Değerli arkadaşlar uzun bir bekleyişin ardından arılarımı nihayet 3 gün önce aldım. 30 km uzaktan nakil geldiler.
Birinci gün oldukça hırçındılar.
İkinci gün de hırçındılar ama alel acele mevcut örtü bezlerini şurupluklu örtü bezleri ile değiştirip 1:1 oranında şurup verip kapattık. Her bir kovana 1 litreye yakın şurup vermiştim. Bu gün baktığımda zerre kalmamıştı.
Üçüncü gün yani bugün ise sadece kovan kapaklarını kaldırıp yine 1:1 şurup verip kapattım. Bugün saldıran olmadı. Zira hem kısa bir süre kaldığım için hemde örtü bezlerini kaldırmadığım için olabilir.
Şu an 3 kovanım var. ikisi 8, birisi ise 6 çerçevede. Anaları 2013 doğumlu. Kovanları sıfır aldım.
Bakalım hakkımda hayırlı olur inşaallah.
Adem bey arının sokması fıtratındandır. benim de iki kolonim vardı bu iki koloniden birer bölme aldım bir de daldan oğul yakaladım, arılığa vardımmı daldan aldığımı açıyorum kimsenin umurunda değil herkes işinde gücünde.
Birde benim eskilere varıyorum ki daha körüğü birinci ikinci pompa sanki beni bekliyorlar, burada da herkes işini gücünü bırakıp bi taraflardan maskeye girmeye çalışıyorlar, astronot gibi giyinmeme rağmen yinede işlerini yapıyorlar
Ee bu da gülün dikeni olsa gerek hayırlısı olsun, Allah kolaylıklar versin.