adnanu
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« : Ağustos 10, 2009, 16:43:19 » |
|
Arkadaşlar Anzer balı ve Poleni fiyatları açıklandı bal kalitesi malum  tartışılır polen kaliteside fakat çok güzel etkinlikler düzenleyip pazarlamalar yapıyorlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adnanu
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2009, 16:45:28 » |
|
bal fiyatı 600 tl polen fiyatı 650 tl
arılar az bal ve polen ürettiklerinden dolayı böyleymiş bu konu üzerine araştırmalar yapıyorum 15 gün içerisinde biter .ulusal tv ve gazetelerde haber yapacağım bu konu hakkındaki olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi bekliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
burak_keyif
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2009, 20:43:51 » |
|
bu anzer yaylasına her isteyen gidemiyor deyilmi.nasıl izin mi alınıyo yoksa bir arsanmı olması gerekiyo bibilgisi olan varmı veya giden selamlar
|
|
|
|
|
|
adam ol da gel ben mevlana deyilim
|
|
|
adnanu
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2009, 22:54:18 » |
|
bu yaylayı köylüler sahiplenmişler kimseyi çıkarmıyorlar arıcıları,fakat turist ise para getirecekse serbest... rakım çok yüksek olduğu için mevsim genel olarak soğuk ve sisli,yağışlı, açık hava çok az bu nedenle arılar havanın açık olduğu günlerde çalışıyorlar arıların dışarıya çıkamadığı günler ise besleme yapılıyor... fakat ne hikmetse rekolte çok az deniyor ama 5.000-6.000 kilo bal çıkıyor piyasaya ve bu balların tahlil değerleri diğer ballarla aynı yani hiçbir özellik farkı YOK... bunun Aksini ispatlayacak bir tahlil de yok..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alanya75
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2009, 07:48:08 » |
|
bu yaylayı köylüler sahiplenmişler kimseyi çıkarmıyorlar arıcıları,fakat turist ise para getirecekse serbest... rakım çok yüksek olduğu için mevsim genel olarak soğuk ve sisli,yağışlı, açık hava çok az bu nedenle arılar havanın açık olduğu günlerde çalışıyorlar arıların dışarıya çıkamadığı günler ise besleme yapılıyor... fakat ne hikmetse rekolte çok az deniyor ama 5.000-6.000 kilo bal çıkıyor piyasaya ve bu balların tahlil değerleri diğer ballarla aynı yani hiçbir özellik farkı YOK... bunun Aksini ispatlayacak bir tahlil de yok..
o zaman isim yapmış.ve isim sattırıyor desene balı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmet51
Pupa

Puan durumu: 1
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2009, 18:07:47 » |
|
o zaman isim yapmış.ve isim sattırıyor desene balı. aynen sadece reklamdan ibaret.2007 de hacettepe üni.nde kars yöresinde 2300 rakımda beslemesiz üretilen bir balı tahlil ettirdik.sonuç baldaki vitamin, mineral değerleri bal sıtandartının çok üstünde çıktı.aklımda kalan sadece polen miktarı.100 gr.balda enaz 20000 adet polen olması gerekirken bu balda 49500 adet ölçüldü.gerisini siz tahmin edin.anzer balı bu balın yanında bize göre sıfır.bizim kötü Niğdenin bile balı ondan kalitelidir.
|
|
|
|
|
|
arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizlede anlatırsın.
|
|
|
ASIM KADIOĞLU
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2009, 21:31:35 » |
|
araştırma yapıyon ama araştırma niğdeden rizeye olacağını hiç sanmıyorum kimdediki 5000-6000kg balın çıktığını 600-700 kg çıkacabileceğini söylemekte dernek başkanıbelki araştırmana yardımcı olabilir http://arivearicidostu.blogspot.com/2009/08/anzer-bali-karaborsada-1500-tl-bu-ylki.html gerçek balın fiyatı karaborsada 1500 tl ye çıkmakta gerçek fakülte onaylı olmayan bala hangi akıllı o parayı verir. ne varki türkiyede yaşıyoruz altının sahtesini yapan bizler anzer balının sahtesini hayde hayde yaparız vede 5000-6000 kg üretildi de diyebiliriz. anzer ve anzer balı ile uzak ve yakından ilgimde yok sadece bir arı ve arıcı dostu olarak yazılarınız dikkatimi çekti yanıtlamak istedim http://lazarici.blogspot.com/da da ilk basına yansımasını yayınlamıştım belki araştırmalarına yardımcı olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adnanu
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2009, 23:17:09 » |
|
araştırma yapıyon ama araştırma niğdeden rizeye olacağını hiç sanmıyorum kimdediki 5000-6000kg balın çıktığını 600-700 kg çıkacabileceğini söylemekte dernek başkanıbelki araştırmana yardımcı olabilir http://arivearicidostu.blogspot.com/2009/08/anzer-bali-karaborsada-1500-tl-bu-ylki.html gerçek balın fiyatı karaborsada 1500 tl ye çıkmakta gerçek fakülte onaylı olmayan bala hangi akıllı o parayı verir. ne varki türkiyede yaşıyoruz altının sahtesini yapan bizler anzer balının sahtesini hayde hayde yaparız vede 5000-6000 kg üretildi de diyebiliriz. anzer ve anzer balı ile uzak ve yakından ilgimde yok sadece bir arı ve arıcı dostu olarak yazılarınız dikkatimi çekti yanıtlamak istedim http://lazarici.blogspot.com/da da ilk basına yansımasını yayınlamıştım belki araştırmalarına yardımcı olur. dernek başkanının bende cep telefonu da var o da aynı dertten muzdarip belkide 200-500 kilo bal çıkar diyor ama sezonda ne hikmetse o yörede 5000-6000 kilo bal satılıyor aradaki çelişkiyi siz görün bunu ben söylemiyorum kendileri söylüyorlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASIM KADIOĞLU
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2009, 00:12:42 » |
|
arkadaşım ben istanbulda yaşadığım için bu balla ilgili bir çok kişiden duyuyorum işte anzer balı 150 tl ye aldım sadece gülüyorum çünkü satıcılar adamı o kadar ikna etmişlerki biraz üstelesen belkide dayak ta yersin o yüzden gülüp geçiyorum başka yapacak bir şeyimiz olmuyor zaten.yanlız bu yazıda bir telafuz hatası var gerçeği ile sahtesini ayımak lazım diye düşünüyorum mesela bu yıl rekorteyi 700 kg bekliyorlar bunun üzerindeki sizin yazdiğınız miktar la arada +5300 kg sahteciler tarafından üretildiği var sayılmakta elbetteki sahte olan yurdumun herhangi bir yerinde organik olarak üretilen balın kalitesi sahte bala nazaren çok daha kaliteli olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2009, 20:23:34 » |
|
SAYIN ABILERIM BEN RIZELIYIM GENC VE BOS OLDUGUMDAN GEZMEYE COK VAKIT OLUYOR BEN ANZERE GITTIM KOVANIMIDA GONDERDIM AYNI ZMNDA FARKLI YAYLALARADA GITTIM VEE SUNU SOYLEYIM BENDE ANZER DEDIKLERI YAYLA TABIKI BALI GUZELDIR AMA BEN HEMSIN YAYLALARINDA GEZDIGIM BIR KAC BOLGE VAR DAHA FAZLA FARKLI NEKTAR VAR VEE ANZERDEN DAHA IYI OLDUGUNU DUSUNUYORUM...YANİ ANZER MARKA YAPTI... BENCE KAFKAS ETEKLERIDE MARKA YAPSIN.. MACAHEL BALI DERLER DUYMUŞŞANNIZ BIRDE ONU ARASITIRIN KAFKAS ARISININ DOGDUGU HAKIKI KAFKASLARIN YETISTIGI YERDIR... RIZELI ABILERIM VARSA ANZERLILER ZATEN ANKSIDIR VE ORAYA KIMSE GIREMEZ ORADA ARAZISI OLAMAYAN KESINLIKLE GIREMEZ YADA ARKADASIN VARSA BIR IKI KOVAN GONDERIRSIN BELKI DEVLETIN BI YASAGI FALAN YOK ADAMLAR PISLIK YAPIYORLAR MIS... SAYGILAR...
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
|
|
adnanu
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2009, 17:22:52 » |
|
bence Anzer balının diğer doğal ballardan hiçbir farkı yok....
1+1=2 yapar buda bu kadar gerçek ama reklamın güzelse satarsın elbet... VE BUNA DEVLET TE SES ÇIKARMIYOR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mehmet55
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 16, 2009, 22:13:36 » |
|
aynen katılıyorum reklamlar tutmuş isim yapmış anzerden başka kaliteli bal veren çiçek yokmu türkiyede benim ürettiğim baldada ilkbahardan sonbahara kadar açan bütün çiçek çiçeklerin nektarı var peki bu bal kötümü ama reklamı yok ismi yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 16, 2009, 22:20:53 » |
|
yaaa tabı bıde su bır gercek yanlıs anlamayın trakyalı arıcı abılerım trakyada cıkan balla karadenızdekı balın farkı ortadır yanii kırılmayın sakın abılerım ama bu bır gercek denedıysenız bılırsınız zaten ...
|
|
|
|
|
|
putucitorpi
|
|
|
ASIM KADIOĞLU
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 16, 2009, 23:20:08 » |
|
ya ne enteresan bir düşünce demek insanlar 1 kg bala sadece marka olarak isim yaptığı için 500 karaborsaya düştüğü zaman 1500tl veriyorlar tamam yurdumun her yerinin balının bir çok özellikleri var bunu inkar etmek mümkün değil amma anzerin balına ALLAH CC öyle özellikler vermişki bunu dünyanın hiç bir yerinde bulmak mümkün değil ALLAH CC lühü oradaki çiçeklere mahsus bir çok tedavisi mümkün olmayan hastalığın şifasını o çiçeklerin içinde sakladı bu inkar edilecek bir durum değil değerli arıcı dostlarım ama ben gerçeğinden bahsediyom daha önce araştırmacı kardeşimiz (adnanu) nun dediği gibi 500 kg bal çıkıyorda 1500-2000 kg bal satışı oluyorsa aradakı 1000veya 1500 kg sahte balların daha öncede yazdiğim gibi hiç bir özelliği olmayacağı herkesçe bilinmekte balın gerçeğini normal vatandaşın bulması olanak dışı çünkü bu işte para geçerli değil zaten çoğu yurt dina gitmekte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 16, 2009, 23:22:36 » |
|
Trakya balının iki yıl önce ülke genelinde yapılan bal kalite değerlendirme sıralamasında birinci olduğunu biliyormusunuz.
Trakya balı denilince aklınıza ayçiçek balı aklınıza geliyor.
Türkiye yüz ölçümünün 30 da bir büyüklükte olan Trakya da yalnız ayçiçeği balı yokki.ekonomik değeri olan; Erken bahar balı, kanola balı, üçgül balı, akasya balı, püren balı da var
Ayçiçeği balının şanssızlığı bol üretilmesinden geliyor, market raflarından alabileceğiniz balların içinde çoğunluk olarak ayçiçeği var.
Kestane balı severek yediğim güzel bal ama Trakya'ya gelen gezginci arıcılar tanıdıkları köylülere hediye olarak verdikleri kestane balını beğendiremezler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|