Gönderen Konu: Elma ve Ballı Sirke  (Okunma sayısı 6851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet Ünsal Civeli

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 184
  • Yer: sakarya
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6 kovan dolu+ 1kovan boş+5 ruşet kovan boş
  • Rakım: 35
Elma ve Ballı Sirke
« : Aralık 08, 2014, 08:45:53 »
hakiki sirkede baldan yapılıyor. :)
ELMA SİRKESİ YAPIMI:

Doğal, ilaçsız yetişmiş elmalarınızı yıkmadan dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını bıçakla kesip alın. Elmaları dörde bölün ve 5lt lik kavanoza yerleştirin. Elmalar kavanozun yarısından biraz azını (2/3) doldurmalı.
Üzerine kavonozun üst kısmını boş bırakacak şekilde su doldurun. İçine bir miktar sirke anası veya 3 çorba kaşığı halis bal koyun(petek bal da kullanabilirsiniz).
Sirkenin kapağını tülbentle kapatın ve karanlık, ılık bir yerde 2 ay kadar bekletin. (Çevrede sirke sinekleri oluşmaya ve sirke kokusu gelmeye başladığında sirke fermente olmuş demektir. )
Sirkenizi süzün ve elma posalarını atın. Sirke kavonozunu yıkamadan süzdüğünüz sirkeyi tekrar doldurun. Sirke içine 2 çorba kaşığı bal katın ve kapağını kapatıp serin yerde beklemeye bırakın. Arada bir kontrol edin, keskinleştiği zaman sirkeniz hazır demektir. Sirke ne kadar uzun beklerse okadar etkili olur.
Bu aşamadan sonra sirkenizin üzerinde beyaz, deniz anası görünümünde bir tabaka oluşmaya başlamış olması gerekiyor. Buna ‘sirke anası’ deniyor. Sirke anasını bir sonraki sirkenizde maya olarak kullanacaksınız. Yalnız sirke uzun süre beklemez. Bu durumda evinizde daimi olarak sirke üretiyor olmalısınız.

Çevrimdışı Yeşil Çay'lı

  • Ahmet BAŞKURT
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 694
  • Yer: Kütahya
    Yaş: 51
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 7
  • Rakım: 969
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2014, 08:55:02 »
harika bir sirke tarifi
Ahmet bey,ben normal sirkede karıştırmıştım, olur mu?
Birde sadece kabuklarından yapmamız söylendi, daha önce elmanın kendisinden yapmıştım olmadı...
EY KENDİNİ İNSAN BİLEN İNSAN ! KENDİNİ OKU...

Çevrimdışı Ahmet Ünsal Civeli

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 184
  • Yer: sakarya
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6 kovan dolu+ 1kovan boş+5 ruşet kovan boş
  • Rakım: 35
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2014, 09:10:35 »
harika bir sirke tarifi
Ahmet bey,ben normal sirkede karıştırmıştım, olur mu?
Birde sadece kabuklarından yapmamız söylendi, daha önce elmanın kendisinden yapmıştım olmadı...
çekirdeklerini çıkarırsanız küçük parçalarda bölün olması lazım.yukarıda sirkenin kapagını kapatın bölümüne eklenecek kapak degil ince bir tülbantle kapatmak. :)

Çevrimdışı Osman Hocaoğlu

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 845
  • Yer: Kocaeli
    Yaş: 43
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100+
  • Rakım: 260
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2014, 22:50:52 »
Şu an benzer yöntemle yaptığım 5 lt elma sirkesi var.
BEn elmaları yıkadım, doğradım (blendırda) kavanoza doldurdum. içerisine yarım kilo kadar bal kattım. ağzı açık şekilde üstüne tülbent bağladım. 1 ay kadar sonra elmalar kendini salıyor zaten. sonra elmalarını aldım ve sirkeyi süzdüm. (içinde kalan bakteri atıklarını almak için 3-4 kat katladığım temiz bir tülbent ile süzdüm. kavanozuna geri doldurdum. gölge bir yerde (kilerde) duruyor. Oldukça keskin ve güzel oldu.
Not: geçen sene başka bir yöntemle yapmıştım, oldukça berrak olmuştu ama tadı bu seneki kadar güzel değildi.bu seneki biraz bulanık oldu ama tadı çok güzel.

