Gönderen Konu: Bal ve Tarçın  (Okunma sayısı 8454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abadile

  • Ziyaretçi
Bal ve Tarçın
« : Mart 24, 2010, 11:51:31 »
Bal ve tarçının birlikte tüketilmesi halinde bir çok noktada olağanüstü sağlık katkılarının olduğunu ifade eden bir slayt mesajı aldım. Basın yayın organlarında da benzer yazıların yayınlandığına şahit olmaktayız.
Balın şifalı bir gıda olduğunda şüphe yok. Tarçın ile birleştiğinde birden bu kadar üst düzey şifa kaynağı olması  sorgulanmayı gerektirecek türdendir.
Konunun bilimselliği konusunda elimde hiç bir ciddi veri yok.
Sizce  tarçın bala ne katıyor ki abartılı diyeceğimiz ifadelerle ballı tarçın tüketmemiz tavsiye ediliyor meçhul kaynaklarca?
Konu hakkında söyleyecek sözü olan arkadaşları paylaşıma davet ediyorum .
saygılarımla....

Çevrimdışı ahmet51

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 262
  • Yer: Aksaray/ortaköy/salarıgödeler köyü
    Yaş: 35
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 50
  • Rakım: 1250
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2010, 19:47:17 »
erdal bey tarçını bilmem ama balla yoğurtun insan sağlığı açısından çok faydalı olduğunu biliyorum.taki Peygamberimizden bu yana en sağlıklı yiyecek olarak bilindiği bir gerçek.daha çok eski toprak dediğimiz insanlardan bunu çok kez işittim.hatta Rusya da 129 yaşında vefat eden bir Türk'e bu yaşa rağmen nasıl bu kadar sağlam olduğunu sorduklarında verdiği cevap:"Benim en çok yediğim yemek balla yoğurttur."diyor.balla yoğurtun tansiyonu ve kolestrolü dengede tuttuğunu öğrenmiştim.
arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizede anlatırsın.

Çevrimdışı ariciahmet

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 416
  • Yer: rize
    Yaş: 64
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Kovan Sayısı: 150
  • Rakım: 350-----2100
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2010, 19:59:44 »
Yok tarçınle bal yokyoğurtla bal yok yağlan bal olabilir ama bizlerin bildiği kesin olan bir gerçek var nahl suresi ayet
----68 - Senin Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kuracakları kovanlardan kendine evler edin.

69 - Sonra meyvaların hepsinden ye de, Rabbinin (sana) kolay kıldığı yollara gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir bal çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır. Şüphesiz ki bunda düşünen bir millet için, büyük bir ibret vardır.

Yanı bizum balın şıfalı olduğu gerçek gerisi tartışılabılır.

Çevrimdışı ahmet51

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 262
  • Yer: Aksaray/ortaköy/salarıgödeler köyü
    Yaş: 35
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 50
  • Rakım: 1250
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2010, 20:24:38 »
balımızın şifasından elbette hiç şüphemiz yok.ballarımız şifalıdır.ayrıca balın yanık tedavisi için birebir olduğunuda biliyorum.bal her derde devadır.bal şerbeti böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları için mükemmel bir ilaçtır.vs....
arıya bulaşma kurtulamazsın.bulaştıysan hiç çabalama, ayrılamazsın.aşk mıdır hastalık mıdır;ben anlamadım.eğer sen anlarsan bizede anlatırsın.

abadile

  • Ziyaretçi
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2010, 19:39:41 »
Bal ile tarçın haberi  gerçek dışı mı ?
Biz türk milleti övgüde de yergide de genelde ölçüyü kaçırırz.Balla tarçın ikilisini överken abartılıyort sonucu çıkıyor suskunluktan. İnşallah yanılmaışımdır.

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6760
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 67
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 75
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2010, 20:35:30 »
Sayın Erdal Odabaş:

Sanırım sağlık amaçlı tarçın alınması gerekli olduğunda, Tarçın tek başına alınması güç olduğundan tatlandırması amaçıyla balla karışık olarak alınıyor.

Çevrimdışı Asb38

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 39
  • Yer: Kayseri
    • SAKA KUŞU SEVGiSi
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 64
  • Rakım: 1200
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2010, 23:11:03 »
 


Prof. Dr. Ibrahim SARACOGLU"dan alintidir.
Değerli okuyucu, tarçın öylesine bir nimettir ki, adeta her derde devadır. Haftada en az dört kez, kabuk tarçının çayını mutlaka içerim. Ve mutlaka en az onbeş-yirmi gün hiç tüketmem. Bunu belirttikten sonra, onu neden bu kadar tercih ettiğimi sormuş olabilirsiniz. İşte, kabuk tarçının çayını haftada en az dört kez tercih nedenim;
 
·         Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
·         Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
·         Romatizmaya karşı önleyicidir.
·         Faranjite karşı dirençli kılar.
·         Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
·         Yorgunluğu gidericidir.
·         Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
·         Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
·         Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
·         Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
·         Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
·         Mide dostudur.
·         Zihin yorgunluğunu alır.
·         Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
·         Bağışıklık sistemini güçlendirir.
·         Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
·         Stresi ve gerginliği alır.
·         Migrene karşı önleyicidir.
 
Değerli okuyucu, tüm bu özelliklerini belirttikten sonra kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört-beş defayı geçmemelidir. Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar verilerek tüketilmesi çok daha etkilidir. Unutmayınız, hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücudunuzu alıştırmayınız. Vücudu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.
 
Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici (selektif) davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar. Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur.
 
Şeker hastaları
Tarçının içerdiği iki önemli etkin madde, glykosil transferaz enzimini aktive etme (uyarma) özelliğine sahiptir. Bu özellik ne anlama gelir? Glykozil tranferaz enzimi, fazla miktardaki glukoz (şeker) moleküllerini, tıpkı bir tesbih dizer gibi teker teker yan yana dizerek (polimer) zincir oluşturur. Glukoz moleküllerinin teker teker dizilmesine polymerik zincir adı verilir. Depolanmış haline de glikojen denir. Kısaca, tarçın kan şekerini (glukoz) tesbihde olduğu gibi yan yana dizerek karaciğerde glikojen olarak depolar. Vücut, şekere ihtiyaç duyduğunda glikojeni tekrar glukoza (şekere) dönüştürerek kullanır.
 
Tarçın, aynı anda bir taraftan glykosil transferaz enzimini aktive ederken, diğer taraftan da serin-treonin protein kinaz enzimini inhibe eder (frenler). İşte, aynı anda hem aktive hem de inhibe etme özelliği, insulin hassasiyetini artırmaktadır. Bu anlamda, tarçın yüksek kan şekerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.
 
Değerli okuyucu, tarçının bu özelliğini kesinlikle kan şekerini düşürücü bir ilaç gibi değerlendirmemek gerekir. Tarçın çayı veya toz tarçın kan şekerini düşürmede yardımcı, insulin hassasiyetini artırmada fonksiyoneldir. Yani, etkendir.

Alinti yapmak pek hos karsilanmaz ama ufak bir katki olsun istedim. Tarcinla birde bal karisinca mutlaka super bir karisim meydana geliyor demekki
kaynak:www.saracoglu.at/bolum.php?name=bitki&kid=51

Çevrimdışı cemoozy

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 337
  • Yer: İZMİR/Karaburun
    Yaş: 23
  • Cemal TOPÇU
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100+
  • Rakım: Alçak
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2010, 17:03:57 »
BAL VE TARÇIN MUCİZESİ
Bal ve Tarçın karışımı birçok hastalığa iyi gelmektedir. Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir. Bal her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi, balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir. Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.

ARTRİT

Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.

Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.

DİŞ AĞRISI

Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

HAZIMSIZLIK VE GRİP

Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI

İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KANSER

Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

KALP HASTALIKLARI

Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

KISIRLIK

Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.

Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.

Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar

Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.

KOLESTEROL

İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.

Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI

Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

GAZ

Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ

3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.

Egzama,mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

SOĞUK ALGINLIĞI

Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.

Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

YAŞLILIK

Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.

4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

YORGUNLUK

Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

ZAYIFLAMA

Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

Düzenli uygulanırsa kilo verilir.

Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
ALINTI GÖRÜNCE DAYANAMADIM Bİ TANE DE BEN ALDIM  :P Hepsini bile okumadan paylaşmak istedim fakat bunları arıcıların değilde diğer kesimin öğrenmesi gerek.öğretmenleri de tabiki bizler olmalıyız.Kutsal meslek, kutsal görev... :)
Cemal Topçu Arılığı

Ben yazdıklarımdan  sorumluyum, anladıklarınızdan değil...

abadile

  • Ziyaretçi
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2010, 21:18:19 »
Sayıncemoozy,
"Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır."Diyorsunz.Eklediğiniz listeyi adı geçen dergiden mi  aktarıyorsunuz?

Çevrimdışı Ali Varol

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 836
  • Yer: Antalya- Manavgat - Ahmetler
    • Manavgatlý Arýcý
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Rakım: 40 m. ile 1700 m. arası
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2010, 23:18:29 »
Erdal Bey,

Bal da tarçın da şifalı birer besindir. Faydaları çoğumuzca bilinir ve evlerde kullanılır.

Ancak böyle abartılı söylemler hem bala hem de tarçına karşı bir haksızlık gibime geliyor. Böyle abartılı reçetelerin uç örneklerini, kürleri uygulayıp aradığını bulamayan insanlarımızın bala ve tarçına karşı güveni azalacaktır. Olumlu yanı, tarçın tüketimi biraz artabilir. Bu abartılı reçeteler baharatçıların siparişi gibime geliyor. Bilinçli insanlarımızın abartılı söylemlere şüphe ile bakması doğaldır.
Arıcı arkadaşlarımıza sağlık, bol ürün ve işlerinde kolaylıklar diliyorum.
http://bombusarilari1.blogspot.com/
http://manavgatliarici.blogspot.com/

abadile

  • Ziyaretçi
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2010, 11:21:04 »
Sayın Hocam,
Birilerinin bu bilimselliği bulunmayan abartılı ifadelerle bu tür mesajlar atmaları elbette sorgulanmalıdır.
Ne yapmak istiyorlar?
Neden Bal?
Niçin tarçın?
Nereye varmak istiyorlar?
Amaç bal tüketimini artırmak mı, taRçın ticaretinden rant elde etmek mi?
Yarın birileri Bal ve tarçın karışımı bir macun yapıp doğrudan satış reklamlarında karşımıza çıkarsa hiç şaşmayalıım...

Çevrimdışı cemoozy

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 337
  • Yer: İZMİR/Karaburun
    Yaş: 23
  • Cemal TOPÇU
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100+
  • Rakım: Alçak
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2010, 11:49:02 »
erdal abi tabiki haklısın fakat ben daha liseye gidiyorum böyle bir amaç taşımam imkansız gibi.metne gelince internetten buldum.bir sağlık sitesiydi sanırım.forumdaki bal tarçın meselesi aklıma gelince alıntı yaptım.Amacım sadece yardımcı olmaktı.tabiki herkesin körü körüne inanmasını bekliyemeyiz.reklam amacı taşıyan bir metin olduğunu da düşünmüyorum ki zaten hepimiz balın faydalı bir besin olduğunu biliyoruz.
Cemal Topçu Arılığı

Ben yazdıklarımdan  sorumluyum, anladıklarınızdan değil...

Çevrimdışı Murat Çakır

  • Murat Çakır
  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3902
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 49
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
  • Rakım: 63
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2010, 12:02:09 »
İfrat ile tefrit kelimelerinin anlamını eskiler iyi bilir.

Halk sağlığını ilgilendiren olaylara,  ifrata da tefrite de kaçmadan yaklaşmak gerekiyor.

Malesef özellikle sağlık piyasasında umut tacirliği rantı çok yüksek uğraşı alanı. Çok basit karışımlarla, çok önemli hastalıkların tedavi edilebileceği fikri toplum hafızasına sürekli kazınıyor.

Baharatlar, tıbbi ve aromatik bitkiler yüzyıllardan beri halk sağlığında kullanılıyor. Birçoğunun insan sağlığı açısından bilinen olumlu etkileri var.

Biz de bu kış soğuk algınlıklarında ve boğaz ağrılarında çocuklara zencefilli bal kullandık.

Başka ilaca gerek kalmadan kışı bu şekilde çıkardık.

Fakat burada problemin sebebini net olarak bilmek ve daha öncesinden sağlık probleminin teşhisinin yapılmış olması gerekiyor. Biz geçtiğimiz yıllardan özellikle Enes'in müzminleşen boğaz problemini ve sebeplerini biliyoruz.

Boğazım ağrıyor. Peki hangi sebepten dolayı ağrıyor?

Ya da karnım ağrıyor. Hangi sebepten dolayı ağrıyor? Basit bir gaz sıkışması mı, gastrit mi, ülser mi, Allah muhafaza kötü bir hastalık mı?

İşte tehlike burada başlıyor. Hastalıklara gerekli tıbbi teşhisler konulmadan, başın ağrırsa bu, karnın ağrırsa şu, miden bulanırsa bu diye genel formüller üretiliyor.

Böyle bir mantık yüzünden, insanlar çok ciddi sağlık problemlerini baharatlarla, otlarla tedavi edeceğiz derken, gerçek tedavi imkanının zamanını kaçırabilir.

Öyle tv programları yapılıyor ki, manavdan aldığınız otlarla, baharatçıdan aldığınız baharatlarla  her türlü hastalık tedavisi yapılabilir bir algı oluşturuluyor.

Annem bu tür programları çok seyrediyor ve etkileniyor. Her görüştüğümüzde benim kulak problemi için muhakkak bir formül bulmuş oluyor :)

Lafı yine uzattık.

Baharatlar, tıbbi aromatik bitkiler belli oranlarda kullanıldıklarında insan sağlına faydaları var.

Bunları bal ile karıştırarak tüketimini rahat hale getirme yöntemleri de bulunabilir.

Fakat bu tür karışımları abartarak, kamuoyunu mucizevi sonuçlar, bütün hastalıkları tedavi edici özellikler bekler hale getirmenin sorumluluğu da çok büyük.

Sebebini bildiğimiz basit rahatsızlıklarda ya da tıbbi tedaviye destek olarak kullanalım. Fakat kimseyi umut tacirlerinin tuzağına düşürmeyelim.

abadile

  • Ziyaretçi
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2010, 13:48:25 »
erdal abi tabiki haklısın fakat ben daha liseye gidiyorum böyle bir amaç taşımam imkansız gibi.metne gelince internetten buldum.bir sağlık sitesiydi sanırım.forumdaki bal tarçın meselesi aklıma gelince alıntı yaptım.Amacım sadece yardımcı olmaktı.tabiki herkesin körü körüne inanmasını bekliyemeyiz.reklam amacı taşıyan bir metin olduğunu da düşünmüyorum ki zaten hepimiz balın faydalı bir besin olduğunu biliyoruz.
Sevgili cemoozy,
Senin gibi yüreği temiz,bakış açısı duru değerli kardeşlerimizi elbette tenzih ederiz. Buradaki  sorgulamaların hiç biri senin şahsınla ilgili değildir.Sen rahat ol.
"Allah abes  iş yapmaz" emin değilim ama bu ifade ayet olsa gerek. Buradan Allah'ın gereksiz hiç bir şey yaratmadığını öğreniyoruz.
Bal şifa dolu bir gıda maddesi.
Tarçın özel ilgi alanımın dışında olduğu için hakkında konuşabilecek ya da yazabilecek durumda değilim. Ancak yazılanlardan belliki o da çok değerli bir gıda.
Yukarıdaki kudsi ifadeden  anladığımıza göre gereksiz ve önemsiz hiç bir şey evrende mevcut değil.

Herkes kısmeti oranında faydalanır yada a faydalanmaz.
Abartıya gerek yok.
Abartıının olduğu yerde aklıma hep istismar gelir.

Bunada karşı duruşum hiç de yumuşak olmaz.

Çevrimdışı murattt

  • Larva
  • **
  • İleti: 74
Ynt: Bal ve Tarçın
« Yanıtla #14 : Nisan 10, 2010, 11:38:21 »
Arkadaşlar ben birşey öğrenmek istiyorum.Bahar balı ortalama haziranın ortasına kadar sürüyor ondan sonra 1-1,5 ay gibi bi bal akışı kesiliyor ve temmuz ortaları gibi hayıt balı başlıyor.Bu bahar balını haziran gibi süzsek ondan sonra arıyı tekrar hayıt balı olana kadar beslesek ne olur.Belkide uygulama böyledir ama bilmediğim için soruyorum.