0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu sene bölme yaptığım 5 kovan arım şu anda 3 ve 4 cıtadalar ama petek kabartma işini bıraktılar şerbet verdiyim zaman yama olayı oluyor kek versem faydası olurmu petek kabartırlarmı
Diğer koloniler 8ile 10 çita arası ve diğer kovanlarını tam önundeler şerbet verdiğim zaman akşamda olsa ertesi gün yama olayı oluyor ..Bende bu gün 4 kilo kek aldim serberliye koyup vereceğim ama petek şişirmeye yararmı bilmiyorum
8 çıta arım var gece senede kalma balını peteğiyle beraber kazıdığım(bal sağım makinem olmmadığı için)ballı peteği verdim 9. olarak temizledi ve kabarttı.sorum şu olacak.sürekli şerbet verip ham petek kabarttırıp içinden alıp yerine başka ham petek versem bal sezonuda da ballıkta bunları değerlendirsem sizce mantıklı yöntemmi
Abi hem 2ve9'a hemde üst kata ham petek verdim.Us kattakiler kabardi sizin dediğiniz gibi ana hep yukarda yavru atınca yukarı yı kabartiyorlar.2gun önce izgarayi koydum anayi asagiya aldım.Mayis sonu gibi bal akımı olmaya başlıyor.Simdi o zaman tam tersini mı yapmak gerek.Ham petekleri aşağıya koymak mı gerek.