Arkadaşlar;
arıcılıkla ilgili bir blog sayfasında gördüm (kendisine çok teşekkür ediyorum) ve kendimde yaptırdım çok kullanışlı tavsiye ederim.
yıllarca kullanılabilir, tüpe, oduna, ateş yakmaya son...
ihtiyaç duyulan malzemeler;
1- 2 adet 100 cm,
2- 2 adet 50 cm. uzunluğunda 10 cm yüksekliğinde çam kereste ( 6 TL.)
3- 100*50 cm ebatlarında 0,50 cm cm (14 TL.)
4- ihtiyaç kadar boş 5 lt. lik plastik şu bidonları (depolaması kolay) (ücretsiz heryerden temin edilebilir

)))
5- 3 metre cam fitili ( 2,5 TL)
6- Yapılacak kutunun içine sac ( ben 40 TL yaptırdım siz daha ucuza da mal edebilirsiniz)
TOPLAM : 62,5 TL
bir marangozda güzelce kestirip, köşelerinden birleştirilerek kutu haline getiriliyor. sac için bir demirci yada demirciye gidilip kutu icerisine göre sac yaptırıyorsunuz. (yalnız yapılan sacın bir tarafına bir yere 5 lt. plastik su bidonun ağzının gireceği kadar büyüklükte bir bölüm açtırıp aşağı doğru huni şeklinde cıkıntı yaptırmayı unutmayın, ) cam fitilini kutunun üst bölümüne yapıştırın. (kendinden bantlı zaten) biraz meyilli bir yere doğru koyun, içine mumları bırakın, üzerine de camı kapatın oldu bitti. (yalnız fotoğrafta da görüleceği üzere mumların aktığı deliğe uygun istediğiniz bir yere mumun içindeki yabancı maddelerin de akmaması için tel yada buna benzer bir malzeme yaptırmayı unutmayın benden söylemesi)
daha da ayrıntılı bilgi almak isteyenler
[email protected] e posta gönderebilirler.
saygılar iyi günlerde kullanalım