sirke ile ilgili "Gençlik ve sağlık iksiri sirke" adlı bir kitapçık var bende yazarı marıe – france muller (sanırım karı koca)

Bu kitaptaki elma sirkesi tarifi ise şöyle :


Ev yapımı elma sirkesi
Kendi sirkemizi kendimiz yapmak eğlenceli ve keyifli olabilir. Ama unutmayalım ki bu işlem kolay değildir, iyi neticeler elde etmek için, bu işleme uygun malzemeleri ve yöntemleri kullanmanız gerekir.
Bu arada meraklıları için, en basit sirke tarifi. Şayet bu işten keyif alırsanız, misafirlerinize değişik tadlardaki sirkelerinizden sunabilir ve mutfağınızı daha leziz bir şekle getirebilirsiniz.
•   İsteğinize göre elmaları seçiniz (elmaların işlem görmemiş olması gerekmekte): yabani elmalar bu iş için en uygun olanlarıdır çünkü nadir bulunan elementler açısından oldukça zengindirler. En uygun olanı ekşi ve tatlı elmaları karıştırmaktır. Bunlar diğerlerine göre daha şekerli olduğundan daha sonra aside dönüşecek olan alkolü üreteceklerdir.
•   Elmaları kabuklarını soymadan kesin ve kararmasını bekleyin, sonra katı meyve sıkacağında suyunu çıkartın.
•   Elde ettiğiniz elma suyunu bir testiye doldurup ağzına bir balon geçirin: alkol mayalanması sürdükçe bu balon şişecektir ve bu arada içindekilerin hava ile temasını engelleyecektir. Şeker alkole dönüştükten sonra elma şarabı elde etmiş olacağız. Bu mayalanmayı hızlandırmak için, içinde elma suyu bulunan testiyi sıcak bir ortamda (25-26 derece) bulundurun. Yaklaşık bir ile altı hafta süren bu işlem ortam sıcaklığı ve elmalann kalitesine bağlıdır.
•   Elma şarabını daha sonra bir salata kâsesi içine dökün, bu işlem şarabın hava alma yüzeyini genişletecektir. Üzerine de tozdan, böceklerden korumak için bir tülbent örtün ve ikinci mayalanma için bir süre bekletin. Şayet elinizde saf sirke varsa, bundan şarabın yüzeyine dikkatlice biraz ekleyin (söz konusu aerobakteriler çok narin ve hassastır) bu işlem aylar gerektiren süreci biraz hızlandıracaktır.
•   Sirkeniz hazır olduğunda süzüp kullanmaya başlayabilirsiniz.

bu kitaptan başka sirke tarifi öğrenmek isteyen arkadaş olursa ÖM atabilir.
Dünya gıda maddelerinin %90’ı 82 bitki türünden elde edilir. Bu bitki türlerinden 63’ü (%77) arı tarafından tozlaşmaya gereksinim duyar.

Çevrimdışı Yeşil Çay'lı

  • Ahmet BAŞKURT
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 694
  • Yer: Kütahya
    Yaş: 51
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 7
  • Rakım: 969
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2014, 08:38:33 »
Geçenlerde radyoda prof. İbrahim Saraçoğlu bahsetmişti, sirke sineklerinden.etkisi nedir acaba?
EY KENDİNİ İNSAN BİLEN İNSAN ! KENDİNİ OKU...

Çevrimdışı Osman Hocaoğlu

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 845
  • Yer: Kocaeli
    Yaş: 43
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100+
  • Rakım: 260
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2014, 09:44:57 »
sirke sineğinin bir etkisi yok. ortada sinek varsa sinek de geliyor. Yani sirkeleşmenin gerçekleştiğinin işareti onlar. Sirkeye girmesin diye üzeri tülbent ile örtülü olmalı
Dünya gıda maddelerinin %90’ı 82 bitki türünden elde edilir. Bu bitki türlerinden 63’ü (%77) arı tarafından tozlaşmaya gereksinim duyar.

Çevrimdışı Ahmet Ünsal Civeli

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 184
  • Yer: sakarya
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6 kovan dolu+ 1kovan boş+5 ruşet kovan boş
  • Rakım: 35
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2014, 10:35:03 »
Kolesterole karşı sirke: Müller, elma sirkesinin besinlerin ve sıvıların bağırsakta emilimini yavaşlatan, suda çözünen bir lif olan pektin açısından zengin olduğunu ve pektinin sindirim sisteminde yavaşça ilerlerken, bağırsaklara yapışarak kolesterol emilimini engellediğini belirtiyor. “Eğer, kolesterolünüz yüksekse yemeklerden önce düzenli olarak ballı elma sirkesi içmeye devam ederek kolesterolünüzü normale döndürebilirsiniz. Hatta sirkeyi, meyve ya da sebze suyu ile karıştırarak da içebilirsiniz.”

Sirke Anemiye iyi gelir: Sirke, anemiye karşı birebir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır. Günde bir defa ılık ballı suyun içinde bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmeniz yeterlidir.

Sirke Astım ve solunum hastalıklarına iyi gelir: Tüm vak’alarda bal (tabiî, işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir. Buğday balı daha tesirlidir. Bir kaşık sirke, bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir, günde 3-4 defa içilir. Bir mendil veya tülbent sirkeye batırılıp bileklerin iç tarafına yerleştirilerek bir bantla sabitlenir.

Sirke Ateş düşürür: Bir ölçü sirkeyi, beş ölçü suyla karıştırın. Bu karışımı kompres yapmak ve sarmalamak için kullanın. Bu sirkeli su, yüksek ateşle yanan kimseyi rahatlatacağı gibi, vücuttaki toksinlerin deri yoluyla atılmasını sağlayacaktır.

Sirke Ayak sağlığı için önemlidir: Ayaklarınızı sirke banyosuyla rahatlatın! Bir leğenin içini bileklerinize kadar soğuk suyla doldurun. İçine bir bardak elma sirkesi ile biraz işlenmemiş deniz tuzu ekleyin. Birkaç dakika boyunca ayaklarınızı suyun içinde hareket ettirin.

Çevrimdışı Ahmet Ünsal Civeli

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 184
  • Yer: sakarya
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6 kovan dolu+ 1kovan boş+5 ruşet kovan boş
  • Rakım: 35
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2014, 10:35:33 »
Sirke Varisleri iyileştirir: Bacaklarınızı elma sirkesi emdirilmiş bir bezle sararak yukarı kaldırıp dinlendirin. Bu esnada büyük bir tas içinde bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış ılık suyu için. Yorgunluğu da alması için bu suyun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Rahatlamayı hemen hissedeceğiniz gibi, gözle görülür iyileşme de birkaç hafta içinde gelecektir. Bunu günde bir veya iki defa, yarım saatlik sürelerle uygulayın.

Elma Sirkesi Nasırı iyileştirir: Gece boyunca, elma sirkesi emdirilmiş yarım dilim bayat ekmeği problemli bölgeye uygulayın. Sabaha iz bile kalmayacak! Aynı şekilde içinde soğan bekletilmiş sirke de aynı işi görür.

Sirke Baş ağrısına iyi gelir: Bir püskürtücü sprey şişesine su ve elma sirkesi karışımını koyun. Karışımı etrafınıza püskürtüp koklayın. Alna ve şakaklara sirkeyle masaj yapın. Ya da orta büyüklükte bir kese kâğıdının dibini sirke ile ıslatıp, aşçı şapkası gibi kafanıza geçirip yarım saat ile bir saat arasında bekletin. Ya da 50 gr. dövülmüş biberiye ve yarım litre elma sirkesini karıştırıp 3 hafta boyunca dinlendirerek “biberiye sirkesi” oluşturun. Bunu bir tas kaynayan suya bir çorba kaşığı damlatarak koklayın.

Sirke Boğaz ağrısına iyi gelir: Bardağın dörtte biri kadar bal, dörtte biri kadar elma sirkesi hazırlayın. Bu karışımdan her 4 saatte bir, bir yemek kaşığı için.

Sirke Gargara yapmak için de kullanılır: Yarım tas sirkeyi, 1 tas suyla karıştırın. Karışıma, bir tutam karabiber ile bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ekleyin. Karışımı ısıtıp gargara için hazır hâle getirin.

Sirkenin Diş sağlığına faydaları: Dişeti problemleri ve aftlar için iki yemek kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suya ekleyip ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Eğer dişiniz ağrıyor ise, biraz sirke ile azıcık kırmızıbiberi ısıtın. Bunu ağzınızda birkaç dakika bekletin. Tesirini artırmak için ılık bir sirkeli bezi yanağınızın dışından kompres yapın.

Sirkenin Göz iltihaplanmalarına karşı faydaları: Gözlerdeki iltihaplanmalar ve göz çevresindeki tahriş gibi rahatsızlıklar, bir ölçü elma sirkesi ile dört ölçü su karıştırılarak tedavî edilebilir. Bir tatlı kaşığı sirkeyi eklediğiniz bir bardak kaynayıp soğumuş suyla göz banyosu yapabilirsiniz. Düzenli elma sirkesi tüketimi, aynı zamanda, yaşlılığa bağlı gelişen katarakt riskini de azaltmaktadır. Sirkedeki beta-karoten burada anahtar rol oynamaktadır. Bu tesiri artırmak için sirke, havuç suyu ile beraber içilmelidir.

Sirkenin Böcek sokmasına karşı etkileri: Hayvanî ve diğer tür zehirlere karşı sirke birebirdir. Hayvan zehirlerini tesirsiz hâle getirir. Zarar gören bölgeye gül sirkesi sürün; eğer gül sirkeniz yoksa elma sirkesi de aynı işi görür.

Sirkenin saçlarda kullanımı: Saçların daha parlak bir görünüme kavuşması, kepek probleminin ortadan kaldırılması için elma sirkesi imdadımıza yetişir. Haftada bir defa uygulanacak elma sirkesi kürü, ilk kullanımdan itibaren farkı hissettirir. Saçlar hafifçe ıslatıldıktan sonra, elma sirkesi, saç diplerine ve uçlarına bolca sürülür. Sonra saça sıcak havlu sarıp 1 saat bekletildikten sonra iyice yıkayıp durulanır. Ayrıca saç durulama suları için 1 litre suya bir su bardağının üçte biri kadar elma sirkesi ilave edilerek daha parlak saçlara kavuşulabilir.

Çevrimdışı Ahmet Ünsal Civeli

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 184
  • Yer: sakarya
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6 kovan dolu+ 1kovan boş+5 ruşet kovan boş
  • Rakım: 35
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2014, 10:36:32 »

Sirkenin uykusuzluğa faydaları: Uykusuzluk probleminiz varsa, yatmadan önce birkaç yudum ballı sirke suyu için (bir litre suya, 3 tatlı kaşığı sirke ve 125 gr bal da olabilir). Ayrıca hâfızayı kuvvetlendirmek, detoks ve kilo vermek için yemeklerden önce düzenli olarak sulandırılmış elma sirkesi için… (Daha geniş bilgi için bakınız: Marie-France Muller, “Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke” adlı eseri.)

Sirkenin cilt problemlerine karşı faydaları: Eski tıpta, cilt problemlerinde “başucu” ilacı olarak sirke kullanılmıştır. O dönemde pamuk veya yün sirkeye batırıldıktan sonra hastalıklı bölgenin üzerine konularak, cilt rahatsızlıkları tedavî edilmiştir. Eski hekimler, morarma ve şişme gibi problemlerde özellikle şiş ve ödem olan yerlerde, şişmeyi önleyici ve giderici olarak sirkenin iyi bir şifâ kaynağı olduğunu söylerler. Sirke, kanayan yaralarda hem kanamayı durdurucu, hem de iltihap kurutucu özelliği vardır. Böcek ve arı sokmasında da, ısırılan bölgeye hemen sirke sürülür. Varsa, kaşıntıyı giderir. Ateş yanıklarında hemen sirkeli bez sarılıyor. Bitlenmeye karşı da sirkenin olumlu tesiri vardır.


Özellikle sirkenin salatalarda kullanımı: Sirke, sebzelerde ve yeşilliklerde bulunan, insan sağlığına zararlı bakterileri öldürdüğü ve üzerindeki kimyevî atıkları da temizleme özelliğine sahip olduğu için mutlaka kullanılmalıdır. Ancak “tabiî”, yani “hakikî sirke” diye tarif ettiğimiz sirke bu özelliklere sahip olduğu için sebzeleri temizlerken de mümkünse tabiî mayalanma (fermantasyon) sirke tercih edilmelidir. “Kimyevî” sirke asidi ile yapılan sirkeler hiçbir zaman ve hiçbir yerde “hakikî” sirkenin tesirini göstermez

SİRKE İLE İLGİLİ HADİSİ ŞERİF

SİRKE NE GÜZEL KATIKTIR!

Resulullah(s.a.v)Efendimiz, Mekke'nin fethinde amcası Ebu Talib'in kızı, Hz.Ümmehani'nin evine varmıştı. Ona''Yanınızda yiyecek bir şey var mı?'' diye sordu. Hz.Ümmehani ''Hayır'Yalnız, kurumuş ekmek kırıntıları ve sirke var'Fakat, bunları, sana sunmaya haya ederim!''dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v)''Onları getir. Suyun içine ufala. Tuz da, getir!''buyurdu. Sirkeyi, onun üzerine döküp yedikten sonra Yüce ALLAH'a şükretti.''Ey Ümmehani! Sirke, ne güzel katıktır Sirkesi bulunan bir ev, katıktan mahrum sayılmaz!''buyurdu.

Çevrimdışı Ahmet Ünsal Civeli

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 184
  • Yer: sakarya
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6 kovan dolu+ 1kovan boş+5 ruşet kovan boş
  • Rakım: 35
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2014, 10:37:36 »
SİRKE NERELERDE KULLANILIR?

 * Güneş yanığına sürülürse faydalıdır.

 * Kepekli ve mat saçlar için durulama suyuna sirke ilave edilir.

  *Cildi yumuşatmak, parlatmak için banyo suyuna bir miktar sirke katılır.

 * Siğillere, sirke döküp üzerine kabartma tozu serpilir ve 15 dakika sonra toz silkelenir.

  *Bal karıştırılmış sirkeli su her gün içilirse, düzenli kilo verilebilir.

 * Lavabo banyo gibi sert zeminler sirkeyle silinir.

 *Sirkeli bez varislere de faydalıdır.

 * Sirke orta dereceli yanıklarda da kullanılır.

  *Nasırların ve sertliklerin üzerine sirkeyle ıslatılmış ekmek konulur.

  *Patatesin pişirme suyuna 1 kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.

 * Sebze ve meyveler, mikroplardan temizlemek için,sirkeli su ile yıkanır.

  *Boğaz ağrılarında, sirkeyle gargara yapılır.

 * Yorgunluk ve uykusuzluk için yatmadan önce sirkeli su içilir.

  *Su ile kaynatılıp buharına durulursa baş ağrısı, astım ve cilt lekelerine faydalıdır.

  *Kaşıntılara ve cilt çatlaklarına sirke sürülür.

 * Sirkeli bez, mide üzerine konursa, bulantı ve kusmayı önler.

1) Elma Sirkesi Bal Su Formülü Evde Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle 2 tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suyun ya da Papatya  çayının içerisine döküyoruz ve dilerseniz bal ve sinameki tozu da ekleyebilirsiniz. Ancak sinameki tozunun içerisinde şeker olmamalıdır. Bu elma sirkesi formülü kaşıkla bir güzel karıştırıldıktan sonra, zayıflama, kilo verme ve kolesterol düşürmek için kullanıma hazırdır.

2) Elma Sirkesi Zayıflamak İçin Nasıl İçilmeli ve Tüketilmeli?
Elma sirkesi ile zayıflamak için yemeklerden yarım saat kadar önce bir çay bardağı elma sirkesi içmelisiniz.

