Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
Eylül 10, 2010, 14:42:47 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3 4
  Yazdır  
Gönderen Konu: arı kovanı fiyatları  (Okunma Sayısı 5488 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muammer
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -1
Çevrimdışı Çevrimdışı

real_muammer@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2010, 23:42:54 »

sayın musacım istanbul şileden seni kimse aramamıştır bunu adım gibi biliyorum belki sen yapmışındır neden kendi üstüne alınıyorsun ki ben genel konuştum sadece şunu söylüyorum bir kovan ticaretini yapıyorsanız başkalarını karalamakla deil ürünü sunarsın begenen alır begenmeyen almaz kovanını begeniyorlar satışta yapıyorsun yorumlarda görüyorum ne güzel işte daha ne istiyorsun sen kendi işinle meşgul ol bırak başkalarını haa bu arada kaçak kesime bende çok karşıyım bunu herkese söylüyorum Saygılarımla...
hakimi
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2010, 00:32:15 »

o arkadaş kendisi çalışıyor işte sorun da orada ve sadece kovan yapmıyordur sanırım (gerçi ben başka bir şey yaparken göremedim kendisini 12 ay kovan yapıyor Gülümseme )
Diyelim ki çalıştırıyor o zaman o 1000 inde 2000 e çıkması lazım değil mi?
yani siz diyorsunuz ki 50-55 tl ye gelen bir şeyden 20 tl net kar az kar 40-50 olsun. sizin hangi gördüğünüz ticarette %100 kar helaldir bir anlatırmısınız. Haa derseniz ki kapitalist sistem kar kardır o zaman diyecek bir şeyim yok.
şunuda not edeyim arkadaşın başka bir şey yaptığını görmedim dedim işleri iyiki yapmıyor bu da nasıl oluyor kalite ve uygun fiyat biraya gelmesiyle ama siz  (75 tl kovan 55tl maliyet %38 civarı net kar eder) %40 net karı az buluyorsanız o başka tabi.

Senelik bin kovan ve yirmi bin lira net kar paraya bak !! Sizin bu arkadas yanında sadece bir kisi bile calistirsa ve sigortasini yatirsa nereden nasil bulur bilmiyorum ama diyelim buldu asgari ucretle calistirsa aylik bin lira ssk dahil masraf yillik 12000 lira eder kendi bagkuru vergisi en dusuk 300 liradan yillik 3600 lira eder aylik elektrik tuketimi 50 liradan 600 lira da o eder tabi arkadas dukkan kirasi falan vermiyor olsun fatura falan kesmiyor olsun muhasebe parasi gibi fani seyler de vermesin kaldi mi tertemiz 5000 lira bol aya 400 lira nasil harcasin siz mi tarif edersiniz biz mi yol gosterelim ye ye bitmez

musa acar
Larva
**

Puan durumu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

herşeyin doğal olanı güzeldir...

E-Posta
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2010, 00:48:12 »

Bu konuda bir daha yazmayacagim demiştim ama yazmak sart oldu sanirim sizin anlamadiginiz 55 lira malzeme tutari yani maliyet degil isteyen istedigi sekilde yapar istedigi fiyata satar buna tabiki karisamayiz ama bir yerde kacak varsa emek hirsizligi varsa buna mudahele etmek gerekir diye dusunuyorum herkese selam hata ettiysek affola
Muammer
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -1
Çevrimdışı Çevrimdışı

real_muammer@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2010, 22:31:30 »

Sana katılıyorum musacım...
hakimi
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #19 : Mart 25, 2010, 05:51:05 »

bende yazmayacaktım ama kaçak olduğunu kim söyledi 1 metre köknardan 9 kovan çıkıyor(muş) metresi 360 tl nakiyat dahil. (tabi artan malzemede oluyordur madem hesap yapıyoruz bunu da katalım) 40 tl ye geliyor ağacı. 15 tl de diğer malzemeler 55tl etti yine. neyin hesabını yapıyoruz ki? başka malzeme varda ben mi bilmiyorum? ha bir de bu fiyata ben bölme tahtasıda yaptırıyorum her kovana. 4  bölme tahtası bir kovan etrafını sarar sanırım. o adam zararına mı yapıyor? bak birde sen metrekübünden 10 kovan demişsin (36 eder). onu da dikkate alalım ben 9 dedim.

