orkan_53
Günlük Yumurta
Puan durumu: 0
|
 |
« Yanıtla #30 : Kasım 04, 2009, 14:13:05 » |
|
Anzer Balı Türkiye’de üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, İngiliz ve Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek sadece anzer de yetişmektedir .Sadece anzer balı degıl ikizdere vadısınde uretılen baska ballarda vardır.ornegın meles balı fıyatı 1 kg 250 tl,ovıt balı,cimil balı,kabahor balı,cevatoz balı,sıvrıkaya balı v.s bu ballarında fıyatları yuksektır 100 ile 250 tl arası degısıyor, asagıdakı lınkte bu balların bazılarının analız raporları var http://cevatoz.blogspot.com/2006/12/blog-post_17.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mehmet55
|
 |
« Yanıtla #31 : Kasım 04, 2009, 14:51:09 » |
|
anzer balı ve diğerleri için bir şey demiyoruz tahlili yapılmış analiz edilmiş kendilerine has marka oluşmuş türkiyenin diğer illerinde üretilen balların tahlili yapılsa daha farklı bir kalite çıkabilir gün gelecek bunlarda olacak kanımca mesela ben çevremdeki balları yaptırmayı düşünüyorum zamanla mesela ben sağda solda bal yiyorum kendi balımı yediğim zaman üstüne yoktur diyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #32 : Kasım 04, 2009, 16:42:03 » |
|
YA ARKADAŞLAR NE ANZER NE HİZAN SİZ KENDİ ÜRETTİKLERİNİZE BAKIN.ÜLKEMİZDE İNSANLAR GLİKOZ REÇELİNİ BİLE BAL DİYE YİYORLAR SİZ MERAMINIZI KİME ANLATACAKSINIZ MESALA CANLI BİR OLAY ANLATAYIM BULUNDUĞUM YÖREDE GEÇEN HAFTA DAĞDAN BİR ARI BOZULDU BALINI GETİRDİLER BİR KAÇ KİŞİ İLLA FARKLI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ BENDE KARAKOVANIMDAN ALDIĞIM BALI GETİRDİM YAŞLI BİR DEDE DE KENDİ KOVANIN DAN ALDIĞI SUNNİ PETEKLİ BALI GETİRDİ VE CUMARTESİ PAZARA GELEN BİR PAZARCIYA BALI YEDİRDİK.ŞİMDİ SIKI DURUN ADAM DEDENİN BALINI 1.BENİM KARAKOVANDAN ÇIKARTTIĞIMI 2. VE BİZİM DAĞDAN GELEN BALIDA BEĞENMEYEREK 3. YAPTI ALIN İŞTE YURDUM İNSANI BU ALIŞMIŞ Bİ DAMAK TADINA BAŞKA YEDİREMEZSİN.SONUÇTA DÜRÜSTÇE YAPILDIKTAN SONRA ARICILIK ,İLLAKİ O BALIN DA İİ MÜŞTERİSİ ÇIKAR.BENCE EN İYİ BAL ARICININ DÜRÜSTÇE KENDİ ÜRETTİĞİ BALDIR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #33 : Kasım 04, 2009, 19:33:22 » |
|
Sayın Orkan_53;
Verdiğiniz linkte raporların üzerinde bir yorum yazısı var.
"Baldaki Prolin ve Diyastaz Sayısı balın kalitesi için en önemli göstergesi olarak bilinnektedir. Ballara ait örnek raporda bu oranlar çok yüksek değerlerde olduğu gözlenmekte ve şeker oranı sıfır(0) olduğu raporlardan anlaşılmaktadır."
Bu raporun yorumlaması sanırım. Şeker oranı sıfır (0) demekten ne kastediliyor.
O raporlarda şeker hiç birinde sıfır değil ve olması gereken limitin altında. Yani uygun.
(0) başka şey, uygun başka şey değil mi?
Sizinle alakası olmadığını biliyorum ama bu konuyu çok dillendiren arıcının güven vermediğini o kadar çok kez yazdık ki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orkan_53
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #34 : Kasım 04, 2009, 21:40:49 » |
|
Sayın BİLEN ; dedıgınız gıbı benle bır alakası yok,lınkı vermemın amacı yorum yazan arkadaslara faydası olur dıye dusundum,ben anzer balı uretıcısıde degılım fakat yapılan yorumların bazıları yanlıs ,gercegı bılmeden yapılan yorumlardırdıye dusunuyorum,konunun dıllenmesının sebebı de budur bence,tabıkı baska bolgelerdede kalıtelı ballar vardır, herkesın urettıgı bal da kendıne gore kalıtelıdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil BİLEN
|
 |
« Yanıtla #35 : Kasım 04, 2009, 21:47:13 » |
|
En iyi bal, kendi arılarınızın ürettiği baldır.
Bölge önemli mi?
