Merhaba,
İstanbul'da ikamet etmekteyim. Özel bir bankada yazılım geliştiricisi olarak çalışıyorum.
Son 2 senedir köyümüzde arıcılık ile uğraşan abimizden bal temin edemediğimiz için acaba kendi balımızı üretebilir miyiz diye düşünmeye başladık. Bu nedenle forumu takip etmeye başladım.
Amacım;
Warre kavan ya da fenni kovan kullanarak karakovan balı elde etmek. Karakovan derken hayranı olduğum için değil, bakımı olmadığından. Arıları kovana koyduktan sonra düzenli olarak bakım yapma olasılığım olmayacak. En fazla yılda 2 defa o da bayram izini ve yıllık izin.
Eğer başarıya ulaşabilirsem , köyde yaşayan babanı teknik arıcılığa ikna edebilirim. (2 senedir ikna edemedim.)
Boran Bey, Merhaba..
Niyetiniz hayirli olsun,Bütün mesele Ariyi tanimakla basliyor,Siz biraz bal penceresinden bakiyorsunuz ama,Eger Ariyi gercekten tanirsaniz Babanizi ikna etmenizde kolaylasir diye düsünüyorum.
Ariciligin yapilamayacagi yer yok gibidir,sartlari farklidir sadece..
Pariste Binalarin Catisinda,Berlinde Bir Otelin Catisinda,Ariligi kuran sahistan duydum (Hr.Kohfing).BW. Basbakaninin bahcesinde,Benim bahcede,balkonda yapiliyorsa,istanbulda da Aricilik yapilacak bir yer vardir elbet,diye düsünürüm.
lakin Köyde bir baska olur tabi,Balda Bir baska olur.. Fakat Sizin sartlarinizda,Sizin bahsettiginiz kovanlarla olmaz.hacmi büyük olan kovanlardan secmelisiniz,cünkü az müdahale edecek ve tasimayacaksiniz.
http://www.bienen-beute.de/blog2.php/die-abmessungen-der-hs-beutenAri olur,olabilir..Varoadan kurtarin yeter.
Bunun disinda adeta arinin bize ihtiyaci yokki. bizim Ariya ihtiyacimiz var.
Cevremizi o kadar kirletiyoruz,dengeleri öyle bozuyoruzki,temizleyip düzenleyicilere yardim eden Arilara yatsinamayacak derecede ihtiyacimiz var.
Basarmaniz ve Baslamaniz dilegiyle.
Basarilar dilerim.