... cok guzel bısey olur bende de oyle bı alan vvar. saygılar..

Muhammet Birinci
E-Mail: burbu-muhammet@hotmail.com
Rize/Pazar

mehmet kardeş artık bekleriz ne tür bitkilerin var ise
hatkobi
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2010, 11:35:49 »

Değişik zamanlarda çiçek açan ağaç ve çalı türü.Söğütten,akçaağaçtan eksik olmazlar.İki kök biberiye ekmiştim.25-30 oldu.Mor çiçek açar,arı konar.Şifalı bitki.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2010, 12:00:49 »

Bal bahçesi fikri   güzel ama yetersiz.
Bahçe küçük, orman büyüktür.
Arının bal bahçesine değil bal ormanına ihtiyacı var.Bir kilo bal biçin milyonlarca çiçeğin ziyaert edildiği gerçeğinden hareket edildiğinde,  her dönem  birbirini takip eder nitelikte çiçek açan bir orman inşa edilmelidir..
Bunun için Temmuz ve Ağustos ayında çiçek açan ağaçlar dahil olmaK üzerekızılcık ve söğüt gibi erken ağaçlardan başlamak üzere bir erken açandan geç açana doğru sıralama yapılmalıdır.Bu şekilde  on binlerce ağacın dikilmesiyle ancak mümkün olur, bal ormanı.
Ancak burada da  dikilecek ağaçların dikildiği yerdeki toprak yapısına, meteorolojik şartlarına uyum sağlayıp sağlayamacağı günmdeme gelir. ben yukarıda kızılcık dedim. Kızılcığı her yere dikme şansınız yok.
Ama ciddi bir araştırma ile  her ilin bir kaç bölgesine bu tür ormanların inşa edimesi miümkün. Bundan arıcıların  kazanç elde etmesi mümkün orman varlığını geliştirme derdinde olan Orman müdürllüklerininişleride kolaylaşmış olur.Çünkü koruma ve kollama işinde arıcılar sorumluluk alacaklarır.

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
http://erdalodabas.blogcu.com/
Mehmet Kenar.
Pupa

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

mehmet.9553@hotmail.com
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2010, 12:22:44 »

mustafa bey bahçe için güzel düşüncelerinize katılmamak elde değil

konu ile alakasızda olsa,birşey gözden kaçırılmamalı

ceviz = ve neolursa dikicem   

işte bunlar bir arada  istendiği şekilde olmuyor

birilerini aralarından çıkarman  gerekebilir , zamanla birbirlerinin  verimlerini etkilediklerini ,hatta türlerde  baş göstermiş hastalıklar  için herbir  tür için değişik ilaç uygulamak zorunda  kalınabilir

her ne kadar zirai ilaçları kullanmayı  uygun görmesekte ,bir çeşit ilaç ,yerine   tür çeşidi adedine göre  ilaç kullanmak gerekebilir  bu zorlukllar göze alındığında   

niye olmasın , allah hepimizin gönlüne göre versin

http://ceycey9553.blogspot.com/        (ama) diye söze başlamak,birşeylerden kaçmaktır,,,siper almaktır
mustafa tayyar
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2010, 12:28:51 »

düşünceniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim allah razı olsun.
meyve ağaçları tadım lık olarak düşündüğüm her türden 2-3 kök gibi maksat hangi dönem gidersek o dönemin meyvesinden yiyebilmek için hedef ceviz ağaçları ve bir köşesine iliştireceğimiz kovanlar  kimseye zara vermeden rahatsız etmedençalış sınlar.
fena mı olur eş dost akraba ve hatta bu siten den tanıştığmız arkadaşlar  ziyaret ederse ikram edecek organik Gülümseme meyvelerimiz olsun.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2010, 12:32:32 »

Mustafa Bey, hayaliniz hayalimdir.Hangimiz hayalini önce gerçekleştirirse birimiz diğerini davet edelim. Gülümseme

mustafa tayyar
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2010, 12:39:12 »

erdal bey samimi düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim.ben herzaman beklerim her zaman davet  edilmeyi beklemeyin kapımız her daim açıktır.
ben  çevizleri diktim iki sene oldular bu kış kısmetse  meyve fidanları dikilecek  buda demek tir ki takribe 4 sene sonra ceviz 4 sene sonra da meyvelerden  yiyebilir kısmet olursa.encak bu demek değildir ki şimdi gelseniz bişey yok diye Gülümseme biğer bahçelerimizdeki mevcut meyvelerimiz den sebzelerimiz den tada bilir güzel bir piknik yapabiliriz neden olmasın size de başarılar.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2010, 12:46:29 »

Allah razı olsun Mustafa bey.Aynı duygu ve düşünceler bizim içinde geçerli.Kim bilir kısmet. Gü
n doğmadan neler doğar.

hatkobi
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2010, 17:16:27 »

Orman korucularının bilinçli bir şekilde arıcıda olmaları mecburiyeti konulmalı,desteklenmeli,denetlenmeli,aydınlatılmalı.Amatör ve gezgincilerede sahip çıkılmalı.Çaykur,Tariş gibi ARİŞ te olmalıki kanalize doğru ve güvenilir olsun.Gibi.
mgencunal
Pupa

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2010, 19:22:42 »

Bal bahçesi,meyveler,sebzeler ve ballı bitkiler derken ilginç,ilginç olduğu kadarda faydalı bir bitkiden bahsetmek istiyorum.
           [ Goji berry İngilizce’de wolf berry (kurt üzümü) ve daha birçok farklı adla anılır.Fakat pazarda en çok kullanılan isim Goji Berry’dir.Goji berry, elips şeklindeki parlak kırmızı renkte meyve veren boyu 1 ile 3 metre arasında değişen yüksek bir çalı türüdür.Goji bitkisi Çin ve Moğolistan’da doğal olarak yetişir.

Goji meyveleri Çin’de 7.yüzyıl ve daha da öncesinden bu yana kullanılmasına rağmen goji berry batıda sadece son birkaç yıldır kullanılmaktadır. Fakat batıda sağlıklı yaşam için kullanılan bir besin olarak tüketimi hızla yaygınlaşmaktadır.Yüksek mineral,vitamin,antioksidan ve protein içeriğinden dolayı goji süper meyveler sınıfında yer almaktadır.

Goji berry meyveleri yaklaşık olarak 1-2 cm uzunluğunda, ekşimsi-tatlı bir tada sahiptir.Çin’de pirinç yemekleri,çorbalar ve çay yapımında kullanılmaktadır.Çin’in bazı bölgelerinde taze olarak da tüketilir.Goji Berry’ler genellikle kurutularak ya da goji berry suyu olarak ihraç edilir.Kuru goji meyvesi kırmızı kuru üzüme çok benzer.

Son yıllarda Goji suyu da Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak tüketilmeye başlanmıştır.Goji suyu genellikle 1 litrelik şişelerde satılır ve goji suyunun da sağlık üzerindeki etkisinin goji meyvesiyle aynı olduğu bilinmektedir.

Bir süper meyve olarak goji berry şüphesiz şaşırtıcı.Goji Berry, sağlık verici nitelikleri ve besleyici değerlerinin yüksekliği ile;insanların daha uzun ve sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamaya çalıştığı günümüzde, herkesin bulmaya çalıştığı mucizevi  anahtardır.

GOJITURK ]

Bu sene İzmir/Menemenden getirttiğim 3 adet,torbalara ekilmiş yetişkin fideyi bahçede uygun bir yere ektim.

Bir tanesi meyve verdi ve ilk defa tadına baktım,hoş bir tadı var,kurutulmuş olarak kilosunu 75 TL'satıyorlarmış.

Uzayan sürgünlerden 3 adedini ikiye katlayıp pet şişe içersine sokup toprak doldurdum,birazda su ilave ederek köklenmesini bekliyorum.

Sürgün attığı sürece çiçek ve meyve devam ediyor,çok fazla olmadığı için daha arı ziyaretine şahit olmadım.
Murat AKIN
Ana Arı

Puan durumu: 38
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2010, 22:09:24 »

İnsanlar tarafından yeşillendirme çok güzel bir uygulama, Yeşillendirme ve ağaçlandırma ne amaçla olursa olsun çok iyi bir olay.
Arıcı olarak yeşillendirmeye destek vermeliyiz.

Bu alanlar belki zamanla doğal bir duruma yakın oluşum içinde olurlar.

Ama; bu alanlar arılar açısındandan dengesiz beslemeye neden olan bir durum.
Yani buraları arılar için yeşil çölmüş.

Arılar için en uygun alan doğal bitki alanlarıdır, buradan üretilen bal da kaliteteli baldır.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 1.476 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu