Pancar şekerinden elde ettiğimiz şerbet için kullandığımız suyun kaynamış olmasıyla soğuk olması arasında fark varmıdır?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
eskiden suya klor katılıyordu , kaynatma bu nedenle gerekiyordu , yani sudaki istenilmeyen madde ve mikropları uzaklaştırmak amacıyla, birde sıcak suda şekerin daha hızlı erimesi nedeniyle kaynatılıyor, yapacağınız şerbetin miktarı önemli 10-20 kilo hazırlayacaksanız alın bir damacana su şeker çözülene kadar karıştırın, içine de bir tane limon sıkın , çok kaliteli olur, kaynatmak diye bir şart yok, invert yapmak isterseniz elbette kaynatılacak. Bu mevsimde şerbeti vermenin iki nedeni var biri besleme biri teşvik , besleme için verebildiğiniz kadar , teşvik için her gün yada iki günde bir , bir su bardağı 2/1 ucuza gelsin derseniz teşvik için 1/1 de olur. besleme için mutlaka 2/1 olmalı, Bölgesel farklılıklarımız var hava soğuk gidiyor , arı ucamayacaksa önümüzdeki günlerde her gün yada 2 günde bir azar azar beslemekte fayda var arı yayılmasın, ama akdeniz bölgesi için bölmelerde sürekli besleme yapılmalı arı çok cabuk gelişiyor , ben bir haftada 3 çerceve attım arılara ,2 günde bir besleme yapıyorum.selamlar.