Gönderen Konu: Propolis Özütü Kullanım Alanları  (Okunma sayısı 3623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat İlhan

• Ana Arı
  • Yer: Karacabey, Bandırma
  • Murat İLHAN
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 18
  • Rakım: 50
Propolis Özütü Kullanım Alanları
« : Nisan 30, 2016, 18:15:27 »
Elimde yaklasik 140 ml propolis özütü var. Kazima yoliyla elde ettigim propolislerin deneme/ogrenme amacli olarak alkol ile özütünü cikardim. Yaklasik 140 ml propolis özütü elde ettim. Bunu nasil degerlendirebilirim?
İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok!

özgür

• Ziyaretçi
Ynt: Propolis Özütü Kullanım Alanları
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2016, 19:13:39 »
Elimde yaklasik 140 ml propolis özütü var. Kazima yoliyla elde ettigim propolislerin deneme/ogrenme amacli olarak alkol ile özütünü cikardim. Yaklasik 140 ml propolis özütü elde ettim. Bunu nasil degerlendirebilirim?
    Aşağidaki yaziyi bir siteden almiştım belki işinize yarar;

Özü alınmış sıvı propolis
Burada bahsedilen propolis’in sıvılaştırılmış hali değil. Su, etil alkol yada başka bir çözücü içerisinde değişik tekniklerle çözülen ve özü çıkartılan propolis’in kullanımı kastedilmektedir. %10 ila %30 arası oranda çözülmüş propolis kullanım için uygundur. Bu şekilde çözülmüş sıvıyı;
1- Etil alkol ile çözülmüş ise iyi bir tentürdiyot olarak kullanabilirsiniz
2- Etil alkol ile çözülmüş ise bir parça pamuğa dökülerek pamuk kulağa kapatılır. Bu şekilde kulak iltihapları için etkilidir.
3- Suya bir miktar propolis sıvısı dökülerek gargara yapılarak ağız , diş eti ve boğaz hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. (Günde 2 defa ve 3 dk süre ile yapılması yeterlidir)
4- Bir bardak suya 5-10 damla konularak içilebilir. Özellikle Solunum yolu enfeksiyonları, mide ve bağırsak hastalıklarına karşı etkilidir. Kılcal damarları güçlendirerek kan dolaşımını güçlendirir. Varislere karşı etkilidir.
5- Yüz kremi ile karıştırılarak cilde sürülür.
6- Herhangi bir yemek yada sıvı ile karıştırılarak tüketilebilir.

Çevrimdışı Murat AKIN

• Genel Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Tekirdağ
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2016, 22:06:36 »
Arı sakızının yutularak veya içilerek kullanılması insan sağlığı açısından kesinlik kazanmış bir durum kesinleşmiş değil.

Veya şöyle diyelim:
Abartılı kullanımlarda insan sağlığına zararı var.
Abartının bir ölçüsü var mı? bilemiyorum.

Kullanımın çok eski olmamasına rağmen böbrekleri iflas etmiş, barsaklarında sorun çıkmış hastalar varmış.

Arı sakızını dışarıdan kullanmakta bir sakınca yok.
sivilci ve iltihabların temizliğinde geç iyileşen yaralarda cilt yanık yaralarında kullanılabiliyor.

Çevrimdışı Murat İlhan

• Ana Arı
  • Yer: Karacabey, Bandırma
  • Murat İLHAN
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 18
  • Rakım: 50
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2016, 00:57:42 »
Ben de propolisin besin maddesi gibi tuketilmesinin dogru olmayacagini dusunuyorum. Haricen kullanim alanlari daha uygun gibi.
İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok!

tural55

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2016, 01:15:20 »
Propolisin kanser hücrelerine savaş açıp sağlıklı hücreleri beslediğine dair videolar ve yazılar var

ilaç olarak ilerde kullanılabileceğine dair bilgiler var.

doktor tavsiyesiyle,uygun koşullarda üretilen ve uygun dozda kullanılan propolisin faydalı olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı hamzakahraman

• Ana Arı
  • Yer: kırşehir
  • Bismillah her hayrın başıdır.
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 20 dolu 5 boş (inşallah hepsi dolacak)
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2016, 09:04:29 »
ben soğuk algınlığı, grip durumlarında pirinç tanesi büyüklüğünde hap gibi yutuyorum.

1 saat sonra terleme başlıyor ve rahatlıyorum.

Çevrimdışı babaefeoran

• Larva
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2016, 23:14:19 »
Merhabalar. Ben her 5 kg vücut ağırlığı için 1 damla şeklinde suya damlatip içiyorum. Dinçlik veriyor. Bahar yorgunluğu yaşamadım bu yıl  ve yan etkisi varsa bıle hissetmiyorum.

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı bursamurat

• Larva
  • **
  • Yer: BURSA MUSTAFA K.PAŞA
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 7
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2016, 15:43:33 »
Merhaba ben arılara bakarken bi parça kopardım tırnağımda yarılma olmuştu mantarda diyorlar tırnak cilası filan kullanmıştım ama geçmemişti . Bir miktar propolis le kapladım o gün tırnakta kaldı bi ara sıyırdım aldım tırnakyarığında biraz kalmıştı sonra bir miktar iyileşme oldu tamamen iyileşmedi ama eskiye göre gayet topladı birkere kullanmama rahmen şaştım.Bence çok faydalı bir nimet.