Zararına yapıyor diyosanız başka. Bende katılıyor ama gülmekten. Kusura bakmayın.

musa acar
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #20 : Mart 25, 2010, 11:19:04 »

öyle anlaşılıyorki siz bu konuyu uzatmakta ısrarlısınız .Bende son bir kez meramımı anlatmaya çalışayım .Sizin dediğiniz gibi malzeme 55 TL tutuyor . Burada hemfikiriz.Evet malzeme 55TL tutuyor.Ama maliyet dediğinizde bunun içerisine; varsa işyeri kirası, vergi ,eleman parası , ssk, bağkur, stopaj,elektrik,su,telefon,vb gibi giderler girer.Ve hakkıyla imalat yaptığınızda ne kadar kazançlı bir iş olduğunu görürsünüz .İsterseniz şöyle yapalım siz adresinizi verin hiçbir ücret istemeden size bir adet numune gönderelim.Bahsettiğiniz arkadaş sadece bir adet aynısından yapsın ve ne kadara aynısını yapabileceğini size söylesin.Sizin zannettiğiniz gibi 4 tane tahtayı birbirine çakıp altınıda kapatmakla kovan yapılmış olmuyor ......Sakın yanlış anlaşılmasın bahsettiğiniz meslekdaşımı tanımıyorum adını bile bilmiyorum.Belkide ben yanılıyorumdur.Kİ YANILIYORSAM ÖZÜR DİLEMEYİ DE ÇOK İYİ BİLİRİM. Selamlar....
MuratÇakır
Murat Çakır
Administrator
Ana Arı

Puan durumu: 33
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Mart 25, 2010, 11:41:14 »

Eğer büyükşehirde, mesela İstanbul'da,  bir işyeri açmış olsanız, bu saydığınız maliyetlere Belediye ve İtfaiyeyi de ekleyin.

Hergün kapınıza birisi gelir, eliniz cebinizden çıkmaz.

Maliyet tartışması yapan arkadaşların en büyük yanılgısı, Anadolu'da ya da merkezin çok dışında taşra bölgelerde, hiç bir resmi işlem yapmadan, kendi arazisinde kurdukları bir atölyede, çoğu zaman aile işletmesi şeklinde üretim yapanlarla, bu işi işletme mantığında yapanların maliyetlerini karşılaştırmaları.

Bakın aynı şey benzer şekilde konfeksiyon sektöründe de var. Kenar mahallelerde bodrum katlarda çalışan atölyeler, tekstil sektörünün faaliyet gösterdiği merkezlerden çok daha ucuza mal veriyor.

Eğer maliyete sadece kumaş olarak bakarsak, ucuz tişört veren doğru, pahalı veren yanlış yapıyor deriz.

Fakat maliyeti kumaşın fiyatı belirlemiyor.

Kenar mahalledeki bir konfeksiyon atölyesinde çalışmak istediğinizde sunulan şartlar üç aşağı beş yukarı şöyle:

500 lira veririz, sigorta yapmayız, mesai sabah 8 akşam 8, 45 dakika öğle yemeği, 10 ar dakika 2 çay molası.

Fakat Tekstil kentte çalışan bir atölyenin bu şartlarda eleman çalıştırma şansı hiç yok.

Hiç bir emek ve hak ihlali yapmadan, bütün mevzuat prosedürleri yerine getirilmiş adam gibi bir işletme kurup, 55 tl ham malzeme maliyeti olan bir kovanı, 85 liraya satabilen işletmeciyi gözlerinden öpün sadece.

Bakın sektörün büyük firmalarından bir tanesi geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da kendi atölyesini kurdu. Fakat şu anda gittiğiniz zaman en pahalı sattığı kovanlar kendi üretimi olanlar.

Taşra'da yaptırdığı kovanları 65 tl den satabiliyor ama kendi üretimini o fiyata veremiyor, veremez de.

Düşmanlarınızı bağışlayın. Bu onları en çok rahatsız edecek şeydir. (Oscar Wilde)
musa acar
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #22 : Mart 25, 2010, 12:00:33 »

Murat bey o kadar güzel özetledinizki: Bizim maliyetleri düşürebilme imkanımız yok.Ancak malzeme maliyetini düşürebilmek için o kadar uğraştık ki;Gittik şehir dışından kereste getirdik ,orman deposunda ihaleye girdik,tapulu kesim yaptık ,birçok yan malzemeyi birinci elden aldık sonuç ta baktığımızda bir taraftan kar sağlamaya çalışırken diğer taraftan zaman kaybımız oldu,daha farklı nakliye gibi ek maliyetler çıktı.Evet o bahsettiğiniz firma gibi taşra da çalışan daha ucuza maleden arkadaşlara yaptıralım hiç elimiz değmeden üzerine karımızı koyalım satalım diye düşündüğümüz zamanlar oldu hatta bazı yerlere örnekler gönderdik ama cesaret edip te devamını getiremedik güvenemedik daha açıkçası.SONUÇ OLARAK:biz maalesef daha ucuza yapamıyoruz ve inanın arkadaşlara fiyat söylerken utanıyoruz kızarıp bozarıyoruz ama yapacak birşey yok işçilikten de taviz veremeyeceğimize göre mecburen bu fiyatlardan devam edeceğiz...selamlar
Yalova'lı YUSUF
Pupa

Puan durumu: 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Mart 26, 2010, 02:22:00 »

dışardan ne kolay gözüküyor kovan yapmak
görüyoruz bazı arıcılar kendi kovanlarını kendi imkanları dahilinde kendileri yapıyorlar
ki iyi bir marangozun yaptığı kovanlar yanında sadece tahta sandık gibi görünür ama sonuçta ikiside aynı işi görür
bir kovan yapmak için kaç türlü makine çalışıyor benim kullandıklarımı sayayım
şerit (hızar)planya,kalınlık,yatar daire,zımpara makinası,kompresör+çivi çakma ve zımba tabancası,matkap,dekupaj testere,üst kapak sacı için orta ebatlı saç kesme makası küçük yerler için el makası
bu makinelerin çoğu sanayi ceyranıyla çalışan en azından 5 bygir gücünde motorlarla çalışır bir bozulmada en azından 300 tl lik yatak sarma masrafı çıkar sürekli körlenen testereler bıçaklar bilenmek ister belli bir çalışma süresinden sonra kayışlar bilyalar değişmeli
ikinci elden almaya kalksak en azından 15 bin tl lik makinalar çalıştırıyoruz
kovan yapma esnasında bir tahtayı en az 10 kez ele alıyoruz
hızarda kaba boy planyada tek taraf temizle kalınlığa geç ordan yatara asıl boya getir yan lamba üst lamba alt lamba yerleri hep farklı ölçüde  tekrar tekrar ayar değiş giriş deliği aç zımparala montaja geç ana gövdeyi oluştur dip tahtası ayrı işçilik bide polentuzaklıysa artı işçilik kuluçkalık bitti ballığa geç onuda bitir üst kapağa geç kapağı montajla üstüne saç kapla havalandırma deliği aç
oda bitti 20 adette çerçeve koy içine çerçeve yapmayıda anlatsam sıkılacaksınız
siz okurken belkide sıkıldınız ama biz 20/30 tl kar payı için tüm işleri yapıp arıcıların ihtiyaçlarını karşılıyoruz sıkılmıyoruz işimizi severek yapmaya çalışıyoruz

siz kovan alıcıları kazandığımız 20/30 tlde gözünüz olmasın  Ağlayan

MANASIZ KELİMELERLE KONUŞMAKTANSA;MANALI BAKIŞLARLA SUSMAYI TERCİH EDERİM!!!
http://yalovaliarici.blogspot.com/
Yusuf GÜRBÜZ ( Formen )
Larva
**

Puan durumu: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

WWW E-Posta
« Yanıtla #24 : Mart 26, 2010, 07:45:27 »

Selamlar
Piyasada 35 TL satılan 5 lik ruşet kovanı 2009 yılında kendimiz yaptık. İşçilik olarak beraber çalıştığımız tam gün için yanlış hatırlamıyorsam  20 TL verdim.  Ben olsam kendi dükkanımda çalışarak işçilik almam….
Sonuçta mobilya atölyesi ( Damadın ) benim sayılır…
Maliyetleri 
1500 Adet çıta  tanesi 0,52 TL
 Polenlikli altlık 23,09 TL
 Kovan kapağı 15 TL
 İlave 12,60 TL
Ruşet ( 5 lik ) Kovan  31,34 TL .
Ekibin mesai ücreti yok.  O kadar emek verdikten sonra, maliyeti kadar fazladan para ödeseler kendi yaptığımız malzemeleri vermeyiz.
Alınacak malzememin Fiyatından çok KALİTESİNE bakmalıyız.
Saygılarımla

bagcilarari
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2010, 14:03:26 »

Selamlar Foruma yeni üye İstanbul avrupa yakasında ARI KOVANI VE ÇERÇEVE yapan arkadaşlar varsa fiyat ve fotoğraf eklerlerse ilgilenebilirim Hoby olarak yapıyoruz o yüzden çok fazla alamam ama ilgileniyorum.
metin-ileri
Günlük Yumurta
*

