Gönderen Konu: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ  (Okunma sayısı 23607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

butquci

  • Ziyaretçi
KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« : Ocak 17, 2008, 01:16:49 »
http://www.konyaseker.com.tr/default.asp?pg=detay&id=99                  bu adreste konya şeker fabrikasının ruhsatlı arı yemi hakkında bilgiler var..acaba yararlı bir ürünmü bilgisi olan varmı ..yalovadan saygılar...

Çevrimdışı Murat Çakır

  • Murat Çakır
  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3908
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 49
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
  • Rakım: 63
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2008, 13:26:54 »
Sakkaroz, glikoz ve fruktoz türü şekerlerden oluşturulmuş hazır yem.

Şeker arı için ne anlam ifade ediyorsa bu yem de o anlamı ifade ediyor.

Yani yararlı mı sorunuzun cevabını burdan çıkartabilirsiniz.

keramettin

  • Ziyaretçi
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2008, 14:39:20 »
Arı yemi bildiğimiz şuruptur ve sıvı olarak satılmaktadır.Bazı arkadşlarımız fondon şekerini arı yemi sanıyorlar.Fondon şekeride Afyon kaymagı kıvamında bir ürün ve dadıda öyle zaten,bazılarıda bunu kek zannediyor ama kek degildir.Tüm arıcılarımıza iyi çalışmalar dilerim.

Çevrimdışı NAZMİ

  • Boş Petek
  • İleti: 2
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2008, 17:21:45 »
fiyat bakımından şekere göre ekonomikmi?

Çevrimdışı Murat Çakır

  • Murat Çakır
  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3908
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 49
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
  • Rakım: 63
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2008, 19:06:03 »
Hazır alınan keklerden ucuz ama şekerden pahalı. Türkiyede çeşitli illerde kilosu  2.5 ytl ile 2.7 ytl arasında değişen fiyatlarda satılıyor.

Çevrimdışı gokhan_70

  • Boş Petek
  • İleti: 8
  • Yer: karaman
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2008, 03:07:21 »
aslında fiyat çok fazla önemli değil arkadaşlar önemli olan arılarımızın bu ürünü ne kadar severek yedikleri açıkçası benim arılar fazla sevmediler keki daha güzel yiyolar sizinkilerin tüketimi nasıl?

Çevrimdışı Murat Çakır

  • Murat Çakır
  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3908
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 49
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
  • Rakım: 63
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2008, 10:12:55 »
Bal konularak yapılmış kek ile normal şekeri yanyana koyarsanız doğal olarak arılar bal kokusu olanı tercih ederler.

İlkbaharda bir çoğumuzun başına gelmiştir, arıların kıştan kalan bal stokları çoksa teşvik amacıyla verilen şerbeti tüketmezler ve yemlikte ekşir. Ama o şerbetin içine biraz bal damlatıldığında durum tam tersi olur, arı gramını bırakmaz.

O yüzden baldan üretilmiş olan gıdalarla bu tür gıdalara karşı arı davranışına bakarak iyi ya da kötü olduğuna karar vermek yanıltıcı olur.

Hatta menşeini bilmediğiniz baldan yapılmış, içinde ne olduğu belli olmayan, arının yarısını dışarı taşıyıp attığı keklerden vermek yerine bu ürünü tercih etmek daha mantıklı.

Hiç  değilse hastalık sporu taşıma riski yok, içine soya unu vs katkılar yapılmadığı için kovan içinde mantar üremesini hızlandırma riski yok.

Kendi balı ile kendi kekini yapma imkanı olan arkadaşlar için çok cazip olmayabilir, normal kek tercih edilebilir.

Fakat kendi kekini yapma imkanı olmayan sağlıklı pudra şekeri bulamayan arıcılar için Konya şekerin bu ürünü tercih edilebilir.

Çevrimdışı kadisbey

  • Boş Petek
  • İleti: 2
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2008, 20:54:34 »
Sıvı bir yem, yani bildiğimiz ŞURUP ve yoğun. (Kuru Maddesi %72)

Pastörize edilmiş olması, kokusuz olduğu için yağmacılığa neden olmaması, sahte bal üretiminin önüne geçilmesi amacıyla yeşil renkte gıda boyar madde bulunması nedenleriyle tercih edilebilir...
Arı kahrını çekmeyen balın kadrini ne bilir.

Çevrimdışı dogan_1332

  • Boş Petek
  • İleti: 10
  • Yer: konya
    Yaş: 44
  • ilhan_1332@windowslive.com
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 400
  • Rakım: dört yüz
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2008, 02:17:00 »
kışa girerken ben arılara bu yemle besledim bana göre iyi şimdiye kadar hiç zayı vermedim,arılarımda şubatın başında yavruya geçti

Çevrimdışı Hasan 28

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 22
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2008, 23:48:14 »
Besleme konusunda keki bal akımı sezonu dışında mutlaka düşünün Bu bahs ettiğiniz şurupla kek yapımı randımanlı olmuyor.Glikoz,Fruktoz gibi ürünleride arı beslemede kullanmayın.Çünkü bunlar nişasta içerikli ve üretim kaynağı da nişastalı ürünler.Nişasta arılarılarda sindirim sistemi bozuklukları oluşturur.Ölümlere sebebiyet verir

butquci

  • Ziyaretçi
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2009, 02:16:01 »
görüşleriniz için herkese teşekkürler

Çevrimdışı muhak61950

  • Boş Petek
  • İleti: 3
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2009, 20:41:01 »
     yanıtlamayayım diyorum ama eksik bilgiye dayanamıyorum şeker türleri 1-sakkaroz 2-glukoz 3-fruktoz hepsi de şeker pancarı veya kamışından üretiliyor arkadaşlar diyorki sakkaroz iyi fruktoz ve glukoz zararlı soruyorum onlara arı nektarı ve sakkarozu fruktoz %25 ve glukoz %65'e dönüştürerek balı elde etmiyormu? yine sakkaroz bal içerisinde az bir oranda  bulunmuyormu ? el cevap evet o halde asıl sakkaroz zararlı ve hastalıklara yol açıyor saygılar.

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3125
  • Yer: Ankara
    Yaş: 72
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2010, 19:24:58 »
 Şüphen varsa,güvenilir bal yoksa;balsız kek nasıl yapılır.Kullanımı?
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6898
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 67
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 75
  • Rakım: 74 metre
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2010, 20:18:43 »


Burada glikoz da ismine takılmış buradaki glikoz nişasta bazlı olandır.
Yani genetiği değiştirilmiş mısır nişastasından üretilmiştir ve piyasada satılan bunlardır.

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3125
  • Yer: Ankara
    Yaş: 72
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
Ynt: KONYA ŞEKER FABRİKASININ YENİ ARI YEMİ
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2010, 21:03:04 »
 Tatlandırıcı dediğimizmi.Ucuza gelsin diye.Çok teşekkürler.Sağolun.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""