ARICILIK EKİPMANLARI > Balı Süzülmüş Petek
at kestanesi
özer selçuk:
Geçenlerde bir yazıda okudum .at kestanesinin tohumlarının olduğu yere güve girmezmiş.. Eski insanlar güve için at kestanesi tohumları nı toplayıp rafa kaldırdıkları yastık ,yorganın arasına koyarlarmış .
Eğer doğruluk payı var ise bal alındıktan sonra kovanların içine ve üstüne 1.2 tane bırakarak güvenin kovan içine girip yumurta atmasını önleyemeyiz mi?.o yazıyı bulunca burada paylaşacağım
özer selçuk:
yükle resim
resim yüke
çoklu resim yükle
Görkem Çakır:
--- Alıntı yapılan: özer selçuk - Ekim 28, 2015, 09:20:32 ---Geçenlerde bir yazıda okudum .at kestanesinin tohumlarının olduğu yere güve girmezmiş.. Eski insanlar güve için at kestanesi tohumları nı toplayıp rafa kaldırdıkları yastık ,yorganın arasına koyarlarmış .
Eğer doğruluk payı var ise bal alındıktan sonra kovanların içine ve üstüne 1.2 tane bırakarak güvenin kovan içine girip yumurta atmasını önleyemeyiz mi?.o yazıyı bulunca burada paylaşacağım
--- Alıntı sonu ---
Bu derece ilgi çekici bir konuyu bunca zamanda yanıtlayan çıkmaması ilginç. Bende defne yaprağının güvelere karşı çok etkili olduğuna dair bir yazı okudum. At kestanesini denediniz mi Özer Bey ?
Muratcan Öztürk:
--- Alıntı yapılan: Görkem Çakır - Eylül 15, 2017, 06:55:57 ---Bu derece ilgi çekici bir konuyu bunca zamanda yanıtlayan çıkmaması ilginç. Bende defne yaprağının güvelere karşı çok etkili olduğuna dair bir yazı okudum. At kestanesini denediniz mi Özer Bey ?
--- Alıntı sonu ---
Defne yaprağının vüve kelebeğini uzak tuttuğu doğru fakat çerçevede önceden yumurtlanmış güve yumurtası varsa defne işe yaramıyor.
Görkem Çakır:
Özer Bey in girdiği içeriklerde de at kestanesinin yumurtalar için herhangi bir işlevi var mı yok mu anlamak mümkün değil. Defne yaprağından farkı yoktur büyük ihtimal.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git