Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Mart 19, 2010, 15:24:00 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kabartılmış Çıtaların Saklanılması ve Kullanımı  (Okunma Sayısı 1307 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erdal ODABAŞ
Ana Arı

Puan durumu: 32
Çevrimdışı Çevrimdışı

erdalodabas@windowslive.com
« : Eylül 13, 2009, 09:02:18 »

Kabartılmış çıtalarımızın saklanılması önemli bir sıkıntıdır. Güve  oluşabilmekte, fare kesebilmekte, bazı böcekler yuva yapabilmektedir.Sizler kabartılmış peteklerinizi nasıl saklarsınız?

Arı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır.
karadağlı mustafa
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2009, 10:52:35 »

sayın abadile kardeşim kapartılmış petekleri benim kendi yöntemimle şöyle saklıyorum kırlarda oluşan bir güve otu tabiriyle bir ot çeşidi var bu temin edip bir kazanda kaynatıyorum ve bu kaynamış güve otu kazanaına kapartılmış peteklerimi bahar sezonuna kadar 2 veya 3 sefer daldırıp çıkartıyorum fare giremiyecek gibi ballıklarımın altına kalvanizli çinko çivileyip tabi ki üstünede aynı işlemi yapıp korumaya çalışıyorum aldığım sonuç ta bana göre iyi saygılarımla
Polat
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2009, 13:17:04 »

Ben bu işlem için bol miktarda defne yaprağı kullanıyorum fare gibi bir sorunum olmadı ama olsa bile kovanlarımın hiç bir yerinden fare giremeyecek kadar kapalı
gezgin arıcı
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2009, 10:47:30 »

bu iş icin ben ceviz yaprağı kullanıyorum ama şimdi zahirecilerde satılan biir mısırda kullanılan bir hap var 6tane balık cerceve doldurulur icine bir tablet atılır asla bir tek güve bile olmaz zahmetsiz uğraşsız kolay gelsin
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 76
Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2009, 10:52:43 »

O kullandığınız hapın etken maddesinin ne olduğunu biliyor musunuz?

http://www.halilbilen.com/

halilbilen2@hotmail.com

Sevgi teleskoptan, kıskançlık mikroskoptan bakar.
metro1970
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2009, 00:46:13 »

bence peteklerimizi uzun süre korumanın en önemli yolu bunları havalandırılması uygun ve belli sıcaklığın altında muhafaza etmek.Geçenlerde bir internek sayfasında okumuştum güve yumurtaları -12 derecede çatlayıp ölüyorlarmış.Güve çıtaya yumurta bıraktıysa yapılacak en iyi şey bu petekleri bildiğimiz derin dondurucuların içine atarak bir iki gün tutup yumurtalarını çatlatmak.Ve sakladığımız peteklerin polenli olmamasına dikkat etmek çünkü güve polenli çıtalarda daha çok ürüyor.Saklayacak yerimiz yoksa arılığımızda , bu peteklerin kovanların içerisinde kalması daha iyi sonuç veriyor.
gezgin arıcı
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2009, 22:52:17 »

gerekli yerlerden bilgi alışverişinde bulundum 0 zarazsız diyemem ama kükürt naftalin ve sayamayacağiım kadar ağır ilaclardan daha zarazsız olduğu kesin  ben iki yıl bunu kullanıyorum iceriğini bilmiyorum savunamam
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2009, 17:04:42 »

gerekli yerlerden bilgi alışverişinde bulundum 0 zarazsız diyemem ama kükürt naftalin ve sayamayacağiım kadar ağır ilaclardan daha zarazsız olduğu kesin  ben iki yıl bunu kullanıyorum iceriğini bilmiyorum savunamam

Bir zahmet etken maddeyi öğreniverin.

halilbilen2@hotmail.com

mustafa devrim
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -1
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2009, 18:46:57 »

arkadaslar benım saklama seklım su sekılde kabartılmıs cıtaları arı guzel temızledıkten sonra bos petegın altını gasteyle hava almayacak sekılde kapatıyorum ıcıne cıtaları dızıyorum sonra ustunu yıne gasteyle kapatıyorum bu sekılde devam edıp tamamlıyorum muhım olan cıtaların gasteyle kaplanması 3 senedır boyle yapıyorum hıcbır sorun olmuyor acızane tavsıyem bu herkezın yontemı farklı saygılarımla
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2009, 21:07:59 »

Sayın Mustafa53,

Mum güvesi için bulunduğunuz bölge çok önemli.

Gazete ile kaplamak sizin iyi mücadele ettiğiniz anlamına gelmeyebilir. Sizin oralarda hava sıcaklıkları düşük olmalı ki güve ile tanışmanız zorlaşıyor. Yoksa o gazeteyi var ya ne yapıyorlar bir bilseniz...

halilbilen2@hotmail.com

mustafa devrim
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2009, 08:32:52 »

ben rızenın pazar ılcesındenım aslen hemsınlıyım sımdıyekadar guve pek gormedım ama yaptıgım yontem suan benım ısıme yarıyor tecrubelı olan sızsınız sız daha ıyı bılırsınız
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 18
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2009, 08:51:51 »

Sayın Mustafa53,

Halil Bilen'in işaret ettiği nokta, güve konusundaki tecrübeyle doğrudan ilgili değil.

Hava şartları ve kovanların muhafaza edildiği yer güvenin gelişmesi için uygunsa, gazete, naylon poşet, bez hiçbirşey dinlemiyor.

Genelde bulunan bölgede rakım yükseldikçe, gece gündüz sıcaklık farkları arttıkça güve tahribatı azalıyor.

Büyük ihtimalle sizi kurtaran şey gazete sarmaktan daha çok, bulunduğunuz bölgenin rakımı ve hava şartları.

Sahil bölgesinde bulunan bir arıcı arkadaşımızın petekleri herhangi bir şeyle sararak güveden kurtarma ihtimali hiç yok.

Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
mustafa devrim
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2009, 12:02:02 »

murat bey acıklamanız ıcın tesekurler yuksek yerdekı arıcı arkadaslar sahıldekı arkadaslara bu konuda yardımcı olmaları lazım kabartılmıs cıtaları yuksek yerdekı arıcılara gondermek lazım onlar saklasın cunku kabartılmıs cıtalar cok onemlı
benek
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2009, 14:55:25 »

Çok değerli arıcı arkadaşlarım öncelikle geçmiş olan kurban bayramınızı kutlarım.
       Ben kabartılmış boş petekleri kovanlardan alırken öncelikle kararmamış ve polensiz petekler olmasına dikkat ediyorum. Beyaz peteklerde genellikle polen olmuyor.Beyaz petekleri güve olmuyor.Eğer kararmış petekler var ise onları mümkün olduğu kadar geç sonbaharda almaya çalışıyorum.Boş petekleri en iyi saklama şekli soğuk hava depoları ,ben soğuk hava depolarında yer bulabilirsem oraya koyuyorum. sezonluk 300-400 TL civarında bir para tutuyor.Eğer soğuk hava deposuna koyamazsam, boş kuluçkalık kovanın uçuş tahtasını kapattıktan sonra kovanın bip tahtasına güve otu koyduktan sonra petekleri yerleştiriyorum.Çıtaların üstüne gazete sererek üzerine yine güve otu koyduktan sonra üzerine ballık koyuyorum ve çıtaları yerleştiriyoru.Bu şekilde üst üste ballıkları sıralıyorum.Bu şekilde bütün kabartılmış peteklerimi aynı usülde diğer kovanlarıma yerleştiriyorum.Bahara kadar hiç bozulmadan duruyor.
         Saygılar sunarım.
Halil BİLEN
Administrator
Ana Arı

Çevrimdışı Çevrimdışı

halilbilen2@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : Aralık 02, 2009, 20:05:45 »

Şimdi de bu güve otunu öğrenme zamanı. Dinliyoruz ve resim görmek istiyoruz.

halilbilen2@hotmail.com

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.132 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu