cemoozy
Günlük Yumurta
Puan durumu: -1
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2010, 20:28:53 » |
|
dün arılığa iki hafta ardan sonra gittim.dalak yapmış keratalar.bugün petek vermek için tekrar gittim fakat henüz yeni olduğum için her seferinde yeni şeylerle karşılşıyorum.benim 'lincoln' adlı kovan, kendisi 6 çıtadır.kocaman bir dalak yapmış neyse onu aldım.temel peteğide elime alıp son çıtanın önüne koyacaktımki  son çıta yok,yani benim yaramaz bütün evet bütün çıtaları yavruyla doldurmuş bende t.peteği sona koydum.abilerim şimdi bizim buralarda polen sıkıntısı falan yok.benim kovan kendine cok fazla mı güveniyor  , yoksa açlık?tan bütün çıtalar boşaldığından mı yavru doldurmuş?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2010, 20:37:49 » |
|
Yavru alanını iyice açan arılar risklerle karşı karşıyalar.
Besleme rejiminize dikkat ederek, arıların stoklarını dengeleyiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ünsal
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2010, 13:20:51 » |
|
selam arkadaşlar. ben de yeni başladım.beş çerçeveli bir arım var. hepsi dolmuş. benimde eski çerçevem olmadığı için yeni bir tane verdim.ama sonun bir önüne verdim. sanırım yanlış yaptım.peşinede şurup verdim ama şu anda ne yapabilirim saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 10, 2010, 13:29:21 » |
|
Sayın Ünsal, Olması gerekeni yapmışsınız. Yaptığınızda yanlış bir şey yok. Bulunduğunuz yerde arılar petek kabartmaya başladılarsa kısa süre içinde vediğiniz peteğin kabartıldığını göreceksiniz. Ama henüz süreç işlemiyorsa işte ozaman tek söyleyeceğimiz şey erken vermişsiniz olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
frnk70
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2010, 16:31:35 » |
|
hazır kabartılmiş petek satılıyormu yoksa eskı kapartmiş petekmı kullanılıyor o kısım nasıl anlamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2010, 19:24:08 » |
|
Kabartılmış peteğiniz varsa onları kullanacaksınız. İfadenizden anlaşıldığına göre arıcılıkta çok yenisiniz. İşin bilincinde olan arıcılar balı süzülen petekleri imha etmezler. Kalan bal bulaşıklarını arıya temilettikten sonra uygun zeminlerde saklıyarak ertesi yıl kullanırlar. Size de tavsiye ederiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
frnk70
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2010, 19:57:03 » |
|
ewet erdal abi çok yeniyim arıcılıkda bilgi için tşkrler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
balık
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2010, 23:02:53 » |
|
Forum üyeleri olarak türkçeyi düzgün kullanmaya çalışıyoruz. Sizde dikkat ederseniz memnun olurum. Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2010, 12:18:15 » |
|
Sayın Balık, öncelikle hassasiyetinize teşekkür ederim. Muhatabınız muallak. Mesajınızla beni uyarmak istiyorsanız her türlü eleştiriye açığım. Hatasız kul olmaz. özellikle dil kullanımı, klavye becerisi ve anlatım ahenginde hatalar yaptığımı zaman zaman fark ediyorum. Özelden yada genelden yazarak meseleyi somutlaştırmanızı rica ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ankarali
Larva

|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 12, 2010, 12:50:22 » |
|
ewet erdal abi çok yeniyim arıcılıkda bilgi için tşkrler
erdal abi balık isimli kardeşimin bahsettiği Dilimizin doğru kullanılması meselesi ( ewet ) kelimesinin içindeki W harfinden kaynaklanıyor sanırım bence balık haklı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erdal ODABAŞ
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 12, 2010, 14:44:22 » |
|
Güçlü ihtimal sizn bahsettiğiniz konu. Benim fark ettiğim bir hatamdan dolayı bana da yazmış olma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Sayın Balık cevap yazma fırsatı bulduğunda konuyu açıklığa kavuşturacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
balık
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 12, 2010, 14:54:16 » |
|
Erdal Bey merhaba, yazıyı frnk70 rumuzlu arkadaşımızın mesajı üzerine yazmıştım. Hatalarımız tabi ki olacaktır. Bizler en azından gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bende sizin hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
frnk70
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2010, 11:26:28 » |
|
balık beni uyardıgın için sag olasın ben hatamı sen uyarınca anladım sag olasın birda "v" yerine"w" kullanmayacagım türkçenin başkentlisi olarak yaptıgım hatayı kabul edıyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2010, 12:27:52 » |
|
Kişini kendi hatasını kabul etmesi iyi bir şey. Hele bu kabul etme olgun şekilde olması daha iyi bir şey.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ünsal
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2010, 16:11:09 » |
|
selam arkadaşlar.şimdi sizlere bir şey sorayım. sizlerde bana doğrusunu anlatın. arı 5 çerçevede tamamı dolu.tamamına yakını yavrulu. bana hala mum verme diyorlar. nedeni ise çerçevelerin tamamı yavru ile dolacak ancak o zaman ver diyorlar. bazı arkadaşlarda tam zamanıdır hemen ver diyorlar.hadi bakalım doğruyu bulalım.selamlar hepinize.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|