Tabi ki ama her zaman en iyisi kendi arılarınızdan hasat edilen gibisi yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmet51
Pupa

Puan durumu: 1
|
 |
« Yanıtla #36 : Kasım 06, 2009, 19:33:53 » |
|
onu bunu boşverin balın hası biraz önce haberlerde çıktı.kars ta kesilen kavak ağaçlarının içinden çıkmış.balın hası.tam doğal ve organik.kendi kolonilerimizde yetiştirmek zevkli ama doğal ortamda bulunan balı almak çok ama çok daha zevli oluyor.iştah kabartıcı.ama şunuda belirteyim karsta 7 yıl bu iş üzerine kalmış biri olarak.doğal ortamda arı bulmak daha kolay gibi.çünki yörenin arıcıları çok oğul kaçırıyorlar.
|
|
|
|
|
|
arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizlede anlatırsın.
|
|
|
suas_istemihan
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #37 : Şubat 10, 2010, 20:30:18 » |
|
anzer bal kestane balından ibaretmiş diye duyuştum denedimde gercekten aynı tat aynı kıvam hiçbir farkı yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASIM KADIOĞLU
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #38 : Şubat 10, 2010, 22:31:40 » |
|
demekki sana anzer balı diye kestane balını taktim etmişler kestane balı biraz acımsı ve yerken gırtlakları yakar hafiften ama anzer balı ise diğer yöre balları gibi ağızda hoş tad brakan bir baldır elbette sonuçta anzer balıda tatlı birsıvıdır önemli olan içindeki mevcut olan mineral ve vitamlerdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ariciahmet
Pupa

|
 |
« Yanıtla #39 : Şubat 20, 2010, 15:20:27 » |
|
Anzer balı hakkında yazı yazan arkadaşlardan acaba kaç tanesi ancer balı görmuşki fıkır üretiyorlar Bende sizler gibi düşünürdümki anzer balının başka ballardan pek farkı yok sadece isim yapmış . Bırkaç senedir anzerde bulunan bir eniştenin evinin balkonuna bir veya iki arı götürüyorum oda zayıf arılarını bana veriyor erzuruma götürüyorum.yanı anzer balının nasıl bir bal olduğunu bıraz bilirim bir arkadaşın dediği gibi kestane kokusu olan bal ancer balı deyildir çünkü ancerde kestane deyil hiç bir ağaç yoktur Bu bal anzer balımıdır diye basıt bir bilgi vereyim kavanozdaki anzer balının kapağını açtığınız zaman size gelen koku sanki bir baharatçi dukkanına girdiğiniz zaman size gelen koku gibi bir koku gelir,yanı ne kokusu olduğunu tağrıf edemiyeceğiniz değişik kokular mevcuttur anzer balında.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
komikali
Günlük Yumurta
|
 |
« Yanıtla #40 : Şubat 20, 2010, 19:05:05 » |
|
merhaba, havasından mı çiçeğinden mi bilinmez, hakikaten "ancer" balı diğer ballardan hemen kolaylıkla ayırtedilecek özelliklere sahip; işi bilenler yukarda zaten bunu açıklamışlar,ben de bu balı tadmadan önce bir arıcı ağabeye 'bu fiyat farkı kadar değişik ne var ki?' dedim de bana şu cevabı vermişti: masanın üstünde kırk çeşit bal olsa ve hepsini tadsan anzer balını tanımadığın halde hemen onu farkedersin; ve bana hediye edilen , dolabımda hala duran nümüne anzer balını tattığımda o arıcı ağabeye hak vermiştim; saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ballı baba
|
 |
« Yanıtla #41 : Şubat 20, 2010, 19:18:17 » |
|
Anzer balı??? Değerli arkadaşlar hemen hepimizin tükettiği limon var ya, işte onu görüpte düşüp bayılanları hiç gördünüzmü? Masa üstünde duran 40 çeşit balın arasına birazcık sirke koysanız hayatında hiç bal yememiş bir insan onunda farkına varır. Geçtiğimiz yıl KTÜ de bir çok balın tahlili yapıldı, bunların tahlil raporları var. Adı geçen şu efsane balın bir tahlil raporunu yaptırın ne olur. Kimsenin burnuyla koklayarak veya lezzetine bakarak balın kimyasalını kimseye anlatmaya çalışmayın. Sizin yediğiniz limonu görüp bayılan insanların olduğu gibi her insanın farklı bir damak tadı olduğuda muhakkak. Hacettepe'den tahlilli diyen 3 web sitesine baktım ama tahlil raporu yok. Hacettepe'de Prof. Dr. Kadriye SORKUN hocamız balın içeriğine baktığı doğru ama verdiği rapor balın üretildiği yerle ilgili yoksa kalitesiyle ilgili değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yalova'lı YUSUF
|
 |
« Yanıtla #42 : Şubat 20, 2010, 19:25:36 » |
|
Kestane balı severek yediğim güzel bal ama Trakya'ya gelen gezginci arıcılar tanıdıkları köylülere hediye olarak verdikleri kestane balını beğendiremezler.
trakyaya ayçiçeğine gittiğimizde tarla sahibine kıyak olsun diye hediye olarak kendi yöremizdeki kestane balından verdiğimizde tarla sahibinin siteminle karşılaştık. ''ben size koskoca tarlamı verdim siz bana adi bal verdiniz buranın kıymetli balından vermediniz'' dediğinde şaşırıp kalmıştık oysaki 1 kilo kestane balı değer olarak 5 kilo ayçiçek balına eşitti bunu anlattığımızda anlamış gibi olsada,gende siz bana buranın balından verin dedi  biz ayıp olmasın değersiz ayçiçek balı vermeyelim derken başımıza böyle bir olay geldi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murat AKIN
|
 |
« Yanıtla #43 : Şubat 20, 2010, 19:33:43 » |
|
Değersizmiş ya
Kalite açısından mı?
fiyat açısından mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mehmet55
|
 |
« Yanıtla #44 : Şubat 20, 2010, 22:15:19 » |
|
Anzer balı hakkında tv lerde şoyle bir reklam var kafkas arılarının falan filan yaylalarından yaptığı anzer balı sanki anzer balını sadece kafkas arısı yaparmış gibi bir ima var acaba çaktırmadan arınında mı reklamını yapıyorlar yarın bal isteyen birisi arının cinsinide sorabilir sanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|