Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Mart 19, 2010, 15:17:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: arının bal mumunu yemesi  (Okunma Sayısı 1566 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
samur
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 13, 2009, 15:10:09 »

ben  kayseride  bir   kovan  arı  ile   başlatım benim arılarım  üst  kattaki  yeni  koydugum  çıtaların  balmumunu  yiyor sebebi  ne  acaba
RAHİP ADAM
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2009, 16:33:14 »

Bal mumunu çok vermiş olabilirsin. Egehan beyin tabiriyle arı mumdan düşmüş olabilir. Yani bal akımı bitmiştir. Besleme yapmalısın birde en ince ayrıntısı da, sen mumları yanlış yerleştirmişde olabilirsin. Teli gevşek takmış ve mumları kalitesiz monte etmişsen arı mumu telden kurtarır ve mumu keser.
Tarlaci
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2009, 19:51:18 »

Arı kendi ihtiyacından fazla örülmemiş petek bulursa ya da petekler çıtaya orantılı şekilde yapışmamıssa arılar mumu kesiyor genelde alttaki telden aşağısını
anzavur
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2010, 02:19:08 »

arıların petekleri kesme olayını bende çok yaşadım.gözlemleyebildiğim kadarıyla ballığı koyduğumuzda arıların sarabileceği kadar ham petek korsak petek kesme olayı minimuma iniyor.arı kabarttıkça birer çerçeve koyarsak daha muntazam bir işlem gerçekleştiriyor.yalnız kontrollerimizi sık yapmazsak doğal petek asıyor.Güvelenme olayı ile ilgili olarak da en güzeli güçlü kolonilerin petekleriyle zatıf ve bilhassa anasız arıların peteklerini aynı ortamda saklamamak.ikincisi ise petek odaları arıcı için olmazsa olmazlardan.bende bunu bu sene anladım.iki oda yaptım biri 3x3 diğeri 3x5 ebatında.20 ağustosta katları arıların durumuna göre almaya başladım,28 ekimde son katları aldım.1170 petekte hiç güvelenme yaşamadım.Çok memnunum.imkanı olan arkadaşlara tavsiye ederim.çünkü ne kadar şişirilmiş petek o kadar bal.

En başarılı arıcı arıya hükmeden arıcıdır.(rahmetli ustamdan)
yasar
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2010, 14:10:33 »

Güvelenme olayı ile ilgili olarak da en güzeli güçlü kolonilerin petekleriyle zatıf ve bilhassa anasız arıların peteklerini aynı ortamda saklamamak.
[/quote]

Burayı tam olarak anlayamadım. Biraz daha açabilirmisiniz...

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım, başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)
anzavur
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2010, 00:33:53 »

TÜRKİYEDE 4000 ÇEŞİT GÜVE TÜRÜ TESBİT EDİLMİŞTİR.BAL MUMU GÜVELERİNİN BİR KISMININ GELİŞME DEVRERELERİNİN  KIŞ MEVSİMİNE RASTLAMASI NEDENİYLE KIŞ UYKUSUNA YATTIKLARI VE GELİŞİMLERİNE BAHARDA KALDIKLARI YERDEN DEVAM ETTİKLERİ BİLİNMEKTEDİR.YAZ AYLARINDA ZAYIF VE ANASIZ ARI KOLONİLERİNİN KOVAN SAVUNMALARI GÜÇLÜ KOLONİLERE GÖRE YETERSİZDİR.KELEBEK YUMURTASINI BU KOLONİLERE BIRAKIR.BU PETEKLERİ KIŞ SAKLAMALARINDA KÜKÜRT ODALARINDA BIRAKMAZSAK BU LARVALARI İLK BAHARDA KENDİ ELİMİZLE BAŞKA KOVANLARA AKTARMAKTAYIZ. AYRICA SOĞUK HAVA DEPOLARINDA BIRAKILAN PETEKLERDEKİ LARVALARIN -15 DERECEDE DE ÖLDÜĞÜ SÖYLENİYOR.  DEPOLAR BİRAZ PAHALI BİZİM BURADA KAT BAŞI 4 TL ALIYORLAR.

altaylar
Larva
**

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2010, 08:51:27 »

değerli arkadaşım -15 derecede  kaç gün durursa güveler ölüyormuş bu konuda bir bilgin varsa bizimle paylaşırsan seviniriz.
saygılarımla.
anzavur
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2010, 00:06:48 »

SÜRE OLARAK NET BİR BİLGİM YOK YALNIZ AĞUSTOS AYINDA BUZHANELERE BIRAKIP MART AYINDA ALDIKLARINI BİLİYORUM.BUZHANELER BİR AYA DA AYNI PARAYI ALTI AYA DA AYNI PARAYI ALIYOR.ÖNEMLİ OLANI ORADA YER PROBLEMİNİN OLMAMASI.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.122 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu