Merhabalar.
Benim kovanların olduğu arılık. sormak istediğim bir kaç konu ve uyguladığım bir kaç yöntem var. yardım ve önerilerinizi beklemekteyim.
1-2-3 nolu kovanlara kat attım.
1. kovandaki kata arılar çıktı. yavaş ta olsa ilerleme kaydediyorlar. bu kovana alt kattan yavrulu, ballı bir çerçeve attım. geri kalanı ham petek çerçeve. hala bal stoklamaya başlamadılar ama yine de çalışmaları iyiye işaret.
2. kovandakinin alt kısmında yavru gözleri bihayli var ve kat atmadan öce arı dağılımı tüm çerçevelerde hemen hemen aynı gibi gözlemlemiştim. ama şu an daha çok ön kısım ve yavrulu çerçevelere yoğunlaşmışlar gibi görünüyor. ballıkta şerbet takviyesi yaptım. kuluçkalıkta yavrular çözülünce üste gelir diye temenni ediyorum. bu konuda görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
3. kovanın durumu 1. kovan ile benzer ama 1. kovana oranla daha zayıf. katı atınca üste yavrulu ballı 1, ballı çerçeve 1 olacak şekilde düzenledim. bu kovanda da gözlemlediğim ballıkta arıların gözlemlenmesi (özellikle yavrulu ve ballı çerçeveler) iyi durumda ancak altta 2 çerçeve ile pek ilgilenmiyorlar. arkadan öne doğru 2 ve 3. çerçeveler. biraz kabarttılar, biraz o az kabartılmış haliyle bal attılar, o kadar. pek ilgi göstermiyorlar. bunun haricinde diğer çerçevelerde, ballık ve kuluçkalıkta durum iyi gibi.
4-5. kovanların birer çerçeve boşlukları var. umarım kestane zamanına yetişirler. 6. kovan yeni, yarıya kadar çerçeve var.
bilgi, öneri ve düşüncelerinizi sizlerde paylaşırsanız sevinirim.