Gönderen Konu: sırlama icin seker  (Okunma sayısı 5500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2868
  • Yer: Ankara
    Yaş: 52
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 60
  • Rakım: 1000
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2015, 22:31:14 »
Sabır biraz
balı yapan arı sırlamayıda yapacaktır.
bir söz vardır "cin olmadan çarpayı öğrenmek"
biraz şeker versek sırlas, işe kılıf uydurmak anlamına gelir.
şeker vermek isteyen tabiki verebilir tercih kendisindir.
Ancak icazet beklenirse  böyle bir icazet çıkmaz bu forumdan.

Çevrimdışı Zafer AKÇAY

  • Butguci
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2279
  • Yer: Yalova
    Yaş: 39
  • Namı diğer Yalova'lı Arıcı
    • http://yalovaliarici.blogspot.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: Dolu 199 Boş 200
  • Rakım: 150
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2015, 23:44:10 »
Ne yazayım bilemedim.

Hele ki bu yoruma bittim zafer.

Ucuz bal almak....


Ne kadar kolay bir yol öyle..



Ayçiçek balı ucuz değil mi kilosu 12 tl den yollayayım isteyene tenekesi 300 tl eder

Pahalımı ?
http://yalovaliarici.blogspot.com/

Kötü günümde katkısı olmayanın iyi günümde hissesi yoktur !!!

Çevrimdışı Hüseyin Basri ÇALIŞKAN

  • Hüseyin Basri ÇALIŞKAN
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2487
  • Yer: AYDIN ÇİNE
    Yaş: 37
    • Arıcılık bilgi paylaşımı bloğum
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 90
  • Rakım: 90
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2015, 01:08:01 »
Pahalı tabiki.

Hem benim itiraz konum fiyat değil ki.

Bakınız arı hastalıklarının yayılma yolları.

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Arıcılık Proğramı 2010 mezunu .. Arıcılık Teknikeri.

Çevrimdışı mandıralı

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 223
  • Yer: sakarya
    Yaş: 41
  • mandıralı-ersin
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 98
  • Rakım: 700-800
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2015, 01:27:28 »
ayçiçek balıda bal ucuz belki ama toptanda..
şekerden kat be kat iyidir..
sırlatma konusuna gelince gerek yok kardeşim ne bal ne şeker kullan..daha mevsim erken sırlanır balların merak etme..
1 kovanım var diyorsun ee daha iyi sırlananı alırsın sırlanmayanı süzersin..arının hakkınıda bırakmayı unutma..
herşeyden önce çok erken daha..bence en iyi şey sabır.
:) doğal yaşam mücadelesidir bu..

Çevrimdışı ismail koca

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 538
  • Yer: Eskişehir
    Yaş: 55
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+
  • Rakım: 800
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2015, 10:19:55 »
iyi günler

Arkadaş 2 kovan arı aldı.Biri daha hızlı ilerliyordu,anayı kaybetti.

Öteki kovana azar azar sezon boyunca şerbet vererek az da olsa bal almak istiyorum.Kaynamış şekerden yaptığım recelden daha kaliteli.satacak değilim ya! demişti.mantık yok mu?

Biz hiç sağım yapmasak da şeker verdiğimiz olmadı.o sene recel yedik.
Ömür,umut dan önce bitmeli

Çevrimdışı Özcan DEĞER

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 129
  • Yer: Karabük
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
  • Rakım: 1120
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2015, 14:25:29 »
Arının balı sırlaması balın içerisinde bulunan su ile alakalıdır. Başta yüksek olan su miktarını pervaneci arılar dediğimiz arılar tarafından kanat çırpılarak su seviyesi %17-18 lere düşürülür. İçerikteki su miktarı bu seviyelere düştükten sonra bal olgunlaşır ve sırlanır. Sırlanmadan, Erken hasat edilen ballar hem daha akışkan hemde çabuk fermente olacaklardır. Eğer sizin arılarınız sırlama işlemini yapmadılar ise balınız büyük ihtimal hasat olgunluğuna gelmemiştir. Naçizane bildiklerim bunlar saygılarımla.
Önce İnsan!!!

