Elimde yaklasik 140 ml propolis özütü var. Kazima yoliyla elde ettigim propolislerin deneme/ogrenme amacli olarak alkol ile özütünü cikardim. Yaklasik 140 ml propolis özütü elde ettim. Bunu nasil degerlendirebilirim?
Aşağidaki yaziyi bir siteden almiştım belki işinize yarar;
Özü alınmış sıvı propolis
Burada bahsedilen propolis’in sıvılaştırılmış hali değil. Su, etil alkol yada başka bir çözücü içerisinde değişik tekniklerle çözülen ve özü çıkartılan propolis’in kullanımı kastedilmektedir. %10 ila %30 arası oranda çözülmüş propolis kullanım için uygundur. Bu şekilde çözülmüş sıvıyı;
1- Etil alkol ile çözülmüş ise iyi bir tentürdiyot olarak kullanabilirsiniz
2- Etil alkol ile çözülmüş ise bir parça pamuğa dökülerek pamuk kulağa kapatılır. Bu şekilde kulak iltihapları için etkilidir.
3- Suya bir miktar propolis sıvısı dökülerek gargara yapılarak ağız , diş eti ve boğaz hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. (Günde 2 defa ve 3 dk süre ile yapılması yeterlidir)
4- Bir bardak suya 5-10 damla konularak içilebilir. Özellikle Solunum yolu enfeksiyonları, mide ve bağırsak hastalıklarına karşı etkilidir. Kılcal damarları güçlendirerek kan dolaşımını güçlendirir. Varislere karşı etkilidir.
5- Yüz kremi ile karıştırılarak cilde sürülür.
6- Herhangi bir yemek yada sıvı ile karıştırılarak tüketilebilir.