Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Temmuz 31, 2010, 04:37:32 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: hasatı buz dolabında saklama  (Okunma Sayısı 1014 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Ayhan
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Haziran 30, 2009, 01:26:51 »

tüm arıcılara selamlar.bir sorum olacak bilenler lütfen yardımcı olsun. bizim buralarda bal akımı bitti ben de hasat yapmak istiyorum,hasat yaptığım petekli balı buz dolabında saklamanın bir sakıncası varmı özellikle güveden korumak için soruyorum.şimdiden vereceğiniz cevaplara teşekkür edrim.Allah'tan herkese bol ballı sezon dilerim.
putucitorpi
Pupa

Puan durumu: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

burbu-muhammet@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2009, 19:48:34 »

Sayın abim ben hiç buzdulabına koymadım ama bir kez denedim tavsıye etmem tas gıbı olur ve onun özellıgı zaten  bozulmamasıdır   sıze tavsıyem güzel cam siselere doldurunuz ve serın ılık bır yerde dınlendırınız (balkon, bos oda v.s) ve bırdee balı sağımdan sonra koydunuz buyuk sisenın veya lehenın kapagını acık tutun ve arılar ve karıncalar dokunmayacak hava alacak sekılde(tulbent veya sineklik olabilir)  1-2 gun kalsın su oranı ucup gıtsın dıye...  Ama kesinlikle buzdolabına koymanız dogru degıl ve tavsıye etmem  guve yememesı ıcın de kapagın dort etrafını bantlarsan hıc bıse olacagını sanmıyorum... saygılar...

MUHAMMET BİRİNCİ
E-MAİL: burbu-muhammet@hotmail.com
Rize/ Pazar

putucitorpi
Murat AKIN
Ana Arı

Puan durumu: 38
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2009, 21:53:38 »

Sayın safran55:

Burada amaç çiçek tozlarından dolayı petek güvesinin yumurta atmasını önlemek:

En iyi saklama soğuk hava depolarıdır, bulunamazsa düşük ayarlı buzdolabı aynı işi görür.

balın kristalize olması buzdolabında daha geç olur, çünkü balın en hızlı kristalize olma sıcaklığı 13 - 14 derecedir.
Açık ortamlarda herhangi şekilde petek güvesi balı bulur ve yumurtlar balınızı alan kişilerde balınız kurtlanmış deyip geri verebilirler.
Zawi
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2009, 13:59:47 »

Balınızı, rutubetli, küflü ve aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun. Balın en büyük düşmanı rutubettir. Balın kristalize olmasının sebebi ise ısı değişimleridir. Bir de balın hava ile teması sonucu zamanla krsitalize olur. Dikkat ettim, petekli bal kolay kristalize olmuyor ama süzme bal  daha erken kristalize oluyor.

Doğal olan herşey güzeldir...
arda
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

oguzbaskurt@hotmail.com
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2009, 23:57:50 »

ballı çerçeveleri ince naylonla sararak muhafaza edebilirmiyim.
RAHİP ADAM
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2009, 00:35:22 »

naylon poşete koyup zımba teli ile kapatırsanız karınca vb. zararlılardan korumuş olursunuz.
 fakat önemli olan naylona yerleştirmek değil çerçevelerin konumunu bozmadan kovan sıcaklığında ve hijyenikliğinde muafaza edebilmek.
ball peteklerden akabilir yağmalanabilr kesinlikle açık alanda bırakmayınız...zararlıları okadar fazlaki
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.083 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu