Tüm arı dostlarına merhaba
38 yaşında aslen izmirliyim ancak uzun yıllar yurtdışında ofis ortamında sürekli masa başında çalıyorum. bir kaç yıldır vatana dönme planları yapıyordum ancak yılların verdiği kapalı ortamda bulunma psikolojisi ile açık alanda Türkiyede ne iş yapabilirim diye zaman zaman araştırma yapıyordum. Çocukken rahmetli babamın yakaladığı oğul ile arıcılığa başlaması ve rahmetli olduğu ana kadar arılar ile uğraşması çok küçük olmama rağmen aklımda yer etmişti. Bunun üzerine acaba arıcılık yapabilirmiyim diye internette araştırırken google amcanın sıkça sorduğum sorular sonrası bu kıymetli forumla tanıştım ve günlerdir fırsat buldukça forumda her konuyu okumaya özen gösterdim. siz değerli ustaların yeni arıcılara yardımlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşmanıza hayran oldum.
kendimce bir iş planı yaptım. buna göre;
Bu yaz bir bölge belirleyip (İzmir'in tire, bayındır yada Ödemiş ilçelerinin yüksek kesimleri) kestane, zeytin, ceviz yada incirin (en az birinin bol olduğu) bölge yada muğlanın dalaman, göcek yada fethiye ilçelerinin çamla kaplı ormanlarının olduğu yerlerin birinde 10 dekar kadar arazi edinip akasya ekmeyi düşünüyorum.
Akasyanın 2.yılı baharında yurda dönüp bu yerde 8-10 kovan arı ile işe başlamayı düşünüyorum.
Siz değerli ustalara sormak istediğim, florası zengin olan bir bölgede akasya gibi polen ve bal kaynağı yüksek bir ağacın tarımı ile sabit arıcılığa başlasam arıcılıkta katkısı olur mu.
Ve ayrıca bu hazırlık süreci esnasında yurda dönmeden önce teorik bilgi edinebileceğim kitap tavsiyeleriniz nelerdir.
Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
biraz uzun oldu affınıza sığınıyorum.