Puan durumu: -7
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #26 : Temmuz 23, 2010, 20:39:02 »

arkadaşlar forumda okuduğum kadar alıcılar kovan fiyatlarının yüksekliğinden satanlarda anca idare ettiğinden şikayetçi  ben bir kovan üreticisi ve arıcı olarak bazı şeyleri söylemek istiyorum  arıcılar aldıkları kovanın kalitesine ve işçiliğine  anlıyorlarsa baksınlar fiyat farklarını o zaman düşünsünler amatör çalışanlar için kovanın ne olduğu önemli değildir ama profesyönel çalışanlar için kovan ciddi bir yatırım maliyetidir. siz ekmeğinizi kanazanacağınız bir işte yatırım yaparken olur olmadık malzemelerle mi çalışırsınız yoksa performansı iyi uzun süreli problemsiz kullanabileceğiniz ürünmü alırsınız arıcılık yapacakların önce bu sorulara yanıt vermesi gerekiyor ama her halükarda piyasa şartlarında kovan fiyatları ortalama 75 ila 90 lira arasında değişiyor bana  göre kovanın özelliklerine göre fiyatları tesbit etmelisiniz bu konuda arıcılara şunları açıklamak isterim 1: kovanda kullanılacak ağaç mutlaka kuru olmalı  2:standart çıta ölçülerine uygun olmalı  3:mümkünse kuru parçalı ağaçtan yapılmasında fayda var bunu özellikle söylüyorum arcılar tek parça ağaç seçiminde yanılıyorlar
bu durum daha fazla işçilik gerektirdiğinden fiyatları daha fazla çıkıyor 4:kovanda kullanılan birlleştirme teknikleri ve işçilik çok önemli 5:kullanılan boya kalitesi buda genellikle su bazli boyalar oluyor bunun dışında ahşabı dış etkilere karşı koruyan özel cilalar var bunlar daha maliyetli. bütün bunları göz önüne aldığımızda 85 lira kovan fiyatı çok düşük bir rakamdır.bu günkü piyasa şartlarında bir işletmenin bu işi hakkıyla yapıp kdv ödediği zaman bu kovanların fiyatının en az 130 ila 170 lira arasında olması gerekir arıcı arkadaşlların  85 lira olan kovan fiyatlarından hiç şikayet etmemesi gerekir diyorum buradanda aynı şartlarda kovan fiyatını düşüren imalatçılarıda buradan esefle kınıyorum hem kendi ekmeğinizi yok ediyorsunuz hem başkalarınınkini.
 bu arada bizdeki kovan fiyatlarınıda vereyim
1:çift katlı polen tuzaklı beyaz boyalı çakmalı 20 çıtalı kuru malzeme kovan 85 lira kdv nakliye hariç
2:çift katlı polen tuzaksız çakmalı takım 78 lira kdv ve nakliye hariç
3:çift katlı polen tuzaklı 20 çıtalı özel boyalı yarım gizli kırlangıç dişli birleştirme kuru malzeme 130 lira kdv ve             
   nakliye hariç.
herkese saygılar hayırlı sezonlar dilerim İLERİ KOVAN İMALATI METİN İLERİ 0535 609 36 33
ensar
Günlük Yumurta
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #27 : Temmuz 25, 2010, 14:52:08 »

3:çift katlı polen tuzaklı 20 çıtalı özel boyalı yarım gizli kırlangıç dişli birleştirme kuru malzeme 130 lira kdv ve             
   nakliye hariç.
herkese saygılar hayırlı sezonlar dilerim İLERİ KOVAN İMALATI METİN İLERİ 0535 609 36 33

bu 130 tl lik kdv ve nakliyesi hariç olan kovanın resimlerini görebileceğimiz bir yer varmı
mhceylan
Larva
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #28 : Ağustos 02, 2010, 02:21:06 »

Kerestenin metrekübü 450 tl çok fazla değil mi?
Bizim burada şuanda 270 tl . Geçen yıl da 370 civarındaydı.
Bulgaristandan ucuza kereste getirtiyorlar...
Geçen yıl 50 adet sandık yaptım toplam 1500 tl yi geçmedi.
(çam kerestesi, çıtalar ve kat yok. Kuluçkalık + üst sunta kapak + üst sac kapak. )
Keresteyi depodan seçip 30 cm genişliğnde kestirip marangoza getirdik.
marangozda parçalar hazırlandı. marangoz biçtikten sonra arabaya yükleyip eve getirdik.
evde çakması, boyası, menteşesi, kulbu, üst saçını çakması toplam 4 5 gün sürdü.
Mehmet Kenar.
Pupa

Çevrimdışı Çevrimdışı

mehmet.9553@hotmail.com
« Yanıtla #29 : Ağustos 02, 2010, 15:08:24 »

(kovanların fiyatının en az 130 ila 170 lira arasında olması gerekir )

bu fiyattaki kovanların resimlerini görmek  için beklediğimizi

bilmenizi isteriz  , sayın metin-ileri  Şaşırmış

http://ceycey9553.blogspot.com/        (ama) diye söze başlamak,birşeylerden kaçmaktır,,,siper almaktır
Sayfa: 1 [2] 3 4
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.197 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu