0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar Araştırma Enstitüsünden ana arı aldım ve şu anda iyi veya kötü demek yanlış olur. Elimde damızlıkta kullandığım 3~5 adet var. Bir kaç arkadaşa da hediye etim. Sonuçları 1 yılda beklemek yanlış olur. Kendi yöremde F1 lerini üreterek deneme yapıyorum. Biz Aydın yöresindeyiz. Baharda arı satmayı düşünüyoruz. Eskişehir'de arıcılık yaparken sıcak yerlerde arıcılık yapmaya çalıştığımızdan, elimde test edilen dışarıdan alınan 3 çeşit ana arı ve kendimizin kullandığı 4 ayrı ana hattından ürettiğimiz ana arıları deniyoruz. İnşallah 2014'te kullanacağımız hatları belirleye biliriz. Ne olduğunu bilmediğimiz anaları kullanmaktansa, Araştırma Enstitüsünden alınan anayı kullanarak sonuçları kendin görmen daha iyi olur.
Baharda nasipse 40 koloni satmak istiyorum almak isterseniz konuşuruz.
Kış dönemdeki arıların ortalaması 3 ile 6 çıta arsıdır.Çıta hesabıyla arı satıldıgına göre baharda 10 çıta olarak satılması uygun oldugu için
Mayıs ayında arı yavrulu çerçeve hesabına göre satılabilirken.Kış aylarında kovandaki arı yoğunluğuna göre satılabilir.Kış aylarında yavrulu çerçeveye göre verirseniz, öyleyse hiç yavru olmadığından parasız verilmeli.
SelamlarBahardaki fiyatlar belli olsun. Satış tarihi bazında arılı çıta fiyatını yazacağım.1. çıta ballı veya yavrulu. Sonrakiler hepsi yavrulu ve arının yumurta attığı çıta sayılır. Arının yumurta atmadığı çıta varsa arısı kovana silkelenerek alınır. Kalan çıtalar kolonin satış çıtasını gösterir. Kolonide çıta değişimi yapılmamış olması lazım. Koloni normal gelişimi ile ilerlemeli ve araya çıta atılmamalıdır.Saygılarımla.