tural55

  • Ziyaretçi
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #21 : Ağustos 03, 2015, 14:35:37 »
Arının balı sırlaması balın içerisinde bulunan su ile alakalıdır. Başta yüksek olan su miktarını pervaneci arılar dediğimiz arılar tarafından kanat çırpılarak su seviyesi %17-18 lere düşürülür. İçerikteki su miktarı bu seviyelere düştükten sonra bal olgunlaşır ve sırlanır. Sırlanmadan, Erken hasat edilen ballar hem daha akışkan hemde çabuk fermente olacaklardır. Eğer sizin arılarınız sırlama işlemini yapmadılar ise balınız büyük ihtimal hasat olgunluğuna gelmemiştir. Naçizane bildiklerim bunlar saygılarımla.

Çerçevenin yarısı sırlanmış olsun,

yarısıda sırlanmamış olsun

forumdan öğrendiğimiz ölçü

çerçeveyi kovana parelel tuttuğunuzda,açık kısımlar damlamıyorsa bal olgunlaşmıştır.

bizim kriterimiz bu.

Çevrimdışı H.Kaya

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 282
  • Yer: BOZÜYÜK
    Yaş: 47
  • Hüseyin KAYA
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 73
  • Rakım: 1000 m.
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #22 : Ağustos 03, 2015, 14:40:39 »
Nektar gelişi kesildiğinde sırlama da durur. Arının balmumu salgılayabilmesi için nektar tüketmesi gerekir. Kaynaklarda 1 kg balmumu salgılanabilmesi için 5-25 kg arası nektar tüketiminden bahsediliyor. Dolayısıyla nektar kesildiğinde tamamı açık olan ballı çerçeveler bile olgunlaşmış olur ve hasat edilir. İbrahim beyin belirttiği gibi çerçeveyi silkelediğinizde damlama olmuyorsa bal olgunlaşmış demektir.

Çevrimdışı Özcan DEĞER

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 129
  • Yer: Karabük
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
  • Rakım: 1120
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #23 : Ağustos 04, 2015, 00:27:14 »
Ben işin genel olarak teorik kısmını söylemiştim ama pratikte uygulanan bu bilgiler çok değerli ve anlaşılır, o yüzden bu forumdayım   :)
Önce İnsan!!!

tural55

  • Ziyaretçi
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #24 : Ağustos 04, 2015, 00:59:18 »
Ben işin genel olarak teorik kısmını söylemiştim ama pratikte uygulanan bu bilgiler çok değerli ve anlaşılır, o yüzden bu forumdayım   :)

Özcan bey,

Büyük bir aksilik olmazsa'ki  inşallah olmaz,

uzun yıllar bu forumda kalacağınızı düşünüyorum

çünkü okudukça bilgileneceksiniz,bilgilendikçe otomatik olarak okuyacaksınız,

bu arada arıcılıktan elde ettiklerinizin katlandığınıda göreceksiniz,

etrafımızdaki arıcılarda devlet sırrı gibi saklanan bilgiler

üç beş kelimeyle özetlendiğinede şahit olacaksınız.

foruma hoşgeldiniz,

sizin bildiklerinizdende istifade edeceğimizi şahsen ümit ediyorum.

 

Çevrimdışı Özcan DEĞER

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 129
  • Yer: Karabük
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
  • Rakım: 1120
Ynt: sırlama icin seker
« Yanıtla #25 : Ağustos 04, 2015, 09:55:29 »
Tsk ederim İbrahim bey. Elbette bildiklerimizi ortaya dökmek, bildiklerimizi arıcılarımızın hizmetine sunmak ve bilmediklerimiz hakkında bilgi sahibi olmak için burdayız ve uzun süre beraberiz.
Önce İnsan!!!