0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağmalanan bir kovanda kaç tane arı tarlacılık için çıkar ki?Yağmalanan kovanda düzen bozulmuştur tarlacılık görevi falan kalmamıştır.
2 - 3 gün sonra arıların üzerine şerbet püskürtüp analı bir kovanın önüne yere silkelersiniz.
Bu uygulama yagmaya davet cikarmazmi?Serbet siz olmazmi,Hocam.
Sayın Cahagir:Bu sıralar kovan içinde bile olsa açık, bol besleme yapmayınız.Beslemeyi az ve akşam geç saatte yapınız.Uçma deliğini iyice daraltınız, arılar içeri girmede zorlansınlar.Analı ve güçlü kovanlar daha az yağmalanır.Bu günler yağmanın en çok olduğu mevsimledir.Yağmur yağdı iyi çiçek tozu geliyor ama bal özü akımı yok, arılar bunu yağma yoluyla karşılıyorlar.
Arılığımda şuruplamanın ertesi günü arıların bazı kovanlarda videoda görüldüğü gibi davranış göstermeleri dikkatimi çekti. Acaba yağma mı oldu diye bu kovanları bir sonraki gün kontrol ettim ballarında bir eksilme göremedim. Acaba neden böyle yaptılar.https://www.youtube.com/watch?v=c-cBfN20VQs&feature=youtu.be
Evet bu günlerde olabilir ama arıların az bir sorunla yeni kovana kabulü gerekiyor.
Görüntüye göre iki kovan yağmalanıyor.benim de başıma geldi bir aydır haftada bir şerbet veriyordum 16 kovan arım yağmalandı.GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi