Sizin için zahmetliyse demek ki biz hiç yapamayız, bizde eski düzene devam ederiz.
Murat hocam, gönlümüzde ayrı yeriniz var. Sistemi denedikten sonra, bende olumlu bir kanaat oluşursa mutlaka size bir örneğini göndermek isterim. Böylece uzman birisinin de tecrübesinden yararlanmış olurum

Sayın Ertuğrul Bey,
İki yıldır polen topluyorum. Bu yıl 3. yıl.
Günlük toplamalarda bile sorunlar yaşadık.
Aşırı nemli günlerde küflenme,
lodos havalarda kuruma,
karınca istilası, kapsız salyangoz vb.
Haftalık toplamalarda kalite ve tazelik konusu nasıl olacak?
Refik bey, yeni fikirler ihtiyaçlardan ortaya çıkıyor. Yeterli poleni toplamak için gerekli olan süreyi arılıkta geçirmediğim için, geçen sene hiç polen toplayamadım. En azından sabah sistem çalışırsa öğleden sonra gittiğimde poleni toplayabilirim diye düşündüğümden bu sistemi yapma ihtiyacı hissettim.
Tabi her uygulamanın bölgelere göre farklılıkları olabilir. Nevşehir'de nem açısından sorunumuz yok. Yine de benim polen çekmecelerinin altına matkapla birkaç delik açtım ve dökülen polenlerin zeminle arasında boşluk olması için sinek teline çerçeve yaparak çekmecenin içine koydum. Dolayısı ile çekmecenin içinde polenler nemden etkilenmiyor.
Sizlerin de görüşleri ve sorunları yaşadıkça sistem hakkında kanaatimiz oluşacaktır.
Teşekkür ediyorum.