3) Elma Sirkesi Kürü Yaparken Egzersiz ve Spor Faydalı Mıdır?
Zayıflama hızını artırmak için haftada 3-4 kez ve günde de sabah öğle akşam olmak üzere her birinde 15 dakikalık zayıflama hareketleri yapmanız faydalı olacaktır.

4) Elma Sirkesi Kürü ve Su içmenin Faydaları
Elma sirkesi kürü uygularken gün içerisinde yeteri kadar su içmek, hem vücuttan toksin ve ödem atıcı etki yapacak hem de bağışıklık sistemini güçlendirecektir.

5) Elma Sirkesi Zayıflama Kürü Yaparken Diyet Yapılabilirmi?
Elma Sirkesi kürü ile birlikte uygulanacak uygun bir diyet listesi, sizlerin kalıcı yoldan kilo verebilme çabalarına destek olacaktır.


Çevrimdışı Bekir ARSAN

  • BEKİR ARSAN
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6845
  • Yer: BANDIRMA
    Yaş: 55
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2014, 23:51:30 »
Dünya'daki tek bakteri üretmeyen tüketim maddesidir sirke
BEKİR ARSAN  BANDIRMA BEZİRCİ KÖYÜ
DT 03.07.1965   
0Rh +
 beklenen    gün gelicekse cekilenler kutsaldır

Çevrimdışı Adnan YAVUZ

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 207
  • Yer: Gölcük
    Yaş: 51
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 129 oldu şimdilik ama daha çok artacak ya da azalacak sanırım...
  • Rakım: 129 metre yükseklikte, denize 3 km uzaklıkta...
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2014, 00:13:46 »
Sağolsunlar, arkadaşlarımız sirkenin neredeyse 99 tane kullanım yeri belirtmişler. 100'üncüyü de müsaadenizle ben ifade etmeye çalışayım.

 Yavru çürüklüğü hastalığı tedavisine doğal çözümlerden biri de Elma Sirkesi... 

Usta arıcı bir arkadaşım elma sirkesini arılık'ta kullanıyor. Hem de nasıl mı? Şöyle.

Marketten alınan iyi marka bir elma sirkesi yavru çürüklüğüne yakalanan koloninin arılı çerçevelerine 2-3 gün arayla 3 ya da 4 kez püskürtülüyor.

7 gün sonra işlem tamam. Yavru çürüklüğü bitiyor. Tabi ki, hastalıklı çerçevelerin kovandan alınması, kovanın uygun şekilde dezenfeksiyonu, kovanlar arası çerçeve transferinin yapılmaması, hatta hasta kolonilerin arılıktan uzaklaştırılması gibi uygulamaları söylememe gerek yok...
Arıcılık bizim işimizdir çok şükür...
Körük cennetten çıkmadır...
Manda doyar, arı doymaz... (S.Halat)
Bilginiz sadece Arılarla sınırlıysa, işiniz zordur.
Paran kadar Arıcı'sın.
Honey talk.

Çevrimdışı önder ablay

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 26
  • Yer: ığdır
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2014, 17:33:00 »
Elma sirkesi oldukça değerli; antibiyotikler içersinde en  iyi doğal antibiyotik hemde dezenfekte olarak kullanılabilecek en etkili bir erken madde.
İbni sina elma sirkesi üzerinde çok durmakta hatta bütün hastalıkları önleyici olarakta adlandırmaktadır.
......................................................
 Peki hangi elma sirkesi tabikide doğal evde yapılan elma sirkesi. Kesinlikle market elma sirkesi kullanmayın; çünkü bunlar fabrikasyon, normal şartlarda sirke25 ila 40 günde olur ama marketlerdeki 5 ila 10 günde fermante edilip satışa sunuluyor.

Çevrimdışı önder ablay

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 26
  • Yer: ığdır
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100
Ynt: Elma ve Ballı Sirke
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2014, 17:41:27 »
Ben arılarım için hazırladığım ilkbahar ve sonbahar şerbetlemesinde, bir çuval şekere yaklaşık 0.75 lt doğal elma sirkesi karıştırıp kullanıyorum. kesinlikle antibiyotik ve vitamin ilaçı hiç kullanmam. Elma sirkesi sayesinde arılarım hem sağlıklı hemde yavru atımları çok harika.